Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Sajam Automobila Beograd 2020. / 2022. / 2023. / 2024.

Recommended Posts

Sledeći BG Car Show od 19. do 25. marta 2020. godine

 

bg s 11.jpg

 

Izložbeno-prodajna priredba Sajam automobila pod nazivom ''DDOR BG Car Show'' okuplja sve uvoznike i distributere putničkih automobila. Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima će biti predstavljena kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim i jednoobraznim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma. Sa izložbom prateće industrije, delova i opreme, kao i garažno-servisne opreme biće upotpunjen program ove manifestacije. Test vožnje, nagradne igre i druge zabavne i takmičarske aktivnosti će afirmisati novitete auto industrije kroz aktivno učešće posetilaca.

 

14. Međunarodni sajam motocikala - Motopassion od 19 - 25. mart 2020.

Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… biće standardni sadržaj Međunarodnog sajma motocikala. Ova specijalizovana, atraktivna i sadržajna sajamska manifestacija, namenjena ljubiteljima dvotočkaša, bavi se afirmacijom i promocijom moto sporta. Uz predstavljanje dostignuća svetske motoindustrije, posebna pažnja posvećuje se i pratećoj opremi, neophodnoj za bezbedno učešće motociklista u saobraćaju.

 

 

Edited by neshaoct
update naslova

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počelo zagrevanje motora

 

image001.jpg

 

Ovogodišnji sajam automobila DDOR BG Car Show i 14. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme MotoPassion, održaće se na Beogradskom sajmu od 19. do 25. marta 2020. Cilj ove prestižne regionalne manifestacije u sektoru auto i moto industrije jeste da predstavi aktuelne novitete, trendove, mogućnosti i perspektive ovih sveprisutnih privrednih grana i pratećih industrija na srpskom ali i međunarodnom tržištu. U vezi sa ovim sajmom, jedna od intrigantnijih je i činjenica da tradicionalno počinje neposredno po zatvaranju legendarnog Ženevskog salona automobila, nasleđujući i neka globalna privredna i koncepcijska pitanja aktuelnog auto i moto sveta, ali i deo njegovog sjaja, ekskluziviteta i inovacionih dilema.

 

Ovogodišnji DDOR BG Car Show biće održan u tržišnim okolnostima koje su obeležile prethodnu godinu i koje za proizvođače, distributere, sajamske posetioce i potencijalne kupce mogu da budu zanimljiv orijentir. Jer, tokom 2019. godine prodata su 34.202 nova putnička i laka komercijalna nova vozila, oko 11% više nego 2018 (kada ih je prodato 30.731), a od tog broja najviše u aprilu, neposredno posle i ''zaslugom'' martovskog Sajma automobila - čak 4.258. Najviše putničkih vozila na srpskom tržištu prodala je Škoda (5345 vozila, bez vozila koja su kupili policija, vojska...), a slede Fiat (2.666) i Renault (1.709). U značajnom segmentu lakih komercijalnih vozila prvorangirani su Fiat (2.792), Dacia (862) i Volkswagen (698). Uzgred, indikativno je da su u istom periodu prodata i 1.584 kamiona, oko 400 više nego 2018. Samo ilustracije radi, mesec dana pre kraja 2019. vozni park prodatih luksuznih i premium automobila sadržao je 929 Audija, 876 Mercedesa, 735 BMW-a, 213 Land Rovera... U tom broju je i petnaestak automobila čija je cena znatno preko 300.000.

Tokom 2019. prodato je i 1.212 mopeda, 1.112 motocikala i 198 teških četvorocikala, tako da je 2019. godina završena sa ukupno 38.308 prodatih novih motornih vozila svih kategorija. U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada, na Beogradskom sajmu se tokom sedam dana može očekivati reprezentativan broj auto i moto brendova, ali i onih u segmentu lakih privrednih vozila. Najiščekivaniji, luksuzni brendovi i oni u premium segmentu ni ovog puta neće razočarati automobilsku javnost.

