Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford Bronco

Recommended Posts

Ford Bronco Heritage Edition

 

227207-Ford Bronco 04.jpg

 

Modeli specijalnog izdanja biće dostupni u celoj liniji porodice Bronco, uključujući Bronco sa dvoja vrata, Bronco sa četvoro vrata i Bronco Sport SUV. Ford će proizvesti samo 1.966 jedinica svakog Heritage Limited Edition modela u znak sećanja na godinu kada je originalni Bronco debitovao.

 

Ford Bronco 003.jpg

 

Bronco Heritage modeli sa dvoja i četvoro vrata su istaknuti dvobojnim eksterijerom koje uključuje prepoznatljive Oxford bele akcente, uključujući modularni krov. Jedinstvena Oxford bela maska ima crveni natpis ''Ford'', dok starinski aluminijumski točkovi od 17 inča ofarbani u Oxford belu boju i pruge sa strane karoserije upotpunjuju retro izgled.

 

227210-Ford Bronco 02.jpg

 

Blatobrani inspirisani erom 1960-ih sa Sasquatch proširenjima pružaju vizuelni istorijski poziv i pokrivaju skoro 50 mm širi trag. Heritage Limited modeli dodaju sjajne crno ofarbane 17-inčne Heritage felne plus Oxford belo ofarbane ivice za više retro sjaja.

 

227208-Ford Bronco 01.jpg

 

U unutrašnjosti, Bronco Heritage Edition imaju karirana sedišta i ekskluzivne dodatke kao što su Oxford bela instrument tabla, oznake na centralnoj konzoli i ekskluzivne prednje i zadnje patosnice. Modeli Heritage Edition standardno dolaze sa opremom i funkcijama serije Big Bend, uključujući 2,3 litarski EcoBoost motor sa 7-stepenim manuelnim ili 10-stepenim SelectShift automatskim menjačem. Motor isporučuje do 300 konjskih snaga i 440 obrtnog momenta. Sasquatch paket sa Bilstein amortizerima, povećanom visinom, 35-inčne Goodyear gume i Dana prednje i zadnje osovine sa elektronskim zaključavanjem su takođe standardni.

Bronco Heritage Edition je dostupan sa izborom od pet boja, dok je Bronco Heritage Limited Edition ekskluzivno dostupan na lansiranju u Robin's Egg Blue, koja je boja nazirana na Arcadian Blue, dostupna na originalnom Broncu iz 1966. Boja Yellowstone Metallic, koja je bazirana na Ford boji Prairie Yellow iz 1971. godine, planirana je za dostupnost krajem 2023. godine. Peak Blue je planiran za modelsku godinu 2024. Heritage Limited Edition modeli nude povećanu sposobnost opreme i karakteristika Badlands serije, uključujući 2.7 EcoBoost V6 motor sa do 330 konjskih snaga i 562 Nm obrtnog momenta, uparen sa 10-stepenim SelectShift automatskim menjačem. Takođe se razlikuju po karakteristikama koje uključuju oznake na blatobranima sa natpisom ''Bronco'', vinil karirana sedišta sa belim i Race Red šavovima i jedinstvene oznake Heritage Limited na prednjoj konzoli.

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennessey VelociRaptor 500 Bronco

 

hennessey velociraptor 01.jpg

 

Hennessey Performance je pripremio još jedan tjuning program za pojačanje novog Fordovog Bronca. U pitanju je VelociRaptor 500 Bronco koji pokreće 3.0 twin-turbo V6 motor, ovde pojačan na 507KS i 746 Nm obrtnog momenta. Osim toga, u paketu su i novi izduvni sistem od nerđajućeg čelika, drugačiji branici i pragovi, Hennessey oznake, 18-inčni alu točkovi, LED svetla, nasloni za glavu sa Hennessey logom, posebne patosnice...

 

hennessey velociraptor 02.jpg

 

Ceo ovaj Hennessey paket košta 32.950 dolara (plus Ford Bronco Raptor od 73.780 dolara, pa ovakav Bronco ima ukupnu cenu od 106.730 dolara), dok garancija iznosi tri godine ili 36.000 milja (skoro 58.000 km).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Bronco u Evropi od sledećeg proleća

 

ford bronco 005.jpg

 

Ford ima novu strategiju za evropsko tržište, budući da će ovaj proizvođač promovisati američke vrednosti na Starom kontinentu, ciljajući grupu kupaca koja traži više avanturističkih proizvoda. Kao deo ovog novog plana, brend će lansirati Bronco na odabranim evropskim tržištima na proleće sledeće godine. On će se pridružiti Mustangu i Exploreru kao proizvodima dizajniranim za tržište Severne Amerike, ali prilagođenim i Evropi.

