Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Jeep ''4x4 Day'' je ''Trail Rated''

Recommended Posts

  • Četvrti dan četvrtog meseca je vreme za godišnju proslava poznatog američkog brenda i terenske vožnje.
  • Događaj za 2020. fokusiraće se na ''Trail Rated'' - šemu sertifikovanja brenda koja ističe najsposobnija terenska vozila u ponudi njegovih modela.
  • Svaki Jeep model s oznakom Trail Rated mora da zadovolji ili premaši pet strogih kriterijuma - trakcija prijanjanja, probijanje kroz vodu, mogućnost manevrisanja, artikulacija i provere klirensa - pre nego što zasluži Trail Rated značku.
  • Ove godine, brend će proslaviti ''4x4 Day'' ostajanjem kod kuće, preko kanala društvenih mreža brenda Jeep, sa heštegovima #4x4Day i #stayofftheroad.

Trail Rated.jpg

 

Sada već pete godine zaredom, ''4x4 Day'' brenda Jeep se održava četvrtog dana četvrtog meseca i u njemu uživaju vlasnici i ljubitelji Jeep vozila širom sveta. On obeležava činjenicu da je Jeep izumeo terenska vozila, kao i 80 godina evolucije i inovacija koje su usledile, tokom kojih je brend postao sinonim za avanture van staze i postao je otelotvorenje same suštine slobode, avanturističkog duha i sposobnosti da prevazilaženja svake prepreke.

Ove godine ''4x4 Day'' brenda Jeep će se fokusirati na svoj stav u situacijama kada je to moguće ''idite bilo gde, radite šta god poželite'', stav iza značke Trail Rated - oznaka koja je rezervisana samo za modele sa najboljim sposobnostima terenske vožnje iz linije modela Jeep, a pre nego što zasluži Trail Rated značku svaki model Jeep se testira do granica izdržljivosti kako bi se ispitale performanse u pet ključnih oblasti - prijanjanje, prolazak kroz vodu, upravljivost, artikulacija i odstojanje od tla.


Samo onda kada Jeep model prođe sve testove sa najvišim ocenama može da se smatra najsposobnijim proizvodnim terenskim modelom na tržištu. Čak i kada je naša želja za avanturom ograničena teškom situacijom u kojoj se nalazimo, brend proslavlja ''4x4 Day'' kao priliku da osnaži svoju vezu sa svojom zajednicom i podeli pozitivan način razmišljanja sa korisnicima. Na svojim kanalima društvenih mreža brend Jeep će dati priliku vlasnicima i ljubiteljima njegovih vozila priliku da se oprobaju u nizu virtuelnih izazova kod kuće, u čistom Jeep stilu. Oni se mogu otkriti na FB i Instagram stranicama brenda Jeep Europe dostupnih na linkovima FB i Instagram sa ''heštegovima'' #4x4Day i #stayofftheroad.

 

Šta je ''Trail Rated''?

Od Argentine do Zambije i svugde između, Trail Rated sertifikacija brenda Jeep je mnogo više od obične značke. To je metodologija, garancija i prepoznati standard za dokazanu sposobnost terenske vožnje. Trail Rated Jeep vozila prolaze kroz seriju napornih testova dizajniranih za dokazivanje performansi terenske vožnje na najzahtevnijim terenima na svetu. Proces testiranja počinje u odeljenjima kompanije Jeep za istraživanje i razvoj, nastavlja se na ledenim temperaturama u Severnom Mičigenu, i završava se na kamenju staze Rubicon Trail - najzahtevnijeg poligona za terensku vožnju na svetu. Značka Trail Rated pokazuje da je vozilo dizajnirano tako da uspešno zadovolji pet kategorija testiranja performansi kako bi dostigao najviši nivo standarda terenske vožnje u jednom vozilu masovne produkcije. ''Trail rated'' je vodeća metodologija prvobitno uspostavljena od strane Automobilskog centra za testiranje u Nevadi (NATC) i tima brenda Jeep za istraživanje i razvoj kako bi se objektivno merile terenske performanse svih Jeep-ovih vozila. Kombinacijom testova u prirodnim i kontrolisanim uslovima na terenu, kao i upotrebom kompjuterski simuliranih testova za procenu, ova metodolgija pruža ponovljiva, dosledna i pouzdana merenja terenskih performansi.
 
