Jump to content
FAS Goran
Jovan13

Alfa Romeo 147 - škripi na trapu, vibracije

Recommended Posts

Pozdrav,imam dva problema sa alfom. 
Prvi je zvuk skripanja koji se cuje kada prelazim preko lezeceg policajca ili ulegnuca na putu,malo sam trazio odgovore na ovo pitanje,pa sam mesavinu glicerina i vode prskao po gumicama  na prednjem i zadnjem trapu - nije pomoglo. 

Drugi problem je sto osetim kako zadnji kraj proseta u krivini.

Inace pri voznji se ne cuje nikakav luft i lupkanje i slicno,radio sam mu prednji trap pre pola godine i fino je utegnut.

hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normalno je da alfa skripi kada zahladi, mislim nije normalno ali se cesto desava kod njih. Na pregledu je sve ok ali se problem resava zamenom viljuski bese. Pozadi ako su ti ok gume i pritisak u gumama imas neki luft negde
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bi dodao da ti mozda skripe gumice balans stangle, vrlo jeftin kvar a iritira 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na pomoci,ima alfa jos jedan simptom,ne znam dal je povezan sa prethodna dva,trese izmedju 120-150km/h ,gume su stare dve sezone nove kupljene,balansirane,trap je centriran,tako da bih otpisao te dve stvari,ako imate neke sugestije dobro su dosle. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jovan13

 

Točkovi su skoro balansirani, ili tad pre dve godine kad su nove gume kupljene? Trap je centriran tada, ili skorije? Koje nove gume su bile?

Nema to veze što su stare par godina, mogu da budu krive...evo pogledaj ovde jedan takav primer. Mogu i felne da budu krive, ko zna koliko rupa svi pogodimo tokom dve godine vožnje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tockovi  su balansirani pre dva meseca,trap centriran pre godinu dana,gume tigar winter 205/55/16, neke jace rupe nisam pogodio sigurno,jedino ove sitne sto su nezaobilazne,probao sam da im zamenim mesta zadnje napred i slicno,nije vredelo.Hvala na sugestijama :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jovan13

 

Ako dobro razumem: kupio si pred prošlu zimu Wintere, montirao ih, sve bilo ok, ništa nije treslo. Onda si ih skinuo kad je prošla zima.

Pred ovu zimu si ih opet montirao, tada si opet balansirao točkove, ništa nije treslo već je počelo skorije? Ili si vozio Wintere neprekidno od kupovine?

 

Pitam ovo jer:

pred ovu zimu za Alfu 159 kupljene nove zimske BFGoodrich, sve bilo ok do malo preko 100 Km/h, onda su kretale vibracije, na 160 i više su bile ozbiljne vibracije.

Odmah dan kasnije opet kod vulkanizera (u međuvremenu pogledane slike auta od ranije kako bi se videlo koja je felna gde stajala, i ispostavilo se da je prilikom montaže tih novih zimskih prednja leva stavljena kao prednja desna, a zadnja leva je bila stavljena kao zadnja desna). Preneo sam vulkanizeru da treba da zameni poziciju točkova, tj. da zadnje ostaju zadnje, prednje ostaju prednje, ali da treba da im promeni strane. Morao je ipak da skida gume zbog smera rotacije (nije mogao samo da zameni strane točkovima), opet je sve 4 balansirao i ništa više nije treslo ni najmanje pri bilo kojoj brzini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wintere sam kupio prosle zime,vozio ih neprekidno,a drugo balansiranje odradio pred pocetak ove zime,a poceo je auto da trese pre balansiranja,znaci negde u julu,avgustu 2019. Nema vibracija,nego poskakuje auto na toj brzini,ne jako ali skace.

Edited by Jovan13

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Jovan13 said:

Wintere sam kupio prosle zime,vozio ih neprekidno...poceo je auto da trese pre balansiranja,znaci negde u julu,avgustu 2019.

Mislim da od tih guma više nema ništa, nisu zimske gume napravljene da trpe asfalt temperature 40-50-60 stepeni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri ponovo tockove da li su balansirani lepo j gledaj na masini da mozda neka felna nije kriva, ako jeste, prebaci je pozadi, za pocetak :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sto auto seta,zadnji trap je kaput (majstor potvrdio kod mene),tako i meni proseta kada naletim na kolotrag ili rupu itd. Najverovatnije da je Nesa u pravu i da su gume za k sad. Meni sa neispravnim trapom ne trese nista ni do 200.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...