Jim9 89 Posted January 26, 2020 (edited) Šta bi za nosače, jel kupovao neko? U ovlašćenom mi traže 17500 za original. Edited January 26, 2020 by neshaoct split Topic Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4274 Posted January 26, 2020 (edited) @Jim9 Pogledaj neoriginalne na Kupujem prodajem ili polovni automobili. Sto se modela tice, ne znam trazis li za HB, SW ili sedana. Sad tek videh za sedana trazis. Nista nadji na ovlascenom sajtu po pretrazi, a ovo neka bude reper. Thule ima sledece modele koji pasu na Tipo, pa potrazi polovne jer novi se uglavnom placaju zlatom ili s pola bubrega. Filter je tipo HB Dodatno CAM nosaci: Filter Tipo HB Mislim da ces pre CAM naci Edited January 26, 2020 by neshaoct formatiranje 2 neshaoct and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16559 Posted January 26, 2020 https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/36026-funny-photos/&do=findComment&comment=1533524 1 Kosta Smosta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4274 Posted January 26, 2020 Treba imati u vidu te nosace sa trapeznim profilom da se cuju solidno. Ako imas novca, izdvoji za aero profil, manje buke. 1 Kosta Smosta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jim9 89 Posted June 1, 2021 Jel može neka preporuka za ove after market nosače za Tipa (4v, sedan)?150€ su original, previše.Sent from my M2007J3SG using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4274 Posted June 1, 2021 (edited) @Jim9 Gumatic Cam Driver Cam totus Cam driver 2 U principu najskuplji su ti aero profil nosaca (tipa Thule Wingbar) ali skoro pa besumni. Ima i fora da obmotas neku zicicu oko nosaca da nema tako pistav zvuk kod ovih ne-aero nosaca (kao npr sto je uvijena zica oko antene pa se ista ne cuje). Edited June 1, 2021 by ISV_01 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kosta Smosta 2054 Posted July 9 (edited) Da vam, prenesem iskustva i (pakao) kroz koji sam prošao zbog krovnih nosača. Elem, kupio sam Fiat Tipo polovan ali ne znajući mnogo toga. Tipo, kao i mnogi ostali modeli svih ostalih proizvođača su zbog poznate krize, prvo sa koronom a, posle sa Ukrajnom sklapani od delova koja se nađu u magacinu u tom trenutku. Tako da moj Tipo, recimo nema na srednjem sedištu naslon za glavu!!! Takođe, nema kao svi ostali karavani podužne šine na koje se kače krovni nosači, već samo plastičan poklopac. Što znači da za moj model nema ni originalnih ni aftermarket krovnih nosača. Uz moje neznaje pomenutih činjenica ja magnovito tražim po internetu dotične i nude mi iz jedne prodavnice, da imaju odgovarajuće, samo se čeka da im dostavi dobavljač, na šta ja naivno pristajem i dobijam neke karikature za (mislim) 7500din (eto ih na slikama). Znači prvi krug pakla je bio da ih nađem, sad prelazim na sledeći nivo a, to je da ih ugradim. Prodavac više puta (MNOGO PUTA) navodi da ugradnju prepustim majstoru! Znači postavljanje krovnih nosača je postalo što bi rekli ameri ,,space rocket technology'' i što se nažalost ispostavilo tačno. Prvo, pkušavao sam da ih ugradim dva popodneva po 3-4 sata, ali svaki put ne mogu da ih stegnem dovoljno da ne klizaju po krovu. Dignem ruke i rešim da angažujem kolege sa posla. Navodno, oni ih podese, postave i to je to. U stavri, smire mi savest, da je to bezbedno. Vozam ih ja nekoliko dana uz par izlazaka na auto put i brzine, sigurno ne veće od 125km/h. Znači to je to, približava se vreme odlaska na odmor, hajde da stavim krovni kofer, kada ono, prednji nosač se pomerio od 5-10cm pozadi. Na svu sreću, brat mi ne dozvoljava da mnogo mislim o novonastalom problemi i daje mi silikonsku ploču debljine 3mm da je stavim ispod stopica (vidi se na slikama). Kada je čista površina ona se sama lepi za nju! I to mi rešava veći deo problema. Na nagovor kolega lepim na šapice gumu od rukavice uz nadu da je to TO. Znači ako kupite jeftine kineske krovne nosače, računajte da će ih morati da doradite. Kada se vratim sa odmora znaće se... Edited July 10 by Ivan Sredjene slike Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 626 Posted July 9 (edited) Sta ces da stavljas na te nosace? ako mislis da stavljas kofer i da ides na more molim te nemoj. Upropastices sebi odmor kofer je tezak plus otpor vazduha na 130kmh nije to za eksperimentisanje Ispod tih plastika verovatno skoro pa sigurno se nalaze pozicije za srafljenje uzduznih sina te potrazi polovne sine i kupi prave nosace pa idi bezbrizno na more Moja preporuka je uvek THULE a buduci da oni prave posebno sine posebno sape i posebno kitove za odredjeni tip vozila u slucaju da promenis auto samo kupis odgovarajuci kit dok sape i sine ostaju iste Edited July 9 by clockwork_orange 1 Kosta Smosta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1250 Posted July 10 (edited) @Kosta Smosta Na taj princip krovni nosaci su montirane i na nase stare Zastave, 101 i jugo... Ne znam zasto to izgleda tako kako si opisao. Obavezno sa gumicom i nema problema. Na stranu estetika, ali to je radilo posao odlicno. PS. Nije to sklapano od preostalih delova u magacinu, proslo je to vreme odavno, prosto taj auto je ocigledno nudjen i u toj opremi tj takvog izgleda. I uvek na kraju dodje ona, koliko para toliko muzike. Edited July 10 by Ivan Skinut nepotreban citat, dodat tag 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3058 Posted July 10 Moj Yugo je imao onu lajsnu na koju se kacio drugi kraj ako se dobro secam. Mislim da je jos negde taj nosac kod mojih na potrkovlju, mnogo mi je smesno sto sada proizvodjaci pricaju kako je limit 30 ili 50kg tereta, a nosac za Yuga sam imao jedno 25kg celika Inace slicnu stvar sam i ja prosao sa kineskim nosacima, zato imas Thule od 100+e i Kineze od 20ak. Nosac za bicikl sam potpuno izmenio i redizajnirao jer je na prvoj rupi spustio jedan bicikl iako je za do 3?! A generalni savet za to: Ima polovnih kvalitetnih nosaca koji su verovatno daleko bolji od tog Kineza. 2 Kosta Smosta and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kosta Smosta 2054 Posted July 10 Hvala vam svima, na odgovorima, ali THULLE nema krovne nosače za moj model, kupio bih bilo koje ,,krštene'' da sam mogao da nađem, takođe ne bih kupio ove da me nije ubedio prodavac da nije nikada imao reklamaciju na ovu poznatu Nemačku marku. Pre Tipa sam vozio 500L i za njega sam kupio originalne nosače (tada 2014-te su koštali 150 evra). Nadam se da će sve biti u redu, već sam 3 dana vozio po par kilometara autoputem brzinama 120+. Da kofer ću dodatno utegnuti sa još 2-3 pak tregera. Ako Bog da u petak stižem na more (Grčka) pa, vam javljam utiske. Hvala još jednom svima 3 igor0511, knezevic76 and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1250 Posted July 10 Bice to sve ok, polako samo i lep odmor i srecan put zelim! 1 Kosta Smosta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 626 Posted July 10 Problem u zemlji Srbiji sto je dozvoljena slobodna prodaja raznih stvari koja nisu atestirana homologovana cak po negde i zabranjena ( da se osvrnem na temu o radar detektorima) Ti krovni nosaci koje si kupio nisu za tvoj auto ali kobojagi mogu da se ubudze Krovni nosaci moraju da budu takvi da moze svako da ih lako i jednostavno montira i da bude apsolutno siguran da ce pouzdano da rade Varijante montirao sam nosac i on se bez opterecenja pri 120kh pomerio za 10 cm nikako nisu dobre Varijante moze to da se nabudzi ajde ovde da podmetnem silikon a tamo gumu ne bi li to kobojagi stajalo nikako nisu dobre pod opterecenjem i vecom bzinom Najmanje sto moze da se desi je da skupljas svoje stvari po autoputu Ja ti iskreno zelim da sve bude kako treba i da se lepo odmoris u Grckoj 1 Kosta Smosta reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jim9 89 Posted July 11 Ja sam kupio originalne Mopar, isto dodju sa silikonskim nalepnicama koje idu ispod nosača. Štite boju i ne klizi nosač. 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kosta Smosta 2054 Posted July 12 Bogu hvala, stigoh u jednom komadu. Zaboravio sam da slikam sa tri pak-tregera, kako izgleda. Tempomat je bio podesen na psiholoskih 119km/h 2 MiloshBg and clockwork_orange reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rajkovicbg 5 Posted July 23 Da li neko ima za prodaju krovne nosače za tipo hb ? Thule,G3 ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4274 Posted July 23 (edited) @Rajkovicbg Vidi na KP. Mozes i kod onih sto imaju dosta thule nosaca pa vidi da te sklope od komponenti. Pre toga samo vidi na Thule sajtu koje su konkretno komponente pa te pojuri kod njih. Edited July 23 by Ivan Skinut nepotreban citat, dodat tag Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rajkovicbg 5 Posted July 24 (edited) Isam nasao na kp thule . Da li neko zna gde mogu u Bg-u da se kupe g3 nosaci? Edited July 24 by Rajkovicbg Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4274 Posted July 24 Jesi li gledao u Gumatic-u ? Jesu iz NS ali ti posalju postom. Trebalo bi da oni imaju. Evo, nasao. Klik Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 626 Posted July 24 sta je g3? nije mi poznata oznaka u thule sistemu Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4274 Posted July 25 5 hours ago, clockwork_orange said: sta je g3? nije mi poznata oznaka u thule sistemu Drugi proizvodjac. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rajkovicbg 5 Posted July 25 Danas sam bio u jednoj radnji na Konjarniku kako bih kupio nosače. Prpdavac me je pokolebao sa pricom da su oni prilikom montaze na hb varijantu prilikom postavljanja šape i stezanja uspeli da ulube deo krova kod one plasticnu lajsne. Ponudio mi je neke nosace koji kostaju 28000 i čija stopa ne dodiruje krov automobila . Kaze da je kod zadnjih vrata slab lim na krovu i podložan oštećenju. Ja sam planirao da kupim g3 oacific alu nosace . Da li se neko susreo sa ovim gore napisanim? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4274 Posted July 26 Ako je sistem povezivanja kao kod Brava II, odnosno da u centru sarki koje idu u zljeb vrata postoji mesto za sraf/vijak, zaista ne vidim nacin kako su uspeli da ulube deo krova kod zadnjih vrata osim ako nisu divljacki stezali. Konkretno kod Brava II U svim ostalim varijantama pretezanja, moze doci do ulubljenja krova. 7 hours ago, Rajkovicbg said: Ponudio mi je neke nosace koji kostaju 28000 i čija stopa ne dodiruje krov automobila Da li je spomenuo koji je proizvođac ? To je ozbiljna cifra, rang Thule. Pored pomenutih ovde na temi, kompatiblne nosace za Bravo ima Menabo, Cruz, Farad.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jim9 89 Posted July 26 Ja sam koristio originalne godinu dana uspešno. Postoji taj šraf kojim se fiksiraju i sve ok. Dok nisam zaboravio da imam bajs na krovu a ušao u garažu…tada mi je ovaj sistem kačenja došao na naplatu. (250€) Od tada ih više nikad nisam stavio i pri kupovini sledećeg auta gledacu ili da ima gore šine ili da ima kuku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4274 Posted July 26 1 hour ago, Jim9 said: Od tada ih više nikad nisam stavio i pri kupovini sledećeg auta gledacu ili da ima gore šine ili da ima kuku Ako je do bajsa, gledaj mozda neko resenje poput Saris Gran Fondo nosaca. Jesu unikatni u smislu dizajna i nosenja bicikle ali nema problema sto se tice kacenja bajsa na visoke prepreke. Quote Share this post Link to post Share on other sites