 

image003.jpg

 

Jedan od koncepcijskih imperativa ovih sajmova je i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovativnosti u sektorima koje pokrivaju, pogotovo onih u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novim konceptima hibridnih i elektro pogona, te novim dostignućima sa bezbednosnog i ekološkog stanovišta. Sajamska ponuda putničkih automobila i motocikala ne bi bila potpuna bez izuzetno obimnog segmenta terenskih vozila, kvadova, garažno-servisne opreme, rezervnih delova, proizvoda prateće industrije, tuning opreme, ali i finansijskih institucija, osiguravajućih društava, strukovnih organizacija, klubova, udruženja... Posetioci će moći da uživaju i u izboru za miss sajma, u pogodnostima porodičnog dana, izložbi i paradi oldtajmera, tuning i sportskih vozila, izložbama dizajnera vozila, te u brojnim drugim edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama ili nagradnim igrama, što će posetu sajmovima učiniti dodatno zabavnom, informativnom, poučnom i korisnom.

 

Konačno, prodavci, sami ili zajedno sa bankama i lizing kompanijama, pripremaju najkonkurentnije cene i finansijske aranžmane kako bi za isti novac ponudili više u servisnim olakšicama, uslovima kreditiranja, dodatnoj opremi, produženoj garanciji i drugim sličnim pogodnostima ili privilegijama za kupce. Izlagački prostor za automobile će standardno biti hale 1 i 4, a premium brendovi će biti predstavljeni u hali 3. U halama 1A, 2A, 2B i 3A će, kao i do sada, biti prateća automobilska industrija, a Sajam motocikala će se održati u hali 2 nivo C.

 

Za FLCS od Beogradskog Sajma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepi spolja, snažni iznutra: 35 brendova automobila stiže na sajam u Beogradu


Dve po mnogo čemu jedinstvenе i ekskluzivnе sajamskе manifestacijе - Sajam automobila ''DDOR BG Car Show 07'' i ''14. Sajam motocikala MotoPassion''  - najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, startuju na Beogradskom sajmu 19. marta i trajaće do 25. marta 2020. godine.

 

sajam 2020 02.jpg

 

Pod sloganom ''Lepi spolja, snažni iznutra'', ovogodišnji Sajam automobila održava se u specifičnim međunarodnim i unutrašnjim tržišnim i koncepcijskim okolnostima. U isto vreme, dok se neki evropski sajmovi automobila (Frankfurt, Pariz, Zagreb...), iz različitih razloga, ili potpuno (samo)ukidaju, ili radikalno redukuju izložbene kapacitete i tome prilagođavaju dugogodišnje sajamske koncepte, ''DDOR BG Car Show'' potvrđuje postojanost relativno merljivu sa nekim sajmovima na Dalekom istoku, kažu organizatori. Sa druge strane, unutrašnje tržište ukazuje na činjenicu da je tokom 2019. godine prodato 11% više novih putničkih i lakih komercijalnih vozila nego 2018. (dobrim delom zahvaljujući i Salonu automobila 2019). I u svim ostalim kategorijama (od kamiona do motocikala) prodaja je bila bolja nego prethodne godine.

 

U takvom kontekstu, prema trenutnom stanju najava koje su prevazišle optimitička očekivanja organizatora, na piste najvećih hala Beogradskog sajma, ali i na celokupni raspoloživi izložbeni prostor, ''ateriraće'' više od 300 izlagača iz tridesetak zemalja, koji će predstaviti više od 35 automobilskih i 12 brendova lakih dostavnih vozila (2 više nego prethodne godine).

 

sajam 2020 01.jpg

 

Motopassion 2020, koji se ove godine održava pod sloganom ''Sve tvoje strasti na jednom mestu'', takođe je u ekspanziji - ugostiće više od 40 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila (5 više nego lani).

