Jump to content
FAS Goran
C00LI0

Fiat Doblo 1.9 D - problem sa hladnim startom

Recommended Posts

Pozdrav svima. Nedavno sam kupio Fiat Doblo 1.9d 2002 godište i od samog početka imam problem sa startovanjem hladnog motora. Naime dešava se da kada dam kontakt, pogase se sve lampice sem check engine. Kada startujem motor počne da radi neravnomerno (kao da radi na tri cilindra), kada stisnem papučicu gasa počne mirnije da radi ali ne prima gas već drži konstantno oko 1100 obrtaja, check engine lampica i dalje gori. Ugasim, upalim ponovo i tako par puta dok ne ugasi check engin lampicu i počne normalno pa radi, broj obrtaja padne na 900 i normalno prima gas. Ovo se jedino ne dešava kada je spoljna temperatura preko +10°C.

Inače što je temperatura niža to teže uspostavlja normalan rad tj moram više puta da palim gasim motor.

 

Bio sam kod 3 majstora i jedan kaze da je ECU u pitanju, drugi kaže da je pumpa (lucas) treći ne zna ni sam šta može da bude, uglavnom ni jedan mi ne uliva poverenje. Da li je neko imao sličan problem? Svaki savet mi je dobrodošao. Inače dijagnostika pokazuje neispravan relej grejača. Relej sam zamenio, grejače proverio ali i dalje pokazuje istu grešku. Kad startujem motor lampica glejača blinka još neko vreme i ugasi se. Hvala unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel.imas trzanje u voznji, tipa kada ga vozis u cetvrtoj na malom gasu? Meni lici kao senzor rotora bosh pumpe, moras da proveris.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemam trzanja u vožnji, normalno se ponaša. Imao sam ranije problem da se pali check engine lampica u toku vožnje ili na leru i da tom prilikom sam dodaje gas. Dijagnostika je pokazala problem sa pedalom gasa i još par grešaka, ne sećam se tačno kojih. Međutim nakon što su greške obrisane nisam više imao taj problem. Ne znam da li je ovo u vezi sa problemom koji sam opisao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imas na forumu celu temu oko 1.9motora i Lukas pumpe pa procitaj tamo, mnogo njih je imalo problema pa ces verovatno da nadjes resenje :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...