Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Suzuki Vitara

Recommended Posts

18 minutes ago, moron said:

Ne znam samo da li je njihovo, ili iz kuhinje Toyote...

Piše u nastavku da je iz Toyote...npr. i Yaris Cross ima isti pogonski sistem:

22 minutes ago, neshaoct said:

...Reč je o sistemu koji nudi Toyota kao Corolla Hybrid, odnosno Suzuki Swace.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam na "moron" bez razloga, čitam dijagonalno, pa sam to "preskočio" :)

 

Ali, kao zla duša moram i da primetim da Corolla i Swace kao hibridi ne koriste Yarisov 1,5 hibridni sklop od 116 ks, već onaj 1,8 od 122 ks :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ni najmanje nisam iznenadjen ovom najavom prelaska na puni hybrid kod Vitare.

Mislim da je Suzuki svoje potencijalne kupce vec na neki nacin pripremio za ovo sa prethodnom,mild hybrid,motorizacijom. Pretpostavljam da sve vodi ka potpuno "elektrifikovanoj" Vitari u dogledno vreme..

Inace..mozda je i nepopularno misljenje,ali meni se Vitara veoma dopada..bas tip malog SUV-a kakvog volim da vidim..doduse,priznajem,nisam je nikada ni imao prilike provozati,a bas bih rado isprobao kako ide taj 1,4 BoosterJet motor potpomognut baterijom..

Share this post


Link to post
Share on other sites

carobsession.jpg CarObsession: 2022. Suzuki Vitara Hybrid

 

Ok, automobil je spolja identičan (osim nove oznake ''Hybrid'') kao stari, ali ispod se nalazi novi pogonski sklop, što ovaj model čini potpunim hibridom.

Ispod poznatog stila Vitare nalazi se 1.5 benzinski atmosferac kome pomaže električni motor od 24kW (32KS) i 60 Nm, koji svoju snagu dobija iz baterije koja je ispod gepeka. Auto ukupno raspolaže sa 115KS/138Nm obrtnog momenta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Suzuki Vitara

 

Suzuki je do sada Vitaru nudio sa blagim hibridnim pogonom, a sada je tu i prava hibridna verzija koju u Suzukiju zovu ''Strong hybrid''.

 

 

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, znam da su Suzuki i Toyota povezani, a ako ne grešim, i vlasnički. I imaš ti već Suzuki modele sa klasničnim i plug-in Toyotinim hibridnim pogonskim sklopim ( HEV i PHEV ), koji su samo prepakovane Toyote, pa koriste i njihove hibridne pogonske sklopove.

Npr, sadašnji Suzuki Swace je prepakovana corolla i koristi Toyotin 1.8 hibrid.

Ili, aktuelni Suzuki Across PLUG-IN HYBRID ti je zapravo RAV4 Plug-in, koji koristi Toyotin 2,5 hibrid.

Za Vitaru HEV sam ( dok je još bila samo u najavi ) negde pročitao da će da koristi Toyotin 1,5 hibrid iz Yarisa i Yaris Cross-a. I to mi je i bilo logično u svetlu onih drugih Toyota hibrida koje već koriste.

A sad iz gornjeg videa sledi da je HEV u Vitari zapravo nastao iz 1,5 motora iz Jimny-ja.

Edited by moron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepa je spolja, svaka čast,ali unutrašnjost kao kod Dacia, meni se ne dopada

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron
Da ne trolujem(o) oktopodu temu jos vise.

Bacio sam pogled na ovaj cenovnik u Sloveniji. Prilicno povoljnije cene nego u Austriji. Ja sam pre neka 3 meseca malo zagledao Vitaru (i ostale modele) u Tulnu..tamo Suzuki ima svoj salon..tamo su se kretale od 24k pa navise..
To mi je delovalo mozda i malo previse..ove slovenacke cene su malkice "normalnije".

Jesi ti posedovao jednu? Kao da sam negde usput procitao u tvojim postovima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nama u Srbiji je jako depresivno gledati cenovnike u Sloveniji, bez obzira na brend, jer su kod nas cene bukvalno divlje. Neupućen čovek bi pomislio da je Sloveniji veći PDV nego u Srbiji ( a ne obrnuto ), kao i da svako novo vozilo do Srbije transportuju avionom i to "biznis klasom" :) 

Da, imao sam veoma davno Vitaru (mk1), a i veoma dugo (preko decenije).

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, moron said:

Da, imao sam veoma davno Vitaru (mk1), a i veoma dugo (preko decenije).

Jesi je predstavio i ovde na forumu,postoji li tema?

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: 5 stvari u kojima je Suzuki Vitara najbolja u klasi

 

Suzuki Vitara jedan je od najpopularnijih modela u klasi, a ovo je 5 razloga u kojima je najbolja :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/29/2022 at 11:16 PM, Decak Iz Vode said:

Jesi je predstavio i ovde na forumu,postoji li tema?

