Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Alfa Romeo B-SUV / Alfa Romeo Brennero

Recommended Posts

Alfa Romeo Rombo?

 

alfa rombo 11.jpg

 

Alfa Romeo navodno priprema kompaktno SUV vozilo, a neki mediji ga nazivaju Rombo. Ako se pojavi to je logičan sled događaja u Alfa Romeu. Koliko je sve ovo istina znaće se 1. juna kada će Marchionne objaviti planove. Navodno bi se pravio u pogonima u mestu Melfi umesto modela Punto. Kako god, nije ovo nešto bezveze, jer FCA itekako ima kapaciteta za ovakvo vozilo, a imaju 500X i Renegade, što je kao da imaju pola posla završeno.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo kako bi trebalo da izgleda naslednik Alfa Romeo MiTo:

Crossover Alfa Romeo Rombo 2022. će naslediti MiTo

 

hrthytt.jpg

 

Nakon 11 tržišnih sezona (2008. - 2018.) Alfa Romeo je ugasio proizvodnju modela MiTo. Neće dobiti direktnog naslednika, ali se trendovski (pametno!) planira njegov naslednik u crossover segmentu. Stilski, to će varijacija uspešnog modela Stelvio, ali koncepciji će se naslanjati na ''rođake'' iz koncerna FCA - Fiat 500X i Jeep Renegade. To bi mogla da bude formula uspeha, a tržišni start je predviđen za 2022. Izabrano je i ime - Rombo. Sličnost sa ''Rambo'', očigledno (ni)je bez veze...

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
dodao sadržaj sa linka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo baby SUV krajem 2020. godine

 

alfa baby suv.jpg

 

Kompanija ''Fiat-Chrysler Automobiles'' planira da gamu Alfa Romea proširi sa više novih modela, među njima i novim SUV-om, manjim od aktuelnog Stelvia. U pitanju je SUV kojim će Alfa Romeo između ostalog konkurisati Audiju Q3 a to je jedan od modela kojim će Italijani pokušati da do 2022. godine dostignu cilj od 400.000 prodatih Alfi godišnje. Budući Alfin baby SUV još nema ime, a očekuje se da će se bazirati na skraćenoj verziji Giorgio platforme koju koriste Stelvio i Giulia. To znači da će novi SUV standardno imati zadnji pogon (kao opcija će se naravno nuditi i 4x4), a pominju se i hibridni i plug-in hibridni pogonski sistem kao i Nivo 3 tehnologije autonomne vožnje. Alfa Romeo bi ovaj SUV trebalo da predstavi krajem 2020. godine, a na ovom nezvaničnom renderu je prikazan njegov mogući izgled.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo priprema i ulazni model

 

alfa mito 1.jpg

 

Kako pišu pojedini mediji, Alfa Romeo priprema novi ulazni model koji će popuniti gamu nakon prestanka proizvodnje modela MiTo. U italijanskom proizvođaču ističu da im je potreban jedan takav model i da rade na tome, ali za sada nije poznato da li će se raditi o hatchbacku ili manjem crossoveru. U svakom slučaju, za Alfa Romeo će to biti ulazni model, a koji će biti jedan od noviteta kojim će pokušati da ostvare svoje prodajne ciljeve od 400.000 vozila godišnje (sada prodaju oko 150.000 godišnje). Dosadašnji MiTo je po informacijama iz Alfa Romea bio posebno popularan među ženama, ali bi manji crossover slične veličine mogao da bude još popularniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opet ista prica o 400.000 komada... Od srca im zelim da ne prodju kao u prethodnim slucajevima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sve liči da hoće...
Jedino ako ih USA tržište ne izvuče,a to je pitanje jer koreanci i japanci ne spavaju...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje je koliki ce to biti udeo (pogotovo poredeci brojno sa konkurencijom). Ali neosporno je da su se tamo primetno mrdnuli zadnje 2 godine, jer su od 1971. po podacima uvek bili na max par hiljada godisnje, evo zadnjeg perioda:

 

ar2.thumb.jpg.80779966ee0f91d84bc1445b7bf6ce5c.jpg

 

A evo i trenutne situacije u Evropi:

 

ar1.thumb.jpg.4e20aa2e81e0c98d7a6698bcf8285d21.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amere generalno opčinjava priča oko Alfe.Ali ako krenu u kupovinu,samo obožavaoci JEEP brenda moći da vide ponudu Alfa Romea u samoj prodavnici.I oni kojima je dosadio BMW videće na netu.Pitanje je da li Alfa može dugo da drži kvalitet kojim su ih razmazili bmw,mb,japanci i sve agresivniji koreanci...
Gledao sam neko predstavljanje 500x na yt i nisam preterani optimista...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo Brennero i sa elektropogonom

 

alfa b.jpg

 