Danas, Jeep R&D tim nastavlja da poboljšava elemente i performanse svojih vozila sa pogonom na sva četiri točka. Iskustvo brenda, u kombinaciji sa tehnološkom inovacijom, je ono što čini Jeep Trail Rated tehnologiju - korišćenu u modelima Renegade i Compass 4xe koji će uskoro biti dostupni tržištu - razvijeni su u skladu sa ovom metodologijom. Kao rezultat, počevši od dana puštanje na tržište, i First Edition's Off-Road trim kao i Trailhawk verzije oba 4x modela nosiće cenjenu ''Trail Rated'' značku. Nadalje, nova plug-in hibridna tehnologija poboljšava terenske sposobnosti Jeep-ovih terenaca, zahvaljujući većem obrtnom momentu koji nudi kombinacija električnog motora i motora sa sagorevanjem. Zahvaljujući novoj Jeep 4xe tehnologiji, vuču na zadnjoj osovini ne proizvodi prop shaft već se proizvodi putem električnog motora za ovu namenu. A ovo omogućava dvema osovinama da budu odvojene i da obrtni momenat kontrolišu nezavisno na efikasniji način nego što je to slučaj u mehaničkom sistemu. Trenutno Trailhawk verzije modela Jeep Renegade, Compass, Cherokee i Grand Cherokee, kao i svi Jeep Wrangler modeli, ponosno nose ''Trail Rated'' značku.

 

Pet kategorija Trail Rated oznake
- TRAKCIJA
Trail Rated Jeep 4x4s odlikuje se raznim sistemima sa pogonom na sva četiri točka koji odgovaraju svim vrstama izazova na putevima i uslovima vožnje. Trail Rated sistem trakcije pomaže održavanju kontrolisanog kretanja napred u snegu, ledu, pesku i blatu. Ispitivanja trakcije izvode se na netaknutim, klizavim putevima (vlažni put, blato, sneg) i na strmim usponima. Prenosni odnos je ključni pokazatelj se koristi za razlikovanje vučne sile i sposobnosti Trail Rated Jeep 4x4.

 

- PROBIJANJE KROZ VODU
Trail Rated Jeep 4x4s ima dodatni dovod za vazduh na karoseriji kako bi pomoglo kretanje u potocima i poplavljenim podvožnjacima što bi druga vozila zaustavilo.  


- MOGUĆNOST MANEVRISANJA
Trail Rated Jeep 4x4 ima sposobnost da se pređe uske otvore, izađe iz rizičnih situacija i izbegne spoljna oštećenja zahvaljujući preciznom upravljaču i optimizovanim međuosovinskim rastojanjem. Što je manji radijus okretanja, to je vozilo sposobnije da se bori sa uskim prolazima.

 

- ARTIKULACIJA
Održavanje guma na stazi pomaže vam da ostanete u pokretu. Kada se jedan ili više točkova podignu, dobra zglobna konstrukcija omogućava da drugi točkovi duže održavaju kontakt sa tlom - omogućavajući maksimalno dostupnu snagu vuče u svakom trenutku. Trail Rated vešanje poboljšava performanse na terenu, povećavajući fleksibilnost, zglob osovine i kretanje točkova, kako bi se obezbedilo da gume prianjaju za zemlju, čak i na strmijim površinama.

 

- KLIRENS
Sposobnost prelaska prepreka se takođe testira kod modela Jeep 4x4, a kriterijumi uključuju klirens i prilaz, prelomne i odlazne uglove, kako bi se omogućila vožnja preko drva, kamenja i neravnog tla.

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...