Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Šest spektakularnih Lancia na prodaju za 7 miliona evra

 

lancia 6 003.jpg

 

Danas Lancia gotovo da ne postoji na karti svetske automobilske industrije, ali nekad je bila sinonimom za sportski uspeh. Poznavaoci itekako cene ovaj slavni italijanski brend. Osim u svetskim i evropskim razmerama, Lancia je bila prilično popularna i na raznim tipovima automobiliskih takmičenja na ovim prostorima. Postoji puno razloga zašto se Lancia Delta Integrale naziva kraljicom relija.

 

lancia 6 002.jpg

 

Uglavnom, šest modela sa slika se prodaje u paketu po ceni od 7 miliona evra. Među njima se nalazi Lancia Beta Montecarlo Turbo Grupe V iz 1982. godine, kakve su vozili trkački velikani: Teo Fabi, Michele Alboreto i Ricciardo Patrese, kao i verzija LC2 koja je učestvovala u Grupi C.

 

lancia 6 001.jpg

 

U probranom društvu se nalazi i jedna od svega 20 proizvedenih Lancia 037 Rally Evo 2, zatim Lancia Delta S4 Corsa koja je osvojila Rally 1000 Miglia te Lancia Delta HF Integrale 8V Grupe A kojom je Miki Biasion osvojio Rally de Portugal i Olympus Rally 1988. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...