Korist od spajanja kompanije FCA sa PSA grupom će imati i Alfa Romeo, jer bi po pisanju nekih medija ova italijanska marka na PSA platformi trebalo da napravi svoji novi manji SUV model. Tačnije, Alfa Romeo bi krajem 2021. godine trebalo da predstavi SUV model B segmenta (dužine oko 425 cm), dakle novi SUV manji od već najavljenog modela Tonale. Taj mali Alfin SUV bi mogao da ponese naziv Brennero, a koristiće CMP platformu PSA grupe. Brennero će navodno biti dostupan u verzijama sa rasponom snage od 120KS do 250KS (benzinski motori i hibridne verzije), kao i u potpuno električnim varijantama. Osnovna električna verzija će u tom slučaju imati 136KS, baterije od 50-55 kWh i autonomiju od 310-350 km, a jača bi mogla da raspolaže sa 180-200KS i autonomijom od preko 400 km. Što se cene tiče, procenjuje se da bi osnovni Brennero u Italiji trebalo da košta oko 23.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i najmanji Alfa Romeo SUV

 

alfa romeo Bsuv02.jpg

 

Dok će uskoro svetlost dana ugledati serijska verzija Alfinog SUV modela Tonale (koji je prošle godine prikazan kaa koncept), ova italijanska marka bi krajem 2021. trebalo da predstavi još jedan, i to još manji SUV. Stiže Alfin SUV u B segmentu, kao rival Nissanu Juke i Audiju Q2. Ovaj novitet bi po nekim glasinama mogao da ponese naziv Brennero pri čemu bi kao bazu koristio CMP platformu PSA grupe (posledica spajanja kompanije FCA sa PSA grupom).

 

alfa romeo Bsuv01.jpg

 

Zato će između ostalog biti dostupan i sa 1.2 trocilindričnim benzincem kao i u potpuno električnoj varijanti. Električna verzija će imati jedan elektromotor, prednji pogon, litijum-jonske baterije od 50 kWh i autonomiju od oko 200 milja (322 km). Što se cene tiče, procenjuje se da bi osnovna verzija novog Alfinog SUV-a u Italiji mogla da košta oko 23.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

 

Ne znam jesam li već ovdje to pisao. Ako vozilo dolazi 2022. onda ne može biti na PSA platformi. Zašto? Pa zato što zbog antitrusta FCA i PSA mogu započeti zajednički razvoj tek negdje tokom 2021. Naravno ovo ne vrijedi za suradnje koje su sklopljene prije pregovora o spajanju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Alfa Romeo SUV za 2022. godinu

 

alfa ev Bsuv.jpg

 

Osim serijske verzije SUV modela Tonale (stiže početkom sledeće godine, između ostalog i sa plug-in hybrid pogonom), Alfa Romeo bi tokom 2022. godine trebalo da predstavi još jedan, i to još manji SUV (veličine Audija Q2). Ovaj novitet bi po nekim ranijim glasinama mogao da ponese naziv Brennero pri čemu bi kao bazu koristio eCMP platformu PSA grupe (posledica spajanja kompanije FCA sa PSA grupom). Na istoj platformi je između ostalog napravljen i električni Peugeot e-2008 koji ima jedan elektromotor sa 136KS, litijum-jonske baterije od 50 kWh i autonomiju od oko 320 km.

Ipak, očekuje se da će specifikacije budućeg Alfinog električnog SUV-a biti drugačije budući da je fokus ove kompanije na performansama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@N.N.

 

Fake u smislu neće biti manjeg SUV-a od Tonale modela u 2022. godini, ili lažne u smislu biće ga, ali neće biti na PSA platformi?

Vidim da si gore pominjao da to (korišćenje PSA platforme za ovaj auto) ne može tako brzo zbog anti-monopolskih odredbi...al' šta ako ''ispliva'' neki papir iz 2019. godine po kome su eto FCA i PSA još pre pregovora o spajanju počeli neku saradnju po ovom pitanju... :whistle: 

 

Hoću da kažem...ako tehnički to mogu da izvedu do 2022. godine, i procene da će zaraditi pare, mislim da šanse nema da ne iskoriste priliku da što pre obogate ponudu modela. Nije da Alfi ne treba još modela što je pre moguće...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj model tj. serije modela od minimum 3, a maksiumum 5 SUV braće, je obećan dilerima oko 3. mjeseca 2019. Tako da je obična glupost to za PSA platformu koja je inače FWD only, a u BEV izdanju je toliko napredna da čak ne nudi polukrutu osovinu straga nego još lošije rješenje. Isto tako ne moram reći da u većini usporednih testova novi 208 ne prolazi baš najbolje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Alfa Romeo SUV na platformi Opel Mokke

 

alfa suv b.jpg

 

Samo nekoliko dana nakon promocije nove Opel Mokke, najavljuje se da bi na istoj platformi 2022. mogao nastati još jedan kompaktni električni SUV. To je budući model Alfa Romea koji bi, doduše, trebalo da bude ponuđen i u klasičnim verzijama - sa motorima SUS što uostalom omogućava platforma CMP. Sve zavisi od obima povezivanja koncerna FCA i PSA, šef koncerna FCA objavio je da će budući Alfin mali SUV biti sigurno ponuđen i u električnoj verziji. Naravno, Alfin model biće prepoznatljiv po upadljivom dizajnu koji će pre svega preuzeti od nešto većeg modela (kompakt donje srednje klase) slavne italijanske marke - Tonale - najavljen za kraj ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo priprema još jedan SUV model

 

alfa suv b.jpg

 

Kako saznaje Automotive News Europe, Alfa Romeo užurbano radi na novom modelu koji bi trebalo da se smesti na sam početak ponude. Naime, uz Tonale i Stelvio, uskoro bismo trebali da upoznamo još jedan crossover. Prvi čovek Alfe, Jean-Phillipe Imparato, izjavio je britanskim medijima da je veoma izgledan još jedan povišeni model. Rekao je da bi bio pozicioniran ispod modela Tonale koji dolazi u junu iduće godine.

''Uveren sam da, ako želim da u narednih 10 godina Alfa Romeo ostvari profit, moram da budem prisutan u najvećim segmentima u svetu. Moram da budem u B-SUV i C-SUV segmentu. Biti u uglu ne donosi nikakve rezultate'', rekao je Imparato. Pretpostavlja se da će novi model nositi ime Brennero, a već se nagađalo da bi trebalo da se proizvodi u Poljskoj. Nagađa se da bi ovaj model trebalo da konkuriše novom Minijevom SUV modelu koji će biti pozicioniran ispod Countrymana.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo za 2024. potvrdio manji električni krosover

 

alfa suv b.jpg

 

Nakon Stelvia, Alfa Romeo je prošle nedelje predstavio i Tonale, još jedan SUV model ali to neće biti i poslednji takav model u njihovoj paleti. Naime, izvršni direktor Alfe Jean-Philippe Imparato u intervjuu opisuje novi model, prvi potpuno električni model marke.

 

Imparato je za Automotive News Europe otkrio da će novi model, koji će verovatno biti nazvan Brennero, biti ispod Tonalea u Alfinoj liniji, a pojaviće se 2024. godine. Iako će to biti prvo potpuno električno vozilo marke, Alfa Romeo će ga ponuditi i u verzijama sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Prvo Alfino vozilo samo na električni pogon će inače biti lansirano 2025. godine, Imparato je ranije bio na čelu Peugeota, pomažući da se poprave finansijski rezultati brenda, a isto želi da uradi i u Alfi. Planira da to postigne ciljajući BMW po ceni gde god se ova dva brenda takmiče. Alfi će biti potrebna nova gama, a kompanija planira da razvije pet novih modela. Jedan je nedavno lansirani Tonale, dok će druga dva zameniti Giuliu i Stelvio. Novi manji krosover je četvrti, a Alfa Romeo priznaje da nije odlučeno šta će učiniti za peti novitet. Alfa Romeo želi da ima značajnu premijeru svake godine do 2030. bilo da lansira potpuno novi model, ili restajling.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo Milano premijerno 10. aprila

 

alfa milano 04.jpg

 

Alfa Romeo je zvanično potvrdio da će novi B SUV model Milano biti predstavljen 10. aprila ove godine, a ovu najavu prati i nekoliko novih tizer slika još uvek kamufliranog test vozila. To će biti najmanji model gami italijanske marke koju trenutno čine Giulia, Stelvio i Tonale, pri čemu Alfa najavljuje da će Milano dati prednost užitku u vožnji, sa ciljem da obezbedi ''direktno i precizno upravljanje.''

 

alfa milano 03.jpg

 

Naziv Milano će poneti u čast grada Milana u kome je kompanija i nastala 1910. godine. Takođe, i zvanično predstavljanje u aprilu će se održati u tom gradu. Nakon toga, potpuno električna verzija će se pojaviti na tržištu u septembru, a varijanta sa blago hibridnom benzinskom varijantom će se pridružiti ponudi dva meseca kasnije.

 

alfa milano 02.jpg

 

Milano će biti dugačak oko 420 cm i proizvodiće se na platformi CMP/eCMP, zajedno sa modelima Fiat 600 i Jeep Avenger. Varijanta sa SUS pogonom će verovatno uključiti neki oblik elektrifikacije kako bi se poboljšala efikasnost, smanjile emisije i povećala snaga. Pogodna opcija bi mogao da bude 1.2 turbo mild-hybrid koji se koristi u Fiatu 600 Hybrid i Jeepu Avenger Hybrid. Alternativno, Alfa Romeo se može odlučiti za verziju sa većom snagom, dostupnoj u srodnim modelima iz Peugeota i Opela, pružajući prednost u performansama. Ipak, najzanimljivija će biti potpuno električna verzija. Trebalo bi da dolazi sa pogonom na sva četiri točka i baterijama od 54 kWh, uz električni domet od oko 400 km.

 

Sve u svemu, Alfa Romeo planira da ispiše nova pravila za ovaj segment. Na automobilskoj sceni koja se sve brže razvija i nudi širok dijapazon vozila u sve popularnijem SUV segment, nova linija ovog brenda još jednom definiše njegove ambicije.

 

237164-alfa b01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...