Drasko bgd 185 Posted February 11 (edited) Ima u Slayeru karbon ceranic pločice Car za 5000,ja ih uzeo onomad,bolje su od ATE.Tad nije bilo Galfer pločica koje su izuzetne,njih sam vozio na 500L-u,koči na metar. Edited February 11 by Drasko bgd Quote Share this post Link to post Share on other sites
Srđan15 47 Posted February 11 Galfer su najbolje...očigledno da prave za ATE! Pokazale su se kao odlične... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jim9 106 Posted February 11 Ja sam stavio TRW i zvizde od prvog dana Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 27083 Posted February 11 Galfer je vecina od nas entuzijasta godinama unazad "jurila" pri zameni, iskreno nikada nisam cuo neke primedbe. Da li na klasicne ili performance verzije. A Galfer je pakovao i za druge brendove, konkretno i za ATE (za koji opet u zadnje vreme ima bas dosta primedbi, pogotovo za diskove). Tako da, kao sto kolege vec rekose, treba gledati i stvar je u ovome: Kada sam po kupovini menjao komplet zadnje kocnice na bivsem Bravo Sportu (tamo 2018.), vec tada je bilo natezanje da se dodje do Galfera. U medjuvremenu je kompaniji promenjeno ime, tako da je to sada SDT, a pod imenom Galfer su neko vreme isle neke druge komponente (kociona creva i sl.). "Slayer" iz NS vec neko vreme uz njih nudi i Akebono, Intercar (tj. CAR koji je pod OMR grupacijom). Vrhunski i malo skuplji brendovi sa kojima nema greske, a za koje je opet verovatno malo ljudi culo. Pisali smo bas dosta u opstoj temi o izboru diskova/plocica. A pisao je detaljno i nas Mile (Milutinac), koji je u kontaktu sa njima i Jerosimom (direktorom "Slayera"). Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 3031 Posted February 11 7 hours ago, Srđan15 said: Galfer su najbolje...očigledno da prave za ATE! Pokazale su se kao odlične... Sto ne znaci da su u svakoj ATE kutiji za svaki auto Galfer. Imao si srece, samo cu ti to reci. Inace ATE je u poslednjih par godina postao splacina...sa ozbiljnom cenom. 2 Ivan and TheWickerMan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 23389 Posted February 12 On 2/11/2026 at 2:29 PM, Jim9 said: Ja sam stavio TRW i zvizde od prvog dana Ja sam skoro menjao diskove i pločice, kupio TRW, za sada su ok, ne škripe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2921 Posted February 12 (edited) Kod mene trw diskovi plocice textar , brate nista ali nista ... imao je neki zvuk da kazes mikro vibraciju koji podseca na lezaj tocka ali posle zamene za navedene od toga nista bukvalno kristal. Edited February 12 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 3031 Posted February 13 On 2/11/2026 at 2:29 PM, Jim9 said: Ja sam stavio TRW i zvizde od prvog dana Cesto zavisi i od same kombinacije diskova i plocica. U nekim slucajevima pisti u nekim ne. Bitno je da i ako disk ima ajnzac da se taj ajnzac skine da bi plocica ravnomernije prijanjala disku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jim9 106 Posted February 13 Fabrički obradjeni, zamenicu ih svakako pri sledećoj zameni pločica Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sebra 103 Posted February 23 Prešao nekih 1500km, ništa ne trese i ne škripi, izgleda da se preporuka za montažu ATE pločica dok su fabrički diskovi kod mene pokazala kao tačna. Prpeoruka je bila da se ide na ATE dok su diskovi fabrički jer u većini sličajeva one neće da škripe u toj kombinaciji. Diskovi mogu još nekih 20ak hiljada pa je pitanje šta posle stavljati u paketu, koje diskove i koje pločice. Hoću da mi auto koči kao i sada, hvata odlično jedva sam se navikao. Sa starim citroenom je uvek bilo nekog hoda, pritisnem papučicu kočnice pa tek kada pritisnem dublje je hvatalo, sa novim diskovima i pločicama je sve bilo isto. Sada mi je trebalo malo navikavanja na instant kočenje. 2 shuxx and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zakeralo 227 Posted March 4 (edited) Prođe februar, ode 32800 za registraciju. U međuvremenu dobih mejl od ovlašćenog servisa i to na njihovu inicijativu sa ponudom za mali servis. Meni alternatva delovala povovljno. Kada sam već bi tamo raspitah se za cenu prednjih pločica 12900 OEM deo, 5000 alternativa, ali mi ne rekoše kog proizvođača. Edited March 4 by Zakeralo 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 3031 Posted March 4 Van ovlascenog servisa, ulje i filtere u tom kvalitetu u kom oni nude mozes kupiti za manje od 6000 din. Filter ulja ti nije vise od 600-700din, filter vazduha takodje, i filter kabine oko 1000 i to da uzmes sa aktivnim ugljem. Ulje da uzmes recimo neki Valvoline koji i oni verovatno koriste ( znam da ga AKK i Nikom imaju u ponudi ) takodje ne moze kostati vise od 3000 din za 3 litre. Ruke da platis jos 3000 din nekom i ostane ti poprilicna razlika... U toj njihovoj varijanti filter ulja ti je original, ostalo je u kvalitetu WIX/Filtron sto je neki nizi srednji kvalitet po meni. Shell za 1300 din po litri je skidanje koze sa ledja. Nista vise nego prosecno ulje ali po premium ceni. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zakeralo 227 Posted March 4 @MiloshBg To sa uljem mi nikada nije bilo jasno. Duži niz godina još pre Stelantisa su koristili isključivo Šel ulje i tu nema vrdanja, jednostavno drugog ulja nemaju u ponudi. Kakvim ugovorom su vezani za njih zaista ne znam ali je tako. A što se tiče kvaliteta tog ulja sve sam ubeđeniji da si ti u pravu, možda čak da je i malo ispod osrednjeg kvaliteta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 23389 Posted March 4 Uh, ja ne znam za vas, ali ja bih uvek izabrao bolje ulje i filtere, a zamenio ih u nekom manjem servisu, majstoru. Čak i sam, ako imam znanja i uslova. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 10289 Posted March 4 Prođe februar, ode 32800 za registraciju. U međuvremenu dobih mejl od ovlašćenog servisa i to na njihovu inicijativu sa ponudom za mali servis. Meni alternatva delovala povovljno. Kada sam već bi tamo raspitah se za cenu prednjih pločica 12900 OEM deo, 5000 alternativa, ali mi ne rekoše kog proizvođača.Isto ovo izmenjao skoro, ruke 4000, delovi 6000, s tim da sam ulje platio 1500din/litar Selenia K Pure Energy 5W40 Sent from my SM-S926B using Tapatalk 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PedjaZ 39 Posted June 5 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sebra 103 Posted September 2 Stigao i drugi mali servis, prethodni rađen u maju, sada sam ga uradio malo ranije, pred more i dalji put. Na nekih 8000km. Kupio sam 4 litra Castrol magnetic, i nekako zaboravih da im napomenem pa mi sipaše šel, videćemo da li će njega da troši, seleniju je trošio kao lud, kastrol nije potrosio ni ceo litar što je ostao u kantici od 4 litra posle prošlog malog servisa. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites