Jump to content
FAS Goran
shakalkv

Lancia Nuova Delta 1.4 TJet - gasi se u vožnji

Recommended Posts

Forumasi, danas me je Delta 1.4 tjet prvi put nakon 3 god ostavila na putu.

Bio je neki udes i cekali smo u koloni, radila je klima da bi nakon 10ta min stajanja u mestu prestala da radi a iz motora je u periodicnim intervalima od 15tak sekundi dolazio zvuka kao da nesto zastruze (desilo mi se to i prosle godine, navodno bio prevelik pritisak u sistemu klime). Ugasim klimu i ostavim samo ventilator. Nakon jos 10tak min stajanja, krenemo regulano magistralom, upalim opet klimu i radila je (ne bas kao pre ali radila) da bi se auto nakon 10km u voznji pri 70kmh ugasio. Stanem pored puta, vergla ne pali. Nakon 20 min probam, upali, ali se ugasi nakon 30s. Posle pola sata sa otvorenom haubom upali.

Dodjem kuci, pravac dijagnostika, 0 gresaka.

 

Majstor nema ideju sta je u pitanju.

Neki savet, misljenje?

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje / preciziranje naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proverio napon na akumulatoru? Smrdi na anlaser, on je u Delti na baš nezgodnom mestu i teško se hladi, a kad se pregreje dovoljno, ogori izolacija na namotajima statora pa bude kurcšlusa... Nažalost znam iz iskustva.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, shakalkv said:

Bio je neki udes i cekali smo u koloni, radila je klima da bi nakon 10ta min stajanja u mestu prestala da radi...

Ja bih ovo ponovio kod majstora...tj. upalio auto i ostavio ga da radi sa uključenom klimom tih 10 minuta...ili 15-20 svakako nije to mnogo vremena, kad već nije ostao trag nijedne greške.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je na Bravu 1.6mjet isto pregoreo reostat i desavalo se da cekam pod klimom u guzvi ali nikad se nije ugasio. Obicno je samo cekao vecu temp da upali drugu brzinu.. Proveri ti opet, ostavi da radi sa upaljenom klimom 15 20 min pa vidi oce li opet isto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveravao majstor klimu i pritiske. Sve je odlicno, dobri pritisci i kad auto radi sa i bez ukljucene klime, kaze kad ne radi lepo reostat, ne pali na vreme ventilator (kod mene nije palio prvu brzinu) te se stvori prevelik pritisak u sistemu. A to sto se ugasio, kaze verovatno podigao mnogo temp, mada ja nisam to primetio na kazaljci. Znam da kada sam stao i otvorio haubu da nije ukljucio ventilator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isti problem imam danima sa Lanciom Ypsilon 1.2 benzin 2003. godište. Nije mi se ni jednom ugasila do sad, ali podrhtava na 10ak sekundi kada je izbačena iz brzine na semaforu. To mi se dešava otkad sam napunila klimu, i dešava se samo dok klima radi. Takodje mi se dešavalo da u preticanju, kad nabijem gas do poda, krene da štuca i krene žuta lampica za motor da blinka. Posle par sekundi se ugasi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...