 

Distributeri i uvoznici automobila će svoje brendove uobičajeno predstaviti u halama 1, 3 i 4 Beogradskog sajma. Izložba lakih komercijalnih vozila biće smeštena u hali 4 i na otvorenom prostoru, a izložba Motopassion planirana je u hali 2, nivo C, ali će se zbog nedostatka prostora sektor moto-opreme proširiti i na nivo A. Prema najavama, posebna pažnja biće poklonjena električnim vozilima, motociklima i biciklima, te edukaciji o bezbednoj vožnji motocikala.

 

Premium klasa u hali 3

Već se podrazumeva da najveće interesovanje ljubitelja brze, sigurne i udobne vožnje, svetskog dizajna i inovativnih, pre svega čistih tehnologija u auto i moto industriji privlače iznenađenja u premium segmentu. Sinonimi za luksuz, koje će predvoditi Mercedes, Audi, BMW, Land Rover i Jaguar, okupiće se u hali 3 Beogradskog sajma i udruženim snagama fascinirati automobilske fanove i najplatežnije kupce. Pogotovo s obzirom na činjenicu da se Ženevski salon automobila, koji je potencijalni izvor najsvežijih iznenađenja u ovom segmentu, završava samo nekoliko dana pre početka sajma ''DDOR BG Car Show 07''. Jedan od ključnih ciljeva organizatora je povećanje broja prodatih novih vozila, što iz bezbednosnih što iz više nego aktuelnih ekoloških razloga. U tom smislu finansijske i osiguravajuće kuće ponudiće svoje aranžmane i pogodnosti.

 

Očekuje se da najzadovoljniji ponudom budu neki subvencionisani kupci (npr. taksisti), potom zainteresovani za modele sa alternativnim pogonima (hibridni, električni), kao i kupci sve češćih i popularnijih malih gradskih električnih automobila za razne potrebe (hoteli, dostava, komunalne službe). U okviru sajamske ponude putničkih automobila i motocikala, a reagujući na zahteve tržišta, organizatori su posebno apostrofirali segment prateće industrije koja postaje sve značajniji deo sveukupne sajamske postavke, a zauzeće hale 1A, 3A, 2B i deo hale 2A. Ponuda automobila, lakih privrednih vozila, motocikala, garažno-servisne opreme, rezervnih delova, proizvoda prateće automobilske industrije, tjuning opreme, biće upotpunjena ponudom finansijskih institucija, osiguravajućih društava, strukovnih organizacija, klubova, udruženja... Posetiocima će biti na raspolaganju i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre, što će posetu sajmovima učiniti ne samo informativnom, poučnom i korisnom nego i zabavnom.

 

DDOR BG Car Show i MotoPassion prate i brojne manifestacije koje sajamski auto-moto ugođaj čine potpunim. Tako će već u predsajamskom periodu biti organizovan ''Press slalom Srbija 2020'', a tokom sajma slede proglašenje ''Automobila godine'', proglašenje ''Najboljih u auto industriji'' i ''Eko auta 2020. u Srbiji'', te neizostavni izbor za ''Miss DDOR BG Car Show i MotoPassion'', a podrazumeva se i smotra i parada oldtajmera ''Memorijal princa Tomislava Karađorđevića''.

 

Sajmovi su organizovani u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova, generalnim sponzorom kompanijom DDOR iz Novog Sada i mediјskim sponzorom SAT Media Group. Cena pojedinačne ulaznice је 400 dinara, grupnе 300 dinara, grupne za đake i studente 200 dinara, a sajamski parking se plaća 150 dinara po započetom satu. Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family day (''Porodični dan'') 24. marta, kada će biti omogućena porodična poseta po privilegovanoj ceni ulaznice od 700 dinara, koja važi i za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja. Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova (poslednjeg dana sajmova - od 10 do 19 časova).

