Jump to content
FAS Goran
Fiica

Lancia Nuova Delta - naknadna ugradnja sijalica u vratima?

Recommended Posts

Pozdrav svima, da li neko zna da li mogu da se ugrade sijalice u vratima Lancije Delte 2009. godiste? I kako? U uputstvu za upotrebu vidim da pise Door Lights: W5W. Hvala unapred

 

IMG_20200703_164846.jpg

 

 

Edited by neshaoct
precizirao naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je ovo tvoja slika, ja bi rek'o da imaš. Ako ne radi, samo zameni sijalicu. Ako je ovo samo katadiopter, boli te baš k da se maltretiraš - svetli a struju ne troši  :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delta nema ta svetla u vratima. Ima samo ona ambijentalna kod kvake. To je katadiopter. 

Ima na FB i na italijanskoj stranici za deltu i poljskoj kako su neki to resavali. 

Mislim da je bzv sto nema (a stilo ima), ali nije to jedina stvar koju su malo zapostavili. 

Skracivanje budzeta, sta ces...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod Stildze je to svetlo bilo lapo-lapo :) , tj. gornji deo crveni, a donji beli. Znaci, ne samo oznacavanje otvorenih vrata, nego i osvetljavanje prostora nocu kada se ista otvore.

Nije nesto bez cega se ne moze, ali samo jedan u nizu spiska korisnih detalja koje je prethodnik imao, a na kojima su bez ikakve potrebe i za banalnu ustedu zakinuli Bravo/Deltu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, S.V.E.T.A. said:

Jbt, na kraju ispada Stilo bio napredniji auto od Nuova Bravo/Delta:D:D

Zaje*avajte se vi, ali u sustini i jeste - potpuno nova C2 platforma koju su kasnije koristili upravo i Bravo/Delta, gomila elektronike koja je maltene neizmenjena isla na naslednike, moderni CommonRail motori koji su krenuli nesto ranije... Pa napredni sistemi tipa Keyless Entry, Adaptive Cruise Control (da, radarski tempomat sa 3 zone, razvijan pre vise od 20 godina), ConnectNav+, nesto od toga nije cak ni implementirano na novije modele... Da ne pricam sta je tek bio u svoje vreme, sa prilicno stvari (pogotovo bezbedonosnih) vec u serijskoj opremi u poredjenju sa konkurencijom. Dovoljno je pogledati kakav je generacijski skok bio Bravo Mk1->Stilo, a koliko manji Stilo->Bravo Mk2/Delta.

Posedovao sam oba, pa vrlo lepo vidim sta je na novijoj generaciji bolje i lepo ispeglano (a ima prilicno toga) - ali i sta je minus i na cemu su zakidali. Uglavnom gluposti (tipa ovih sijalica, krseva od plafonjera, amortizera haube, pregrada po enterijeru i gepeku), se*em im se u ustedu. A ako im je jedino to bila namera, onda i trebaju da propadnu :D .

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Ivan said:

pregrada po enterijeru

Jeste off al opet u skladu sa pomenutim.... Ne znam koliko je ostalo u bravu pregrada ali u Tipu nije ostalo skoro ništa... A Tipo je meni kud i kamo porodičniji auto od brava i tek od stila 3v, A stilo 3v imao je 1) duboku kasetu, veoma duboku koja čini mi se nema kraja, sa sve posebnom pregradom za papire koja ima čak zakačku za olovku! 2) iznad toga kaseta za flašu sa sve hlađenjem! 3) iznad plafonjere opet mesto za sitne kartice i sl... i 4) u vratima poduža pregrada  A Tipo kasetu koja je neverovanto uska i plitka, sa nekom budžom gde je na stilo bilo za papire i olovku... i u vratima nešto kratko... Čemu to i dalje se pitam... Ne znam 500l kako stoji po tom pitanju, jedino ako je ta logika bila da je 500l taj koji nudi te pregrade i sl.. nem' pojma... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma sve se moze ako nekome treba. Ubacivali smo naknadno tempomate, navigacije, MF volane - a necemo jednu sijalicicu :D .

PS: Koji cirkus od auta na videu, ne znam da li je ostalo jos neko mesto, a da nije ubaceno nesto da sljasti... Sa sve onim vristecim trecim stop svetlom. Kada je zumirao logo napred, ocekivao sam da nas ozraci neki LED i ispod haube :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kačio sam ja to na temu o popravci stop svetala za deltu. Super ideja ali ne bih ja petljao :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izvini, mora da je promaklo.

Može da se proba na ProtoBoard-u s diskretnim komponentama prema datoj šemi povezivanja, bez rasturanja fabričkog svetla (uprinc).

 

1358740509_ledschematic.thumb.jpg.65eb809a9b5dbca256690f4280e04469.jpg

 

Pre 4 godine, pravio sam zadnje stop svetlo u LED tehnologiji na mojoj Libri i extra je ispalo i danju i naroćito noću, otišlo sa Librom kada sam je prodao.

16 LED dioda 5mm, regulator i rasterska pertinaks pločica ne bi trebalo da košta više od  700 din.

Čim hahvatam vreme, bacam se u probnu proizvodnju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima takvih stvari na poljskoj FB delta stranici. 

Iskreno, ako nadjem vremena i volje za ovakvo neko zezanje na delti, prvo na tapetu je svetlo u vratima i kod nogu. Proslo me sve to sa prethodnim autom. Eno u garazi stoje i led trake i trake za DRL/migavac. Jedino planirano zezanje su farovi gde moram projektore da zamenim i ubacim ksenon. To je taman za vikend zezanje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...