Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford Bronco

Recommended Posts

Da li je ovo novi Ford Bronco?

 

ford bronco 1.jpg

 

Ford je još ranije najavio da će iz svoje američke ponude izbaciti sedane kao i da će u narednim godinama izvršiti elektrifikaciju brojnih modela. Takođe, u Fordu planiraju više novih SUV/crossover modela, uključujući i novi Bronco. I upravo bi novi Bronco trebalo da bude na ovim slikama koje su pokazane Fordovim dilerima na okupljanju u Las Vegasu.

 

ford bronco 11.jpg

 

Kako stvari sada stoje, novi Bronco se može očekivati u modelskoj godini 2020, a neki izvori su ranije pominjali da bi mogao da bude globalni model. Za sada nema zvaničnih informacija, ali u gami motora bi mogli da se nađu agregati sa 4 i 6 cilindara, kao i manuelni i automatski menjači. Takođe, neke ranije vesti kažu da su u Fordu predvideli elektrifikaciju za više svojih modela, uključujući i tu novi Bronco. Fordovi pick-up i SUV modeli bi naime trebalo da dobiju plug-in hybrid pogonski sistem (što znači da možemo očekivati PHEV F-150, Explorer, Escape i Bronco), dok će do 2022. godine Ford ponuditi ukupno 16 električnih vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Bronco i ''Baby'' Bronco ipak ne stižu na evropsko tržište?

 

ford bronco 11.jpg

 

Ford Evropa je u procesu rekonstrukcije koja podrazumeva eliminaciju određenih MPV modela iz game. Umesto toga, kompanija će se fokusirati na krosovere. Međutim, među njima nema modela Bronco i ''Baby'' Bronco. Kako piše portal Vrele Gume, iako je američki proizvođač obećao da će Evropljanima biti dostupan ''pristojan izbor legendarnih modela'' koji će se uvoziti iz SAD, jedan model neće biti deo ponude. Reč je o novom Ford Bronco modelu, čija se premijera sa nestrpljenjem iščekuje.

 

Naime, tokom sastanka povodom poslovanja kompanije u drugom kvaratlu ove godine, rečeno je da će se na tržištu Severne Amerike, Afrike i Bliskog Istoka prodavati model koji će biti direktan konkurent Jeep Wrangler-u. Nigde se ne pominje da će se on prodavati u Evropi. Takođe, ''Baby'' Bronco koga zvanično opisuju kao ''malo, off-road namensko vozilo'', neće stići do Starog kontinenta. Umesto toga, on će se prodavati samo u Severnoj i Južnoj Americi. Interesantno je i to što se na slajdu ne vidi nijedan od ova dva modela sa hibridnim pogonom. To je čudno, jer je Ford ranije potvrdio da možemo očekivati i Bronco Hybrid. U to vreme su predstavnici američkog proizvođača naveli da žele da idu ka elektrifikaciji svojih najpopularnijih modela. ''Tu pre svega mislimo na modele F-150, Mustang, Explorer, Escape i Bronco'', naveli su oni. Slajd koji je objavljen na sastanku je nazvan ''Pobednički portfolio - 2019. i 2020.'' To može značiti da Bronco Hybrid neće stići pre 2021. godine. Ako je to zaista tako, onda ne isključujemo mogućnost ni da će se Bronco i ''Baby'' Bronco pojaviti u Evropi nešto kasnije. Standardni Bronco bi trebalo da stigne 2020. godine. Prema najnovijim informacijama on će imati 2.3-litarski EcoBoost četvorocilindarski agregat. On će imati retro dizajn, ali i vrata i krov koji se mogu ukloniti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Ford Bronco

 

Ford je još ranije najavio da će iz svoje američke ponude izbaciti sedane kao i da će u narednim godinama izvršiti elektrifikaciju brojnih modela. Takođe, u Fordu planiraju više novih SUV/crossover modela, uključujući i novi Bronco.

Novi Bronco je sada najavljen u ovom Fordovom ''teaser'' videu, u kome se navodi da je njegova svetska premijera predviđena za proleće sledeće godine. Novi Bronco će biti napravljen na istoj platformi kao i model Ranger, pa se očekuje da jedan od motora u gami bude i 2.3 litarski EcoBoost turbo benzinac. Takođe, neke ranije vesti kažu da su u Fordu predvideli elektrifikaciju za više svojih modela, uključujući tu i novi Bronco (što znači da kasnije možemo očekivati i Bronco sa hibridnim pogonskim sistemom). Bronco će takođe odlikovati i odlične off-road mogućnosti, a kao jedan od rivala se navodi Jeep Wrangler.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Bronco R prototype

 

ford-bronco-r 02.jpg

 

Trkački Ford Bronco R je namenjen za trku Baja 1000, ali takođe najavljuje i budući serijski Bronco koji se očekuje na proleće sledeće godine. Automobil je razvio Ford Performance u saradnji sa Geiser Bros Designom i Baja 1000 Trophy Truck šampionom Cameronom Steeleom.