 

Za FLCS od Beogradskog Sajma

Share this post


Link to post
Share on other sites

DDOR BG Car Show 07 i 14. Motopassion

 

BGCS h1.jpg

 

Priprema, pozor...

 

Sajam automobila DDOR BG Car Show 07, i 14. Međunarodni sajam motocikala Motopassion održaće se između 19. i 25. marta 2020. i biće najveći auto-moto događaj u to vreme u svetu. Radi se o sajamskoj manifestaciji jedinstvenoj u ovom delu Evrope po stabilnom razvoju, pogotovo u odnosu na koncepcijske i organizacione dileme i perspektive konkurenata. U specifičnim međunarodnim i unutrašnjim okolnostima, petnaestak dana pre planiranog otvaranja sajamskih kapija, i pod sloganom ''Lepi spolja, snažni iznutra'', ovogodišnji DDOR BG Car Show u svojoj agendi ima preko 300 izlagača koji predstavljaju 31 automobilski brend i 11 proizvođača-brendova lakih privrednih vozila. U sektoru putničkih automobila, u najavi su 44 premijere i 10 modela sa statusom noviteta. Pored najvećih svetskih proizvođača očekuje se i prisustvo nekoliko manje poznatih proizvođača putničkih i lakih privrednih vozila  na električni pogon.

 

Ako se najave distributera i uvoznika ostvare, posetioci će moći da, pored ostalih, uživaju i u premijernim izdanjima modela kao što su:

- Abarth 70 Anniversarrio,

- Fiat 500 Hybrid, 

- Fiat Panda Hybrid,

- Fiat Fiorino Combi Cross, 

- Audi Q3 sportback, 

- BMW Series 2 Gran Coupe, 

- Ford Puma,

- Ford Kuga,

- Ford Focus ST,

- Hyundai - i10,

- Hyundai Sonata,

- redizajnitrani Jaguar F-Type,  

- Kia xCeed,

- Land Rover Defender,

- Mazda - CX-30,

- redizajnirana Mazda 2,  

- Mercedes GLB, 

- MINI Cooper SE,  

- Mitsubishi L200,  

- Nissan Juke,

- Opel - Corsa

- redizajnirana Opel Astra,

- Porsche Taycan Turbo S,

- Peugeot - 208, e-208,

- Peugeot 2008, 

- Renault Captur,

- Seat Leon,

- Subaru Forester e-Boxer,

- Suzuki S Cross Hybrid,

- Suzuki Vitara Hybrid,

- Škoda Octavia,

- Škoda Superb Phev,

- Toyota - Proace City,

- redizajnirana Toyota CH-R,

- VW ID:3,

- VW Golf 8,

- redizajnirani VW Passat,

- VW Multivan 6.1 i Transporter T6.1.

 

Kako stoje stvari u trenutku nastajanja ove informacije, sajam motocikala Motopassion ove će godine pod sloganom ''Sve tvoje strasti na jednom mestu'', ugostiti 33 najavljena brenda-proizvođača motocikala, skutera ili kvadova. Njihov izlagački program uključuje najmanje 43 premijere, uz ogradu da bi taj broj do početka sajma mogao da bude uvećan za još petnaestak.

 

Motopassion h1.jpg

 

Među premijernim izdanjima na sajmu Motopassion trebalo bi da se, pored ostalih, nađu i modeli: Aprilia RS 660; Beneli - 752S, BN 125, Leoncino 500, Leoncino 500 Trail, TRK 502, TRK 502 X; BMW  - F 900 XR, R 18 concept, S 1000 XR; Bulit - Bluroc 125, Hero 125, Hunt-S 125; Spirit 125; Daytona DY 125 RS; Ducati - Monster 821 Stealth, Multistrada 1260 Grand Tour, Panigale V2, Scrambler 1100 Pro, Scrambler 1100 Pro Sport, Streetfighter V4S; Honda Africa Twin; Kawasaki - KLX 230, Z650, Z900; Milg XYH 250W; Peda - TEK 125, TEK-250; Piaggio - Medley 125/150, Mp3 500 Advanced; Qooder Oxygen; Suzuki - KATANA 1000, V-STROM 1050 XT; SYM - Maxsym TL 500, SYMNH; Vespa - GTS 300 Super Tech HPE, Primavera 50  Wotherspoon; Yamaha - LMW TRICITY 300, MT-07 TRACER 700, XP560A TMAX, YZF-R1; Zontes - 310 T, 310 X... Lista je sklona promenama i - proširenju.

