Jump to content
FAS Goran
strika

Fiat Idea 1.4 16v - menjač teško ide u drugu

Recommended Posts

Pozdrav.Hteo bih da cujem misljenje osledecem problemu.Dakle koa sto rekoh radi se o Fitat Idei 1.4 16v 2006 godiste i menjacu sa 6 brzina.Problem je druga brzina.Na ime pri ubacivanju u drugu brzinu javlja se neko zadiranje na rucici menjaca i pruzanje otpora.Jednostavno ne ide glatko kao u ostalih pet brzina.Po neki put bas treba da zapnem da bih ubacio u drugu.Pri tome se ne javlja nikakvo krcanje menjaca ili nesto slicno.

Dakle u sve brzine se salta bez problema izuzev u drugu koja ima navedeni problem bilo da ide iz prve u drugu ili iz trece u drugu. Da po nekada nece u rikverc ali tada pustim kvacilo pa pretisnem ponovo i ubaci.

 

 

Edited by neshaoct
precizirao naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

@strika

 

Čitajući na Forumu iskustva drugih ljudi sa takvim problemom, ili sajle ili sinhron druge. Ako u mestu hoće da ulazi u drugu bez problema, a u vožnji ide teže, onda nisu sajle nego sinhron druge brzine.

Usput, to za rikverc tako treba kod Fiata, tj. to nije problem :) treba samo napraviti malu pauzu (sekundu-dve) pre ubacivanja u rikverc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko sam primetio dosta je izrazenije zadiranje u voznji nego u mestu.Ali vidim da mu ne gine vadjenje menjaca i detaljno cesljane sinhrona i zupcanika kao i detaljna provera sistema od rucice ka menjacu.Bice to dobra gimnastika za mene u finansiskom smislu.Jos samo da nadjem puzdanog majstora u Kragujevcu voljnog da poso odradi kako treba.U svakom slucaju hvala na odgovoru i izdvojenom vremenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...