 

ford-bronco-r 01.jpg

 

U paketu su između ostalog i modifikovana T6 platforma, Fox amortizeri, 17-inčni točkovi i 37-inčne BFGoodrich gume, kao i EcoBoost twin turbo motor.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Ford Bronco Sport

 

201406-Ford-Bronco 003.jpg

 

Ford je još ranije najavio planove koji predviđaju više novih SUV/crossover modela, uključujući tu i novi Bronco kao i njegovu manju verziju Bronco Sport.

 

201407-Ford-Bronco 002.jpg

 

Taj Bronco Sport (do sada poznat samo kao Baby Bronco) će premijeru imati sledećeg meseca na sajmu automobila u Njujorku, dok se u prodaji očekuje do kraja ove godine. Do tada, pred nama su prve slike oovg modela bez ikakve maske.

 

Ford-Bronco 001.jpg

 

Neki izvori navode da će Bronco Sport dobiti Fordovu modularnu C2 platformu, 1.5 i 2.0 turbo benzinske motore (sa 180KS odnosno 250KS), standardni pogon na prednje točkove, opcioni pogon na sva četiri točka, 8-stepeni automatski menjač, head-up displej, Fordov Co-Pilot360 sistem pomoći vozaču...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen i novi Ford Bronco

 

ford bronco 002.jpg

 

Osim Bronca Sport, otrkriven je i izgled novog Ford Bronca čija premijera je po ranijim najavama predviđena za ovo proleće. Do tada, špijunske slike pokazuju da će Bronco modelske godine 2021. moći da se dobije u verzijama sa 2 i 4 vrata.

 

ford bronco 001.jpg

 

Novi Bronco će biti napravljen na istoj T6 platformi kao i Ford Ranger, dok bi u gami motora trebalo da budu 2,3 litarski četvorocilindrični EcoBoost turbo benzinac sa 274KS i 420 Nm, kao i 2.7 EcoBoost V6 sa 330KS i 542 Nm obrtnog momenta. Pored toga, novi Bronco bi mogao da dobije i 7-stepeni manuelni menjač. Takođe, neke ranije vesti kažu da su u Fordu predvideli elektrifikaciju za više svojih modela, uključujući tu i novi Bronco (što znači da kasnije možemo očekivati i Bronco sa hibridnim pogonskim sistemom). Bronco će takođe odlikovati i odlične off-road mogućnosti, a kao jedan od rivala se navodi Jeep Wrangler.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novo odlaganje promocije Forda Bronco

 

201406-Ford-Bronco 003.jpg

 

Na povratak nekih automobilskih legendi se previše dugo čeka, a neke legende su to postale iz skroz pogrešnih razloga. Evo o čemu je zapravo reč u ovoj vesti...

Kako prenose Vrele Gume, Ford već duže vreme želi da realizuje povratak na veliku scenu svog čuvenog terenca Bronco. I zaista, na tom planu u poslednjih 9 meseci sve je izgledalo da teče glatko i po rasporedu. Najpre je tokom novembra prošle godine promovisan je R Race prototip, a kako bi se proslavilo pola veka od pobede Bronka na takmičenju ''Baja 1000''. Naravno, ovaj protip poneo je samo neke dizajnerske i tehničke elemente budućeg serijskog modela.

 

Sve ono zbog čega će se širom SAD otimati za prvi Bronco u 21. veku bilo je predviđeno da se predstavi u aprilu ove godine. A onda je došao koronavirus i napravio haos u ekonomsko-marketinškoj organizaciji većine proizvođača automobila. Zato su u Fordu zakazali novi termin promocije za 9. jul, jer bi do tada virus trebalo značajno oslabi, pa i ako bi bio ljubazan - nestane. Sve bi to bilo super da neko nije primetio da je na taj dan rođen O Džej Simspon, koji je 1994. upravo u belom Broncu bežao od policije nakon što je bio osumnjičen za ubistvo svoje supruge:

 

 

Fordovi maketinški stručnjaci odabrali su sada novi datum, a da pokažu da nisu sujeverni zacrtali su da to bude 13. jul, inače ponedeljak.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Ford Bronco

 

ford bronco 2020.jpg

 

Premijera je najavljena za 13. jul, i to u verzijama Bronco 2-Door, Bronco 4-Door i Bronco Sport. Očekuju se dva benzinska motora u ponudi, a to su 2.3 EcoBoost četvorocilindraš sa 274KS i 420 Nm, kao i 2.7 EcoBoost V6 sa 330KS i 542 Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Ford Bronco na novoj slici

 

Ford Bronco 2021.jpg

 

Premijera je najavljena za 13. jul i to u verzijama Bronco 2-Door, Bronco 4-Door i Bronco Sport. Očekuju se dva benzinska motora u ponudi, a to su 2.3 EcoBoost četvorocilindraš sa 274KS i 420 Nm, kao i 2.7 EcoBoost V6 sa 330KS i 542 Nm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Ford Bronco i Bronco Sport

 

204944-ford bronco 2 07.jpg

 

Ford je konačno i zvanično predstavio dugo najavljivani novi Bronco, i to u verzijama Bronco 2-Door, Bronco 4-Door i Bronco Sport.