 

ford bronco 004.jpg

 

Automotive News izveštava da će terenski automobil Bronco na evropsko tržište stići sa izborom od dva pogonska agregata. Broncov 2.3 četvorocilindrični Ecoboost služiće kao osnovni motor, verovatno nudeći blizu 300 konjskih snaga. Jača vezija biće 2.7 V6 turbo-benzinac sa snagom od oko 330 KS. Čini se da se 3.0 twin-turbo dostupan u Sjedinjenim Državama neće prodavati u Evropi, verovatno zbog strožih standarda emisije izduvnih gasova.

 

ford bronco 0003.jpg

 

Prema ranim informacijama, Bronco će imati početnu cenu od oko 60.000 evra u Nemačkoj, što odgovara oko 63.270 dolara po trenutnom kursu. Poređenja radi, osnovni model sa dvoja vrata u Sjedinjenim Državama počinje od 32.295 dolara za modelsku godinu 2023.

 

226233-ford bronco 02.jpg

 

Bronco će se suočiti sa oštrom konkurencijom, kao što su Jeep Wrangler i Land Rover Defender. Ova tri modela su očigledno veoma različita, ali uglavnom igraju u istoj ligi hardcore off-roadera sa svakodnevnom upotrebljivošću.

 

ford bronco 01.jpg

 

Ford inače restrukturira svoje poslovanje u Evropi i već je počeo da ukida modele koji više neće biti potrebni prema novom planu. Mondeo više nije dostupan i Fiesta će uskoro biti zvanično povučena, zajedno sa minivanovima S-Max i Galaxy. Nedavno je Ford obećao da će biti ''više američki'' u Evropi, verovatno nagoveštavajući još više modela sa američkim specifikacijama koji će stići u Evropu u narednim godinama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: 2023. Ford Bronco

 

Amerika nije baš dobra u pravljenju upravljivih-sportskih automobila, ali zato off-road SUV i velike kamionete znaju odlično:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carmagazinerozeyoutube.jpg CarMagazine: Ford Bronco vs Jeep Wrangler

 

Ford Bronco i Jeep Wrangler su dva velika imena u off-road svetu. Oni čine da automobili poput Range Rovera i BMW X5 izgledaju nikako kada je u pitanju silazak sa asfalta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Bronco za Evropu

 

ford bronco eu06.jpg

 

Ford ima novu strategiju za evropsko tržište, budući da će ovaj proizvođač promovisati američke vrednosti na Starom kontinentu, ciljajući grupu kupaca koja traži više avanturističkih proizvoda. Kao deo ovog novog plana, brend će uskoro lansirati Bronco na odabranim evropskim tržištima. On će se pridružiti Mustangu i Exploreru kao proizvodima dizajniranim za tržište Severne Amerike, ali prilagođenim i Evropi.

 

232532-ford bronco eu05.jpg

 

Ispod haube je Fordov 2.7 V6 EcoBoost motor sa 335 KS i 563 Nm obrtnog momenta, a tu su i pogon na sva četiri točka, sedam različitih načina vožnje i 10-stepeni automatski menjač.

 

232533-ford bronco eu04.jpg

 

Evropski Bronco se nudi u dve verzije, i to kao Outer Banks i Badlands.

 

ford bronco eu03.jpg

 

Osnovna verzija Bronco Outer Banks dolazi standardno sa automatskim svetlima, zatamnjenim zadnjim staklima, 18-inčnim felnama u sjajnoj crnoj boji, gumama za sve terene 255/70 R18, konvencionalnim rezervnim točkom, zaštitom podvozja i grejanjem retrovizora, kao i dvozonskom automatskom klimom, multimedijalnim sistemon od 12.0 inča, digitalnom instrument tablom od 8.0 inča, navigacijom, audio sistemom sa 10 zvučnika, volanom sa grejanjem, električno podesivim i grejanim prednjim sedištima, adaptivnim tempomatom i nizom bezbednosnih asistenata.

