Jump to content
FAS Goran
milosrds

Lancia Y10 Ville - problem sa automatskim menjačem

Recommended Posts

Odnedavno sam vlasnik auta Lancia Y10 Ville sa automatskim menjacem sa kojim i imam problem.Opste specifikacije vozila su: motor 1108cm, fire motor 37kW-50ks, automatski menjac sa kojim i imam problem.Prethodni vlasnik je to resavao improvizacijom-opravkom centralne jedinice za automatski menjac oznake : C075 30522KA420 G2T32871M gde je goreo tranzistor i njegovom zamenom se automobil vracao u funkciju.Problem je u tome sto je "majstor" menjao tranzistor ocigledno odukativno jer se prave vrednosti ne znaju; zamenio sam i ja i trajalo je 55km dok nije ponovo pregorelo.Pretpostavka je da je zamenski deo neodgovarajucih karakteristika pa da zato kasnije pregori.Mene zanima da li neko ima ceo kompjuter i gde da ga nadjem ili kada bih mogao da pronadjem izvornu shemu ovog kompjutera i na osnovu toga utvrdim vrednosti dela koji se menja.Ovu vrstu menjaca koristi i fiat panda ove generacije vozila a verovatno i prve lancie y posle ovog modela sa automatskim menjacem.

 

Ako neko ima ideju ili savet sta da radim neka mi odgovori.

Unapred zahvalan - Milos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo koji softver pa tako i unit AT se preuzima na osnovu broja šasije. Mislim da bi bilo dobro da odeš u neki ovlašćeni servis i opišeš im problem, a oni da flashuju ceo EC. 

Znači update svih softvera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolji savet koji bilo ko od nas moze da ti da je da odes kod dobrog majstora koji to zna, jer bilo kakvo budzenje oko elektronike i prelemljavanje kondenzatora/tranzistora/bilo cega napamet moze samo da izazove jos vece biiip..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...