 

Sudeći po izuzetnom interesovanju izlagača u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i ponude rezervnih delova da se zaključiti da proizvođačima, odnosno uvoznicima iz ovog segmenta manifestacije veoma odgovaraju format, dužina trajanja i raspoloživi sajamski kapaciteti, te da na najbolji način zadovoljavaju njihove potrebe u vezi sa sajamskim nastupom. U svakom slučaju, za distributere i uvoznike automobila uobičajeno su rezervisane hale 1, 3 i 4 Beogradskog sajma. Laka komercijalna vozila biće smeštena u hali 4 i na otvorenom prostoru. Motopassion će biti u hali 2, nivo C. Segment prateće industrije, koja postaje sve značajniji deo sveukupne sajamske postavke, zauzeće hale 1A, 3A, 2B i deo hale 2A, sa posebnim akcentom na izvanrednoj ponudi moto-opreme u hali 2C sa proširenjem na halu 2 nivo A.

 

Sinonimi za luksuz, automobili iz premium segmenta, po pravilu najinteresantniji za posetioce, okupiće se u hali 3 Beogradskog sajma. Mercedes, Audi, BMW, Land Rover i Jaguar odatle će udruženim snagama fascinirati automobilske fanove i najplatežnije kupce. Deo sajamske ponude svakako su i usluge finansijskih institucija, osiguravajućih društava, strukovnih organizacija, klubova, udruženja, a posetiocima će biti na raspolaganju i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre. Izlagačke programe sajmova DDOR BG Car Show i Motopassion već tradicionalno će pratiti manifestacije kao što su ''Press slalom Srbija 2020'' (u predsajamskom periodu), proglašenje ''Automobila godine'', proglašenje ''Najboljih u auto industriji'' i ''Eko auta'', izbor za ''Miss DDOR BG Car Show i Motopassion'', smotra oldtajmera ''Memorijal princa Tomislava Karađorđevića''.

 

Sajmovi su organizovani u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova, generalnim sponzorom kompanijom DDOR iz Novog Sada, te mediјskim sponzorom SAT Media Group. Cena pojedinačne ulaznice је 400 dinara, grupnе 300 dinara, grupne za đake i studente 200 dinara, a sajamski parking se plaća 150 dinara po započetom satu. mSajamski poklon vernim posetiocima je Family day (''Porodični dan'') 24. marta, kada će biti omogućena porodična poseta po privilegovanoj ceni ulaznice od 700 dinara, koja važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja. Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova (poslednjeg dana sajmova - od 10 do 19 časova).

 

Za FLCS od Beogradskog Sajma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odložen BG Car Show 2020 za maj

 

Asocijacija uvoznika automobila odlučila da odloži učešće na BG Car Show.

Prema za sada nezvaničnim informacijama, članovi Asocijacije uvoznika vozila su odlučili da odlože svoje učešće na BG Car Show koji je trebalo da se održi od 19.03.-25.03.2020. Malo zakasnela, ali potpuno ispravna odluka koje je vezana za sprečavanje širenja korona virusa! Datum eventualnog odloženog održavanja ove manifestacije biće poznat kasnije, za sada se špekuliše da će to biti maj 2020. Imajući u vidu dinamiku razvoja epidemije, majski termin ipak treba uzeti sa rezervom.