Verzije Bronco 2-Door i Bronco 4-Door u gami imaju dva benzinska motora, a to su 2.3 EcoBoost četvorocilindraš sa 270KS i 420 Nm (uz 7-stepeni manuelni menjač), kao i 2.7 EcoBoost V6 sa 310KS i 542 Nm (uz 10-stepeni automatik).

 

204945-ford bronco 2 06.jpg

 

Ističu se i 4x4 pogon, klirens od 294 mm, Terrain Management sistem sa više modova, lako skidanje vrata i krova, točkovi od 16, 17 ili 18 inča, kao i infotainment sistem sa 8.0 do 12.0-inčnim ekranom osetljivim na dodir.

 

204946-ford bronco 2 05.jpg

 

Proizvodnja startuje početkom 2021. godine, a prvi primerci će se kod dilera naći sledećeg proleća.

 

204941-ford bronco 2 04.jpg 204943-ford bronco 2 03.jpg

 

 Cene na američkom tržištu startuju od 29.995 dolara (26.300 evra).

 

ford bronco 2 02.jpg ford bronco 2 01.jpg

 

Ford Bronco sport

 

Sa druge strane, Bronco Sport ima gamu motora koju čine 1.5 EcoBoost trocilindraš sa 181KS i 257 Nm, kao i 2.0 EcoBoost četvorocilindraš sa 245KS i 372 Nm (oba sa 8-stepenim automatikom).

 

ford bronco s05.jpg ford bronco s04.jpg

 

Bronco Sport je dugačak 4.387 mm, širok 2.088 mm, visok 1.783 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.670 mm.

 

ford bronco s03.jpg ford bronco s02.jpg

 

U opremi su 8-inčni SYNC 3 infotainment sistem, ambijentalno osvetljenje, 6.5-inčni digitalni displej u instrument tabli, Fordova Co-Pilot360 paleta sistema asistencije (sistem automatskog kočenja, sistem za nadgledanje mrtvog ugla, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci...), kao i Terrain management sistem sa do sedam modova.

 

ford bronco s01.jpg

 

Novi Ford Bronco Sport će se kod prodavaca u SAD-u naći krajem ove godine, po početnoj ceni od 28.155 dolara (24.700 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amerikanci ''poludeli'' za novim Fordom

 

204945-ford bronco 2 06.jpg

 

Suparnik terenca Jeep Wrangler predstavljen je u noći između ponedeljka i utorka, a Ford je odmah nakon premijere otvorio knjigu narudžbina za novi Bronco. Ako je suditi prema prvim reakcijama kupaca, čini se da je američki proizvođač svojim novim terencem pogodio u centar mete. Naime, ubrzo nakon što je Bronco predstavljen javnosti američki kupci su požurili da izvrše rezervaciju, pa je na sajtu nastalo zagušenje. Svi oni koji su zainteresovani za kupovinu novog Fordovog terenca nakon prijave treba da polože i depoziti od 100 dolara. Potencijalnim kupcima su na raspolaganju verzije sa 2 i 4 vrata, a osnovni model košta 28.500 dolara (varijanta sa 2 vrata), odnosno 33.200 dolara (bazični model sa 4 vrata). Prvi primerci biće isporučeni vlasnicima u proleće 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autoexpress.jpg AutoExpress video: 2021. Ford Bronco

 

Fordov specijalista za off-road vožnju, najveći rival Wrangleru:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Ford Bronco već naručilo 230.000 kupaca

 

204945-ford bronco 2 06.jpg

 

Ford je proizvodio svoj terenac Bronco od 1966. do 1996. godine. I onda je neko odlučio da je vreme da vremešni model dobije svežije lice. Verujemo da je sada ''odgovorno lice'' shvatilo šta je uradilo. Jer, iako je tek nedavno predstavljen novi Ford Bronco kupci su navalili kao da je džabe i naručili 230.000 komada, a red se ne smanjuje! Zanimljivo je da je Ford najavio prve isporuke tek u proleće 2021. tako da će mnogi kupci sasvim sigurno čekati na isporuku do 2022. godine!

