Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Patrola do Bugarske/Pamporovo

Recommended Posts

emisijasat.jpg EmisijaSAT: Patrola do Bugarske - Pamporovo

 

Ekipa emisije SAT u poslednjoj zimskoj patroli za ovu sezonu, gledaoce vodi na potpuno novu destinaciju. Reč je o bugarskom skijalištu Pamporovo na obroncima Rodopa.

Kako domaćini kažu, to je jedno od najpovoljnijih skijališta u regionu. Videćete kako izgleda put po oprobanom receptu ''hvalimo - zameramo'', ali ćete čuti i šta vas čeka na samoj destinaciji kada su u pitanju smeštaj, vanpansion i zabava. Naravno, pokazuju i najpopularnije staze kroz specijalnu ski-patrolu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Par puta sam porodično do Pamporova na skijanje. Moja topla preporuka.

Kao prednost tog bugarskog ski centra meni su mnogi navodili to što je od njihova tri najveća ski centra, Pamporovo najudaljenije od Sofije (mislim, oko 220 km), tako da je u Pamporovu najmanja gužva.

Imaju veoma lepih staza, dugačkih, dobrih žičara.  Ko hoće, ima i dobrih crnih staza. Veoma dobro skijanje. Bez gužve (osim, ako se ne raspitate, pa dodjete tamo kada je zimski raspust u Bugarskoj i to čovek MORA da proveri). Ali, čak i kada je "gužva", to ne može da se poredi sa "gužvom" na Kopaoniku (ili bilo gde kod nas, kada je raspust ili neradni dani, kao Sretenje). To tamo i nije "gužva".

Ko hoće, ima hotele na donjem nivou, "u centru" (oni su u pravilu i malo jeftiniji), a ko hoće, ima hotele i "gore" (na oko 1.450-1.500 mnv), odmah pored staza. Prvi put sam bio "dole", kasnije samo gore, i uvek u istom hotelu. Smeštaj je bio fantazija, odlični hotelski apartamni (oko 60m2). Hrana je, naravno, malo drugačija odnaše, ali, može da se "preživi", uvek ima nešto što vam se i dopadne.

Pamporovo je prepuno naših ljudi, turista. Dosta njih će Vam reći da su ranijih godina zimovali u Banskom ili Borovecu. I da je Pamporovo bolje. Jer nema gužve.

Ja sam od BG do tamo obično putovao oko 8 sati. Kako je sada, kada je potpuno gotov i auto put, ne znam, jer ove poslednje zime nisam išao u Pamporovo, već u Francusku ( što je neka "druga dimenzija" ). Iako je skijanje u FR "fantazija" (i rekli smo odmah po povratku ,cela porodica, "Ako budemo živi, iduće zime opet FR"), nekako mi se duša ostala prazna i što nisam ove zime otišao do Pamporova :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...