 

preuzeto sa - vrelegume.rs

 

 

Edited by neshaoct
dodao sadržaj sa linka

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ 

 

Određeni novi datumi sajmova BG Car Show i Motopassion

 

202266-bg sajam.jpg

 

Beogradski sajam je doneo odluku da se održavanje međunarodnog sajma ''BG Car Show'' i ''Motopassion'' pomeri u novi termin, od 10. do 16. septembra. Uzimajući u obzir realne pretpostavke o novonastaloj situaciji sa korona virusom i poštujući sve relevantne činjenice, Beogradski sajam je doneo odluku da se održavanje međunarodnog sajma ''BG Car Show'' i ''Motopassion'' pomeri u novi termin, od 10. do 16. septembra 2020. godine. Podsetimo, nove mere zabrane javnih skupova u zatvorenom u Srbiji zbog korona virusa doprinelo je da i ovogodišnja manifestacija bude odložena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokrenuli smo peticiju za promenu datuma ili potpuno otkazivanje jer se novi datum poklapa sa odrzavanjem sajma u Frankfurtu. 

 

 

Edited by neshaoct
format

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Danilo1

Quote

Dear exhibitors, dear visitors, dear partners,

Messe Frankfurt and the Automechanika team continue to offer you the customary high level of service, and can be reached either by phone or email at their home office.

We are working on the planning of Automechanika from 8 to 12 September 2020 and look forward to seeing you again in September.

 

Best regards and stay healthy!

Your Automechanika Team

https://automechanika.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto, možda nije bilo Sajma automobila u martu, ali, nova Kuga je u medjuvremenu ipak stigla i u naše salone. Gledao sam uživo jednu salonsku ( TDCI 190 AWD AT 8, ST Line ) za "samo" 41.990  :)

Naravno, to je cena "sa popustom".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sajam automobila Eco BG Car Show od 12. do 15. maja?

 

BG Car Show

 

Posle više od tri godine, u maju bi konačno trebalo da bude organizovan beogradski sajam automobila, ove godine pod imenom Eco BG Car Show! Planirani termin je od 12. do 15. maja, i, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, pre svega strožijih ograničenja zbog pandemije, na beogradskom sajmu bi trebalo da se pojave brojni izlagači, pre svega iz zemlje. Kako za ''Auto magazin'' kaže koordinator ove sajamske manifestacije, Zoran Lupšić, jedan broj izlagača je već potvrdio svoje učešće, a ovih dana vode sa razgovori i sa ostalim automobilskim kompanijama koje bi trebalo da predstave svoje novitete. Ovogodišnji sajam bi trebalo da protekne u znaku novih tehnologija, pa je u naziv priredbe dodata odrednica ''Eco''. To znači da će pažnja najviše biti usmerena na vozila sa sve savremenijim pogonima na struju, bilo u verzijama hibrida ili potpuno električnih. S obzirom na veliki zaokret koji je načinjen u automobilskoj industriji u poslednjih par godina, i sve većoj primeni (do nedavno) alternativnih pogona, posetioci će imati prilike da vide zaista mnogo novih modela.

 

Interesovanje među domaćim zastupnicima automobila postoji i najveći broj njih prepoznao je značaj sajamskog pojavljivanja, ali i dobru poslovnu priliku. Osim vozila, na sajmu će se, kao i ranije, pojaviti i prodavci opreme i delova, motocikala, kao i prateće industrije. Poslednji put izložbeni prostor beogradskog sajma bio je domaćin 54. Međunarodnog Salona automobila, održanom u martu 2019. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

DDOR Eco BG Car show 07: Prvi sajam automobila u Evropi posle pandemije

 

jogger 02.jpg

 

Sajam automobila ''DDOR Eco BG Car show 07'' i 14. Sajam motocikala ''Motopassion'' koji će biti održan od 12. do 15. maja na Beogradskom sajmu okupiće najpoznatije brednove iz automobilske industije, a akcenat će biti na električnim i hibridnim vozilima, najavljeno je danas na konferenciji za novinare organizatora manifestiacije. ''Organizacija sajma je bio kompleksan posao jer nema u ponudi automobila s čim se suočavaju proizvođači i uvoznici. Biće ukupno 28 marki automobila koje će u Hali 1 predstaviti preko 50 premijera, od čega više od pola čine vozila na električni pogon, a ostale premijere su hibridi'', rekao je Zoran Lupšić iz Beogradskog sajma.

