Jump to content
FAS Euroauto Goran
Sign in to follow this  
horvat

P: Harman Kardon DAC i stereo risiver

Recommended Posts

Resio sam da zamenim svoj kucni hi-fi sistem... 

 

Harman Kardon HD 970 - Ono sto istice ovaj CD plejer, od svih ostalih, jeste sto poseduje digitalne ulaze (opticki i koaksijalni) sto mu daje mogucnost da radi kao DAC. Kupio sam ga pre 2 godine iskljucivo zbog te mogucnosti. CD sam pustio samo prvi dan, cisto da isprobam da li funkcionise - i funkcionise, cita lepo CD, ali kao sto sam napomenuo, nisam ga za to koristio. Posedujem originalni daljinac, koji je neophodan da bi ovaj CD plejer radio u 'DAC modu', jer se samo daljincem mogu menjati ulazi plejera. Kvalitet zvuka je izuzetno lep, bukvalno ne moze da se poredi sa onim sto izlazi iz prosecnog televizora ili kucnog racunara. Cita i mp3, zajedno sa ID3 tagovima. Plejer je izuzetno ocuvan, njegovo stanje bih opisao kao 9/10. Sve vizuelne 'mane' koje ima sam uslikao (poslednja slika). Mislim da za ove pare nema ni priblizno ovako kvalitetan DAC, koji inace radi konveziju 24 bits/384 KHz. Izlaz je dvokanalni, stereo. Ne podrzava Dolby ni DTS

 

Harmand Kardon HK 3480 - Risiver sam kupio pre 2 godine i koristio sam ga u kucnim uslovima, prvenstveno za slusanje muzike a manje za gledanje filmova. Risiver je deklarisan na 2x120w, medjutim ja sam na njega povezao policne zvucnike JBL Studio 230, koji mislim da nisu ni priblizno dovoljno snazni i veliki, da bih mogao da kazem da sam osetio punu snagu risivera. Risiver sam koristio u kombinaciji sa gorepomenutim DAC-om. Ta dva uredjaja u kombinaciji, daju izuzetno lep i precizan zvuk, a pored toga, jeste subjektivno, ali mislim da slobodno mogu da kazem da izuzetno lepo i izgledaju. Posedujem originalni daljinac. Na risiveru apsolutno sve funkcionise ispravno, svaki ulaz, svaki izlaz, svako dugme, svaka funkcija. Kao sto se i vidi na jednoj slici, proizvodnja je 2006. godine. FM prijem je odlican. Nema apsolutno ni traga od bilo kakvog suskanja, krckanja, puckanja, bilo prilikom pojacavanja/smanjivanja, ili prilikom promene kanala, menjanja stanica i slicno. Sto se vizuelnog stanja tice, ja bih ga ocenio kao 8.5/10, jer ima jedno malo ulubljenje u gornjem, prednjem levom cosku. To udubljenje sam i slikao. Takvog sam ga kupio, nije se meni desilo.  

 

Neke od specifikacija:  


Izlazna snaga : 120 watts per channel into 8Ω (stereo)

Frekventni opseg : 10Hz to 110kHz

Impedansa : 8Ω (minimum)

Dimenzije : 442 x 168 x 382mm

Tezina : 10.44kg

 

Cena na kupujemprodajem za oba uredjaja iznosi 300e (200e risiver i 100e DAC), ali naravno, odobravam forumaski popust, pogotovo u slucaju kupovine oba uredjaja.

 

Preferirao bih licnu primopredaju, ali ako bas nikako ne postoje mogucnosti, onda pristajem na slanje ali iskljucivo na odgovornost kupca. Izuzetno losa iskustva sam imao u skorije vreme sa kurirskim sluzbama...

 

 

DSC_0001.jpg

DSC_0003.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0006.jpg

DSC_0008.jpg

DSC_0009.jpg

DSC_0013.jpg

DSC_0014.jpg

DSC_0017.jpg

DSC_0018.jpg

DSC_0019.jpg

DSC_0020.jpg

DSC_0022.jpg

DSC_0025.jpg

DSC_0027.jpg

DSC_0030.jpg

DSC_0031.jpg

DSC_0034.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...