Jump to content
FAS Goran
Boss_91

Alfa Romeo 147 1.6 - trepće kilometraža

Recommended Posts

Pozdrav svima. Nov sam na forumu. Zamolio bih za pomoc. Naime, kupio sam alfu 147. 2001 god. 1.6 benz 105ks. Imam sledeci problem: treptanje kilometraze.

Citao sam da  treba da se km sat spoji sa kompjuterom, da se uradi takozvani proxy alignment.

 

E sad, ima tu jos jedan problem, kilometar sat je stavljen od dizel modela da li to ima neke veze ili moze da se upari sa racunarom i tako? Problem je jako iritantan. Gori check engine, gori abs gore sve zive lampice, podizaci rade na seckanje (citao sam da i to ima veze sa menjanjem sata) vergla duze pre nego sto upali znaci sve u svemu km sat mi dolazi glave.

Da li neko zna kako resiti to?

 

 

Edited by neshaoct
precizirao naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

tebi su u pitanju instalacije a i neispravna tabla tj neodgovarajuća, trebao bi majstor da ti pregleda kako je sve to povezano i spojeno , izgleda da on ima problema sa strujom čim podizači seckaju,pale se lampice,teže pali proveri jedno po jedno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa strujom nemam problema jer je akumulator nov. Teze je samo prvo paljenje. Tacnije nije teze vec on samo vergla. Mozda je i pumpa oslabila ali to je manje bitno. Najbitnije je da li moze km sat od dizela da se upari sa body kompjuterom, da se uradi cuveni proxi alignment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menjali su ljudi masovno na Stilu npr., ali obrnuto - Abarth tablu sa benzinca na dizela. Konektori su fizicki isti, ali se razlikuje upotreba pojedinih pinova. Npr. tabla sa benzinca nije prikazivala nivo ulja, rad grejaca, obrtaji su se prikazivali ispravno ali je manja gradacija i crveno polje pocinje tamo gde se obrtaji dizela zavrsavaju :) , itd... S druge strane, na dizelu je ta tabla imala viska mesta, cini mi se za pritisak ulja i jos nesto - senzori koje benzinac ima, a dizel ne. I tako, namestalo se to, ali je budzevina.

Posto su delovi za 147 i Stilo odavno bagatela i gadjaju se sa njima - licno bih kupio odgovarajucu tablu od benzinca, upario preko Proxy i namestio to da bude kao fabrika. A tu tablu viska sa dizela prodao, verujem da ce bas zato brzo otici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...