Desmo 489 Posted December 13, 2024 On 2/10/2024 at 12:28 AM, danijel55 said: Moj savet da ne ides ispod R16.Nije velika razlika u ceni guma. Istrcale povoljno 205 60 16 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Desmo 489 Posted December 21, 2024 2 Grafit and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Desmo 489 Posted February 2 On 5/10/2020 at 8:53 AM, Desmo said: Caletov B3, isti motor 1.8 66kw kao u golfu samo druga oznaka Imao je pune diskove napred samo se stavi siri nosac celjusti za samoventilirajuce: Levi far stavio hella kao desni Inace radna masina, teska eksploatacija jos tezi vozac ali dobro trpi, jedan od par vw neunistivih motora 1.8 8v monopoint + tng naravno. Jedan od nedostataka tih motora je plekani poklopac ventila koji je mnogo tanak te ne moze lepo da se dotegne i uvek glava bude crna od ulja, jedino resenje je aluminijumski poklopac od G60 koji bez nekih velikih prepravki ide umesto starog: Problem cesto prave i plasticne racve za vodu koje su tesko biiip al i za to ima resenje: Ovaj radio je bio jedno vreme al zaglavila kaseta pa sam ga izbacio Trenutna km 302.000 Stigla treća smena Quote Share this post Link to post Share on other sites
Desmo 489 Posted April 13 On 11/30/2024 at 3:54 PM, Desmo said: Uvek nezgodni E46 kad je u pitanju zamena ulja u diferencijalu. Da li je slucajno ili namerno ostavljen otvor u patosu gepeka ne znam, ali dobro dodje: Mali test potrosnje goriva u zimskim uslovima sa Total 5-30, javljam za 6 meseci kako sam prosao: Sto se tice potrosnje ulja na slici iznad, predpostavljam da uzrok moze da bude update filtera uljnih para bez filca koji planiram da vratim ovih dana, cisto da testiram. Trenutna potrosnja je oko 700ml na 10.000km sto do skoro nije bio slucaj. Stanje ok posle 9,889km: Ipak je bilo do curenja iz vakum pumpe i promenjen je semering radilice preventivno kad je remenica menjana. Dodao sam do maksimuma nesto manje od litre koliko je ostalo od zamene i plan je da ispustim ovo na 12.000 i 5-40 na leto 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Desmo 489 Posted April 14 Potrosnja 5-40: 5-30: Stim sto je 5.30 u zimskim uslovima, da je obrnuto razlika bi bila jos veca Quote Share this post Link to post Share on other sites
Desmo 489 Posted July 6 Malo statistike i ritma potrosnje prednjih plocica: 142.400 186.000 240.044 298.461 345.955 U proseku 50.888km Zadnjih: 142.400 213.800 288.500 335.938 U proseku 64.512km Fotografija prednje plocice sa poslednje zamene: Strana koja nije do klipa je vise istrosena jer je slobodna u nosacu i celjustima za razliku od druge strane koja se limovima sama fiksira u klip 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 805 Posted July 7 On 7/6/2025 at 1:48 PM, Desmo said: Fotografija prednje plocice sa poslednje zamene: Strana koja nije do klipa je vise istrosena jer je slobodna u nosacu i celjustima za razliku od druge strane koja se limovima sama fiksira u klip Nema veze koja je do klipa, a koja je kontra u celjustima. Nije ti ovo normalno. Proveri kljesta, klip, klizace..... 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6197 Posted July 8 Pokušavam da vas shvatim i razumem strane, klipovi, oprečne, poprečne, slobodne i kontra i ne ide mi, al' sam bar siguran da su na slici nova i potrošena pločica tako da je sve u redu Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 805 Posted July 8 Ako su nova i potrosena, onda je ok. Ja sam po pisanju razumeo da je ova slika prednjih plocica posle skidanja ( spoljna i unutrasnja), mada ova jedna izgleda kao glanc nova, tako da u pravu si @PremieRacing Quote Share this post Link to post Share on other sites