Jump to content
FAS Goran
Ivan12

Fiat Grande Punto 1.3 MultiJet - gasi se u vožnji

Recommended Posts

Pozdrav, evo ovako imao sam problema s autom.

 

Vozio sam normalno sve super jedan dan samo se u voznji ugasio i nece pumpa i par puta das kontatk i ona se javi. Upalim auto vozim tako dalje i opet ista stvar. Nista kupim novu pumpu stavim, ali se deslia opet jedna stvar: pumpa nije imala masu i nije mogla se upaliti. Napravi mi masu majstor tako sto je prije dzeka koji ide u pumpu malo ogulio zicu i spojio masu na karoseriju i super je to radilo.

Onda opet nakon nekog vremena pocinju problemi, opet ista stvar gasi se u voznji, ali pumpa kad krenes voziti pojacava jako zvuk, zuji jako.

I nista, majstor kaze senzor neki od protoka goriva tako nesto i stavimo to na bosch pumpu isto stavimo novu isto neko vrijeme radio super 3-4 dana vozio normalno, i opet ista stvar.

 

Znaci mjenjana pumpa goriva, senzor protoka goriva, i bosch pumpa, i nista opet ista stvar. Da li ima veze sa elektronikom ili dizne sta bi moglo biti?

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje / naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ivan12

 

Filter goriva?

Vergla i nikako neće da upali, ili ipak upali posle nekog vremena (npr. posle sat-dva-tri) ali se ugasi u vožnji?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne ne nego miram par puta okrenuti kljuc da bi pumpa se oživila oket i pnda upali i onda opet isto ugasi se i tako stalno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav gospodo, pre mesec-dva sam kupio ovog Punta za dostave po gradu, na satu 291 hiljada kilometara, sve super, mehanički odličan, ne troši kap ulja...posle pređenih 2000-2500km, pri laganoj vožnji auto štucne, izgubi dosta snage i upali se check engine, pa se posle sekund-dva i sam auto ugasi. Radio sam mali servis i na filteru goriva i filteru pumpe za gorivo u rezervoaru je bilo dosta mulja i prljavštine, to smo očistili i vozio se odlično nedelju dana, kao kad sam ga tek kupio, i evo sinoć opet isti problem, sve identično kao prvog puta. Stavljao sam na dijagnostiku i izbaci 2 greške u vezi goriva, ne sećam se tačno koje, ali ću napomenuti da sam imao preko pola rezervoara kada mi se desilo ovo sinoć.

P.S(na ključ jedva upali iz 2-3 puta(nekada neće uopšte), a na gurku upali uvek iz prve.) 

Mislim da je bitno napomenuti da auto ima "eco chip"-prethodni vlasnik stavio zbog smanjenja potrošnje i vuče, pa mi je to palo na pamet da moze praviti problem.

Hvala unapred na pomoći.

 

Edited by Ivan
Prebaceno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri regulator pritiska goriva. Cest problem na 1.3 mjtd.

Simptomi su bas takvi kakve ti imas. Gasi se, hoce da upali pa nece, trza.. 

Edited by werp690

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na predlogu. Zamenio sam pumpu visokog pritiska, šikljalo gorivo. Nije rešilo problem. Zamenio senzor pritiska goriva, nije rešilo problem. Evo upravo sad me majstor poslao da uzmem regulator pritiska goriva, i evo odoh do otpada da uzmem polovan...

 

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamenio regulator pritiska, vozio 35km sve super, odlično. Evo upravo sad stojim pored puta jer se sve isto dešava, nije rešen problem...mislim da ću ga ipak pod presu i da skratim sebi probleme :) .

 

Edited by Ivan
Skinuti visestruki citati, sredjen format

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...