Jump to content
FAS Goran
Nikola JTD

Čišćenje kućne klime

Recommended Posts

Dosao je red da se cisti klima pred sezonu. E sad, do sada sam je cistio samo asepsolom, ali valjalo bi je otvoriti i malo bolje ocistiti. Sredstva za ciscenja ( ona prava ciscenja profi ) se teze nalazi i skupa su dosta. Sta mislite da li bi ciscenje Brake Cleanerom bilo stetno? Obzirom sta sve skida, klimu bi verovatno vratio na fabricka podesavanja :) Da li je to glupa ideja?

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne vidim razlog zašto  sa brake cleaner om?  Nije klima masna ali ne može da joj škodi u svakom slučaju.   Najbolji je onaj sistem sa najlonom i mnogo vode jer to skine nalepljenu prašinu koja je raj za bakterije. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam na kakvo ciscenje mislis, ako bi je rasturio u delovima onda mozes da je operes kako hoces i dezinfikujes. Ako ces na licu mesta nesto ja ne bih prskao brejk kliner, ne znam zasto ali ne bi bio moj izbor :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa vidite, ja ako je razmonitram kaze majstor da mogu lako tu neku kadicu da srokam i posle samo u kantu moze klima....Probao sam sa vodom ali nije to to, i dalje vidim da je iznurra prljava/masna. Na tu masnocu koja se skuplja od kuvanja se najvise lepi prasina i eto jutros mi pade na pamet da roknem cevcicu s klinerom i da je ocistim tako jer nicim drugim ne mogu skinuti masnocu a da ujedno ne bude ispiranja vodom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Nikola JTD said:

...jutros mi pade na pamet da roknem cevcicu s klinerom i da je ocistim tako jer nicim drugim ne mogu skinuti masnocu...

A, možda isto tako cevčica, ali komprimovani vazduh (ono što se koristi za kompove)?

Jak je pritisak, iskustvo mi je da se stvara taman dovoljno vlage (tokom prskanja) da pokupi nečistoće, ali odmah i ispari...plus je totalno neutralno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druže nemoj nikako sa klinerom nije to za klime.Nego najefikasnije sredstvo (osim namenskog sredstva za klime)ti je Axel.Naprskaj axelom ostavi malo da odreaguje i onda dobro isperi sa mlakom vodom.Koristis za to onu nali pumpicu-fajtalicu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komprimovani sam probao za komp, i cim drzis pumpicu malo duze krene da ledi boca i da stvara bas vlagu a pritisak je bio jako slab. Zuta bocica je bila, e sad mozda sam takav ubo primerak. Probacu s akselom za pocetak, nadam se da cu moci da ga lepo isperem. Kliner sam najvise razmisljao jer nema ispiranja samo prskanje i posle bi naravno asepsolom prosao malo fajtalicom ali ako kazete ne onda ne :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koje bre to delove klime perete...?

 

 

On 6/13/2020 at 9:23 PM, Nikola JTD said:

Pa vidite, ja ako je razmonitram kaze majstor da mogu lako tu neku kadicu da srokam i posle samo u kantu moze klima....

...

 

Loži te majstor da ga angažuješ da i on uzme neki dinar...   :cheers:

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ventilator, i sace. Ajde sace je lako, ali ventilator da bi se oprao mora napolje da ide. Resio sam to sa 1l asepsola, 10 krpa, i dugackim srafcigerom. Jezivo koliko je prljavo za samo god dana.

 

Siguran sam da bi Brake cleaner odradio posao vrhunski al reko aj da ne pametujem previse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...