Jump to content
FAS Euroauto Goran
Sign in to follow this  
VladaG9

Fiat 500L - rasturanje B stuba

Recommended Posts

Posted (edited)

Jel ima neki ePer ili neki slican program da proverim nesto vezano za 500l? Kad unesem VIN u onaj ePer na prvoj strani ne moze da me nadje. Treba mi da proverim kako se rsatura B stub na 500L.

 

 

Edited by neshaoct
split Topic

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Kakve veze imaju provere pre kupovine, sa B stubom na 500L :stuart: (prebacicemo u odgovarajucu temu ;))? 

 

Ako mislis na oblogu B stuba u enterijeru, deluje isto kao na ostalim Fiatima. Sklone se oba kedera u zoni B stuba, na gornjem, belom delu obloge izvadi se ornament sa "Airbag" natpisom i odsrafi torks. Iscupa se sa zabica i spusti niz pojas. Donji, crni deo bi trebao da je samo na zabice/cupanje. Ostavljao sam ovde kompletnu demontazu na Nuova Bravo (deo pod 2.), verujem da je isto: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/78861-nuova-bravo-dotezanjezamena-radio-antene-skidanje-obloge-bc-stuba-neba/

 

PS: Evo iskopah caskom i za prvi 500L iz ePer:

 

emaps.thumb.jpg.af2a6b4230a77a4a0dbd30e69f48dbcf.jpg

 

Inace, za samostalne radove eLearn ti je jedina prava stvar. Za razliku od ePer koji je "najgluplji" elektronski katalog delova, koji cisto moze da pripomogne za banalne stvari.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ivan Mislio sam da preko ePer moze da se vidi kako se skida taj B stub :D Zato sam i pitao jer ima neki drugi katalog preko kojeg bi to bilo moguce, u ovom slucaju eLearn. Hvala ! Reci mi gde mogu da skinem eLearn za 500l? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

'Ajde i ovde da ponovim, da ne bude da smo kao partizani... Ukinut je free pristup "na foru", online verziji na "aftersales.fiat.com", tako da je sada potreban user i pass. A ta verzija je bila em online, em za sve modele, cak i najnovije. 

Ostaje da se pokusa free pristupom na neku potecijalnu online verziju. A posto su delovi eLearn za pojedinacne modele poprilicni, opcija je da se potrazi pojedinacni .ISO za jedan model. Pa da se na osnovu toga ili nareze disk ili to mount-uje na neki virtual drive. Izbunario sam taj .ISO i za Stilo i za Nuova Bravo, verovatno moze da se iskopa i za 500L.

Dok se ne postave isecci iz eLearn bas za 500L - pored onog isecka iz ePer prilazem i proceduru skidanja obloga B stuba za Nuova Bravo. Samo za prvu pomoc, posto za gornji deo deluje vrlo slicno (donji deo na Bravu ima 4 srafa + 4 zabice):

 

Untitled5.thumb.png.8b2c12886feafa06b7b0bfca51537b2f.png Untitled6.thumb.png.f8927a06c19da6c2d4810422bc1c6052.png

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...