 

ford bronco eu02.jpg

 

Bronco Badlands ima i posebne bočne pragove, krovne šine, čeličnu zaštitu podvozja i stalni pogon na sva četiri točka, kao i Bilstein amortizere i blokirajući prednji diferencijal.

 

ford bronco eu01.jpg

 

Cene za Bronco u Nemačkoj počinju od 74.500 evra za Bronco Outer Banks, dok je Badlands verzija 4.000 evra skuplja i startuje od 78.500 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennessey VelociRaptor 500 Bronco

 

233107-Hennessey VelociRaptor 03.jpg

 

Hennessey, proizvođač hiperautomobila sa sedištem u Teksasu i kreator vozila visokih performansi, započeo je isporuku kupcima svog novog VelociRaptor 500 Bronco Raptora sa 500 KS. Nakon testiranja po hladnom vremenu u snežnim planinama Kolorada, Hennessey inženjerski tim je ponudio poboljšanu verziju Fordovog Bronca Raptor.

 

Hennessey VelociRaptor 002.jpg

 

Hennessey inženjeri su primenili svoju stručnost na 3.0 V6 motoru sa dva turbo punjača da bi povećali snagu i poboljšali vozne sposobnosti. Ukupna snaga sistema je ocenjena na 500KS/745Nm obrtnog momenta - što je zaslužno za Hennessey oznaku ''VelociRaptor 500''. Hennessey tim je otputovao ju Kolorado na testiranje na niskim temperaturama na velikim visinama u Stenovitim planinama, gde su uslovi ove zime bili izazovni. Međutim, uprkos snežnim olujama i niskim temperaturama, izazovi majke prirode nisu bili problem za unapređeni 4x4, opremljen Hennessey jedinstvenim 20-inčnim alu felnama i 37-inčnim off-road gumama.

 

233108-Hennessey VelociRaptor 01.jpg

 

John Hennessey, osnivač kompanije i izvršni direktor: ''VelociRaptor 500 Bronco je jedna od naših najagilnijih i najsposobnijih off-road ponuda. Naša nadogradnja od 500 konjskih snaga se savršeno slaže sa Fordovim robusnim Broncom Raptor 4x4 dok poboljšavamo fabričku ponudu visokih performansi sa više snage i agresivnijim izgledom.''

Hennessey transformiše eksterijer sa prilagođenim VelociRaptor branicima, LED off-road svetlima, jedinstvenim Hennessey aluminijumskim felnama sa 10 krakova i VelociRaptor 500 Bronco značkom. Unutrašnjost sadrži Hennessey naslone za glavu, patosnice za sve vremenske uslove i jedinstvenu pločicu sa brojem primerka. Nakon što je završio intenzivan period istraživanja i razvoja na privatnoj probnoj stazi kompanije i u ekstremnim uslovima kako na putu tako i van njega, Hennessey samouvereno podržava svaki primerak svojom sveobuhvatnom garancijom od 3 godine/36.000 milja (58.000 km). Dostupan za međunarodnu isporuku, novi Hennessey VelociRaptor 500 Bronco je sada dostupan preko ovlašćenih Ford prodavaca ili direktno iz Hennesseya.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manhart Ford Bronco BC 400

 

manhart bronco 24 4.jpg

 

U ponudi tjuning kuće Manhart se nalazi i paket za Ford Bronco, mada je ograničen na samo 10 kompleta.

 

manhart bronco 24 3.jpg

 

Za početak, njegov 2.7 EcoBoost motor raspolaže sa 421 KS i 680 Nm obrtnog momenta, što je 86 KS i 117 Nm više u poređenju sa baznom jedinicom.

 

manhart bronco 24 2.jpg

 

Tu su i novi izduvni sistem, 35-inčne terenske gume Renegade R7, crni Manhart točkovi od 22 inča, Brembo kočnice (380 mm), žuta kočiona klešta, crne nalepnice na Sun Yellow eksterijeru, široki blatobrani u boji karoserije i zatamnjena stakla, kao i koža i alkantara u unutrašnjosti (žuto-crna kombinacija).

 

manhart bronco 24 1.jpg

 

Manhart u kratkoj vesti ne navodi kompletnu cenu za Bronco BC 400, jedino je poznato da točkovi i gume na prikazanom primerku koštaju 9.350 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...