Jump to content
FAS Goran
neshaoct

WRC: Meksiko 2020.

Recommended Posts

Korona virus neće zaustaviti reli

 

meksiko 1.jpg

 

Direktor predstojećeg relija Meksiko, Daniel Alberto Martinez, potvrdio je da ne postoji potencijalni rizik od otkazivanja relija zbog korona virusa u Meksiku.

''Uveli smo sistem epidemiološkog nadzora za sve članove timova koji dolaze iz zemalja u kojima je virus rasprostranjen, od Kine, Južne Koreje, Japana, Italije, Irana. Medicinsko osoblje će biti na svim mestima sa većom koncentracijom gledalaca, a takodje i u sedištu takmičenja'', navodi Martinez. Gledaocima se savetuju da izbegavaju tradicionalne oblike dobrodošlice u Meksiku, kao što su stisci ruke i poljupci u lice. Takodje se preporučuje redovno pranje ruku. Do danas je Svetska zdravstvena organizacija registrovala pet slučajeva Korona viorusa u Meksiku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi put ove godine na makadamu, 24 ispita

 

mex 2020 wrc.jpg

 

Biće i ovoga puta posebno teško na reliju Meksiko. Kamenje, stene, prašina, visoka temperatura i velika visina, karakteristike su relija koji u svom itinereru ima čak 24 brdsko brzinska ispita. Opet će doći do velike borbe između vozača Tojote i Hjundai, a u rivalstvo će pokušati da se umešaju i vozači Forda. Podsetimo da su u Meksiku do sada najviše uspeha imali Francuzi, Sebastien Loeb (6 puta) i Sebastien Ožie (5 puta).

 

Na test ispitu (''shakedown''), najbrži je bio Evans, a potom Nojvil, Ožie, Tanak i Rovanpera. U generalnom poretku na čelu su Britanac Elfin Evans (Toyota) sa 42 boda, i Belgijanac Tieri Nojvil (Hyundai) sa takođe 42 boda. Potom slede Ožie (Toyota) 37 bodova, Rovanpera (Toyota) 30 bodova, Lapi (Ford) 24 boda, Tanak (Hyundai) sa 20 poena.

Na reliju Meksiko 2020 vodiće se oštra borba u konkurenciji WRC 2, a očekuje se nadmetanje Rusa Grijazina, Norvežanina Veibia, Šveđana Tidemanda i mladog Olivera Solberga, i šampiona Evrope Poljaka Kajetanoviča. Zbog vremenske razlike Srbije i Meksika (7 sati) rezultati će stizati malo kasnije, a u nedelju uveče saznaćemo ko je pobednik ovog prvog makadamskog relija u ovoj sezoni.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prava konkurencija, tri ispita za tri pobednika

 

meksiko 35.jpg

 

Prva dva uvodna gradska ispita koja su priredjena isključivo za veliki broj navijača, donela su minimalnu prednost Belgijancu Tijeri Nojvilu na kratkoj stazi od samo 1.21 km. Treba odmah napomenuti da su od 24 brzinska ispita samo 15 locirana na teškim zemljanim stazama, a da su 9 na gradskoj trasi i na meksikanskom reli autodromu, ispitu ''Shell V power''.

 

meksiko 34.jpg

 

Pre podne po lokalnom vremenu počeli su oni pravi makadamski ispiti na zemljanim stazama, punim kamenja, rupa i prašine. Taj prvi ispit je pripao veoma ubedljivo zvaničnom svetskom prvaku Estoncu Tanaku, sa Toyotom. Sledeći ispit je dobio šestostruki svetski šampion Francuz Sebastien Ožie takođe u Toyoti, a treći pravi ispit je pripao Špancu Daniju Sordu sa Hyundai automobilom. U generalnom poretku vodi Ožie, a drugi je iznenađujuće dobar Finac Temu Suninen (+7.8) u Fordu. Treći je Nojvil (+12.4), četvrti Lapi (+15.9), peti Evans (+20.4), šesti Rovanpera (+31.4), sedmi Tanak (+32.9)...

 

Već prvi dugački ispiti doneli su probleme mnogima, bilo je tehničkih kvarova, izletanja i probušenih pneumatika a svi znaju da do kraja ima još zaista puno teških i neizvesnih kilometara. Ne vozi se toliko brzo kao na reliju Monte Karlo i u Švedskoj jer nema dužih pravaca a ima puno neravnog terena i nezgodnih krivina, pa je prosek brzine 80 km/h. Posle prvog kruga od tri teška ispita uslediće dva kratka brzinca od po 2.32 km i jedan baš blic od samo 0.73 kilometara, a posle sledi ponavljanje prvog kruga.

 

Iz FIA je vest da se zbog korona virusa odlaže reli Argentine koji je bio zakazan za 23. april, a može se dogoditi da se to takmičenje i otkaže.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korona virus skratio takmičenje - Ožie pobednik

 

sebastien-ogier ingrass.jpg

 

Uz podršku FIA i timova, organizator je u Meksiku skratio takmičenje i proglasio reli završenim. Odluka je donešena zbog pandemije korona virusa. Francuz Sebastien Ožie je tako po šesti put pobedio u Meksiku, sada prvi put za volanom Toyote Yaris WRC i prvi put u ovoj sezoni 2020. Ožie je osvojio 25 bodova, izbio je na prvo mesto u generalnom plasmanu šampionata posle tri relija. Drugi je odlični Estonac Ot Tanak sa Hyundaijem WRC, dok se na treće mesto plasirao uspešni Finac Temu Suninen sa Ford Fiestom WRC.

Generalni poredak relija Meksiko 2020:

  1. Ožie - Toyota
  2. Tanak - Hyundai  +27.8 sek.
  3. Suninen - Ford  +37.9
  4. Evans - Toyota  +1.13.4 min.
  5. Rovanpera - Toyota +2.20.5
  6. Tidemand (WRC 2) - Škoda  +10.29.3
  7. Griazin (WRC 2) - Hyundai  +12.27.0
  8. Bulacia (WRC 2) - Citroen  +13.37.5
  9. Grinsmit - Ford  +13.56.5
  10. Veibi (WRC 2) - Hyundai  +15.32.2

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...