Jump to content
FAS Goran
Sketch

Fiat Panda 1.1 8v 2006 - curi ulje na sastavu glave i bloka

Recommended Posts

Pozdrav svima,

 

Imam već neko vreme problem sa curenjem ulja na sastavu glave i bloka, tačnije zadnjih 15 000 km, auto ima 100 000 km. Fleke se vide na zadnje leve strane motora, a i veoma malo curenje na sastavu glave i bloka. Naravno da to nije sve pošto se ulje sliva i sa prednje strane i ceo blok je mastan, ide do kartera, filtera ulja i tako po neka kap kapne i na asfalt. Gubitak ulja je neznačajan i još uvek ne predstavlja problem (300 ml na zadnjih 5500 km). Ne ispušta beli dim, ne meša vodu i ulje i ništa drugo što bi ukazivalo na pregoreli dihtung glave.

 

Kad prođe ova situacija planiram da zamenim dihtunga glave i sve ostalo što ide uz to.

 

Jel bi mogao neko da mi objasni zašto dolazi do ovakvog curenja? Prethodni vlasnik menjao dihtunga glave i nije uradio kako treba? Neki majstori kažu da je mogući razlog kriva glava ili blok motora. Rekli su mi da je ovo veoma redak slučaj na ovom motoru, čak i kad pređu 300 000 km, a kamoli 100 000 kao u ovom slučaju. Kilometraža je apsolutno tačna.

 

 

wet.jpg

here1.jpg

here.jpg

coolantandoil.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

POzdrav,

To je veoma cest slucaj na tom motoru, dihtung progori ili na 1 ili 4 cilindru, prati da li mesa ulje i vodu ili samo pusta, preventivno proveriti stanje glave pri zameni dihtunga, mozda zamena gumica ventila kad se vec skida glava...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo proveri gde curi, da budes siguran. Da li je na poklopcu motora ili na dihtungu glave ( spoju glave i bloka motora). Ako je na dihtungu poklopca motora, lako ces resiti. Nov dihtung par stotina dinara i toliko. Ako je na dihtungu glave ( a to hoce da se desava kod njih, ja sam imao taj slucaj na 1.2 motoru ali je to bilo vrlo malo i vozio sam tako 2god i covek posle mene nekoliko god sigurno) ne bih ja to dirao dok se ne pogorsa prilicno. Ako ces to da sredjujes onda ces menjati dihtung glave, tecnosti i bilo lepo da se odradi i v.servis. Majstora racunaj 50e pa navise, zavisi odakle si, delove mozes da proveris i sam plus obrada glave verovatno nekih 70e.

Послато са SM-J330F помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...