 

ford bronco1.jpg

 

Ovo je retkost u poslednje vreme iako se sećamo da je takva pomama vladala za pojedinim modelima Tesle, ali ovakva navala na nekog terenca odavno se nije videla. Ipak, treba reći i da je Jeep prošle godine prodao oko 220.000 primeraka Wranglera. Ako ste mislili da je Bronco jeftin, prevarili ste se. Osnovna verzija sa dvoje vrata košta 28.500 dolara, a ona sa dvoje vrata plus 30.000 dolara!

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotradervelikoA.jpg Autotrader video: 2021. Ford Bronco vs 2020. Jeep Wrangler

 

U Americi trenutno ne postoji veće automobilsko rivalstvo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Bronco i Bronco Sport Adventure concept

 

Ford je spremio preko 200 fabričkih dodataka koji povećavaju mogućnost ličnog prilagođavanja ovog auta. Fabrički dodaci postoje kako za verziju sa dvoje, tako i za varijantu sa 4 vrata, a u sledeća dva videa je prikazano nešto od njih:

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW video: Novi Ford Bronco i Land Rover Defender

 

Dva prepoznatljiva off-road auta su posle duuuugo vremena dobili svoje moderne varijante - nova generacija za 2020. godinu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos video: 2021. Ford Bronco Sport

 

Ford je prestavio novi Bronco i Bronco Sport. Iako dele isto ime, ne dele mnogo više od toga. Ovaj sa imenom ''Sport'' je najmanji u okviru Bronco familije, i cenovno najdostupniji.

Mehanički je 70%-80% isti kao Ford Escape:

 

 

 

roadshow.jpg RoadShow video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carscom.jpg Cars.com video: 2021. Ford Bronco Sport

 

''Sport'' je ona varijanta novog Bronco modela koja stiže prva, i koja je manje off-road sposobna:

 

 

 

motorweeknoviyoutube.jpg MotorWeek video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Bronco dobija i pikap varijantu?

 

ford bronco pu.jpg

 

U skorašnjem snimku koji je objavio na svom YouTube kanalu, američki proizvođač prikazao je kako je tekao proces dizajniranja Ford Bronco SUV-a. Sudeći po skicama koje se pojavljuju oko drugog minuta videa, u najavi bi mogla da bude i njegova pikap verzija. Tako bar otkriva dizajn koji je vrlo sličan aktuelnom modelu. Ovo nije prvi put da se nagađa o obema varijantama Bronca, budući da bi SUV i pikap bili dostojni konkurenti Jeep-ovim modelima Wrangler i Gladiator. Postoje i nagoveštaji da bi se pikap mogao pojaviti do 2025. godine, iako ostaje da se o tome sačeka i zvanična potvrda.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg Throttle House: 2021. Ford Bronco Sport

 

30-tak hiljada dolara i to za ovakav pun opreme - sa 2.0 turbo-benzincem sa 250KS/375Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Bronco 4600 Race Truck

 

ford bronco sp03.jpg

 

Ford Performance otkriva budućnost prikazivanjem trkačkog modela Bronco 4600 Race Truck, što je u osnovi pick-up u našem govoru i načinu označavanja. Ovo je trkačko vozilo napravljeno za off-road terenske trke na King of the Hammers. Bronco 4600 će se takmičiti zajedno sa modelom Bronco 4400 u neograničenoj 4×4 off-road seriji ULTRA4 klase. Potpuno nova Bronco trkačka vozila biće napravljena od fabričke šasije SUV-a sa dvoja vrata Bronco, pokreće ga 2.7 V6 EcoBoost twin-turbo motor u kombinaciji sa 10-stepenim automatskim menjačem, a ima SelectShift šasiju T-6 testiranu na trkama.

 

ford bronco sp02.jpg

 

Testiranje Bronca 4600 počinje kasnije ovog meseca, a trkačka vozila će se ove godine voziti u ULTRA4 zajedno sa fabrički podržanim trkačkim vozilima serije Bronco 4400.

 

ford bronco sp01.jpg

 

Služi kao ispitni poligon za Ford licenciranu dodatnu opremu i druge Ford Performance delove za aftermarket. Uzimajući saznanja iz prototipa trke Bronco R koji je vodio Baja 1000 za 2019. i 2020. godinu, Bronco 4600 ima visokokvalitetno terensko ogibljenje za stabilnost. Takođe ima Wilwood Engineering kočnice i 35-inčne BFGoodrich gume T/A KM3 za blatnjavi teren. Dizajn prednjeg dela je nadahnut Bronco modelom iz 1969. godine koji je osvojio Baja 1000.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese: Test Ford Bronco Sport

 

Ovaj auto treba da bude cenovno pristupačna alternativa modelima poput npr. Toyota RAV4, Honda CRV...treba da ponudi svojim vlasnicima ''kamionski'' osećaj u manjem pakovanju jednog SUV-a:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...