 

Istakao je da će to biti prvi sajam automobila u Evropi koji se organizuje posle pandemije. ''U Hali 4 predstaviće se više od 50 brendova moticikala, a imaćemo i veliku ponudu mopeda, skutera i kvadova. Ovaj sajam nije primarno prodajni, za razliku od ranijih sajmova, ali će svi posetioci biti prezadovoljni onim što će moći da vide'', rekao je Lupšić. Dodao je da će prateća oprema biti predstavljena u halama 1 i 2a, gde će biti izloženi i solarni moduli i punjači, dok će u Hali 3 posetioci moći da vide oldtajmere. Lupšić je najavio da će u Hali 1 biti izložen solarni automobil koji je italijanski predstavnik na trkama ovih automobila, a dizajnirao ga je profesor Fakulteta primenjene umetnosti u Beogradu Marko Luković u saradnji sa Univerzitetom u Bolonji.

 

jogger 10.jpg

 

Posetioci će u Hali 3a videti izložbu ''Zastava automobila'' na kojoj će biti predstavljen kompletan proizvodni program bivše kragujevačke autoindsutrije, od prvog fiće iz 1955. godine do kabriolet verzije juga za američko tržište. Lupšić je najavio i brojne propratne događaje, poput stručnih panela o elektromobilnosti i korišćenja vodonika kao goriva, izbora za mis sajma i druge. On je najavio da će u prodaji biti porodične karte za sajam čija cena će biti snižena u odnosu na pojedinačne ulaznice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Retrospektivni štand Zastave na Beogradskom sajmu

 

zastava stand.jpg

 

Yugoverse organizuje retrospektivni štand Zastave na Beogradskom sajmu: Zastavin štand se vraća na Beogradski sajam automobila.

 

Ovogodišnji BG Car Show ugostiće 20 modela Zastave, uz prikladnu prezentaciju retrospektive rada fabrike, uspeha modela, ekspedicije Kragujevac-Kilimandžaro, i dr. Odajemo počast zaposlenima zaslužnim za uspeh domaće auto-industrije, kao i vozilima koja su motorizovala Jugoslaviju i u kojima su se vozili i odrastali naši roditelji i neki od nas.

Moći ćete da vidite retke modele, od Fiće kontraša do Yuga kabrioleta - napravljenog u svega 500 primeraka!

 

Dobrodošli!

Share this post


Link to post
Share on other sites

U planu mi je da Dođemm na Sajam automobila u Subotu, ranije mi je sajam bio odmah posle krsne slave po važnosti,ali sam ga preskočio nekoliko godina.

 

Ako neko od forumaša dolazi, mogli bi da se vidimo

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zadnji put sam bio pre 5 godina a generalno od malih nogu na prste jedne ruke se moze izbrojati koliko sam ih preskocio, to je bila tradicija u porodici :) iskreno zadnjih godina mi nije zanimljivo uopste ali eto klinca cu sad da vodim prvi put posto je lud za automobilima.

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, sasha015 said:

Jel na fiatovom standu samo ima ona dva fiat  500?

Da, Fiat 500 DolceVita i novi Fiat 500e, kao i tri Jeep-a.

Na Sajmu su ove godine mahom izloženi hibridi i potpuno električni automobili jer je takva bila ''tema'' sajma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nista onda,preskocicemo i ove godine.

 

Vidim da je naglasak na elektricnim vozilima.Gledao sam par klipova.

 

 

 

Hvala momci.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...