Ne, nisam. Davno sam je imao, neku prastaru generaciju :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

marekdrives.jpg MarekDrives: Suzuki Vitara Strong Hybrid

 

Aktuelna generacija Vitare predstavljena je 2015. godine, i od tada imala je dosta izmena: restajling se najviše bavio prednjim delom kako bi se uklopio radar za adaptivni tempomat, stavljen je bolji displej između cajgera, par ADAS funkcija je dodato takođe. Novi turbo motori su zamenili atmosferske benzince sa početka prodaje, a 2020. godine Vitara je dobila i blagi hibrid.

Ove 2022. ide se još jedan korak dalje sa uvođenjem klasičnog hibrida, tehničko rešenje je preuzeto sa Toyote, ali... nije sve isto kao na Toyota modelima. Ovde nije CVT menjač, već Suzukijev automatik koji nije u cvetu mladosti. Toyota modeli mogu iz mesta da krenu samo na struju i da dođu do željene brzine bez pomoći benzinca, dok kod Suzukija možete samo lagano da idete na struju, čim malo više pipnete gas kako bi ubrzali eto ga benzinac, a opet možete voziti samo na struju u trenutku kada ste završili sa ubrzavanjem i počeli da ''kruzirate''. Ima još razlika...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po ovoj prezentaciji ispada da je pametnije kupiti Vitaru sa mild-hybrid sistemom,nego ovu sa strong-hybridom. Tako sam ja razumeo poruku ovog novinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. Suzuki Vitara

 

Praktičan, cenovno povoljan kompaktni SUV koji ima i solidne off-road mogućnosti = Vitara.

To joj je cilj od kad se prvi put pojavila (1988.). Pogledajte kako ga ostvaruje u aktuelnoj četvrtoj generaciji koja je sa nama od 2015. godine (restajling 2018.) a 2020. odnosno 2022. je dobila i hibridizaciju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Maruti Suzuki Grand Vitara

 

suzuki grand vitara 02.jpg

 

Toyota je nedavno u Indiji predstavila novi Urban Cruiser Hyryder koji je razvijen u saradnji sa Maruti Suzukijem, kada je navedeno da će i Maruti Suzuki uskoro predstaviti sopstvenu verziju ovog vozila. Maruti Suzuki će svoju varijantu prodavati pod nazivom Grand Vitara, a uz najnovije teaser video klipove stiže i najava da će se premijera održati 20. jula.

 

 

Kao i Toyota Urban Cruiser Hyryder, i nova Grand Vitara će se nuditi u blago hibridnom i potpuno hibridnom obliku. To podrazumeva dva različita elektrifikovana benzinska pogona. Početni model dolazi opremljen Suzukijevom ''Neo Drive'' jedinicom, koja kombinuje 1.5 motor sa blagim hibridnim 12-voltnim ISG sistemom i malom litijum-jonskom baterijom od 6 Ah. Njegova kombinovana snaga je 102KS i 135 Nm obrtnog momenta, sa pogonom na prednju osovinu. Tu je i model opremljen Toyotinom potpunom hibridnom tehnologijom. Postavka uključuje 1.5 motor iz Toyote, jači električni motor, ISG i veću litijum-jonsku bateriju. Hibridni pogonski agregat proizvodi kombinovanih 116 KS, dok je obrtni moment 141 Nm. U Maruti Suzukiju navodno pripremaju i verziju sa pogonom na sva četiri točka.

 

 

Što se dimenzija tiče, novi Suzuki Grand Vitara će biti istovetan Hyryderu: dužina 4.365 mm, širina 1.795 mm, visina 1.635 mm i međuosovinsko rastojanje od 2.600 mm.

 

 

U unutrašnjosti su 9.0-inčni ekran osetljiv na dodir u kombinaciji sa 7.0-inčnom digitalnom instrument tablom. Oprema u vrhunskim kompletima uključuje karakteristike kao što su panoramski krov, dvobojna sedišta, ambijentalno osvetljenje, head-up displej, kamera od 360 stepeni, ventilisana sedišta, zadnji USB portovi za punjenje...

 

suzuki gv 01.jpg

 

Nova Grand Vitara će se proizvoditi u fabrici Bidadi u Karnataki, Indija, zajedno sa svojim bratom iz Toyote. Osim u Indiji, novi SUV će se prodavati i na drugom tržištima, ali ga u Evropi najverovatnije nećemo videti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Suzuki Grand Vitara

 

suzuki gv 5.jpg

 

Toyota je nedavno u Indiji predstavila novi Urban Cruiser Hyryder koji je razvijen u saradnji sa Maruti Suzukijem, kada je navedeno da će i Maruti Suzuki uskoro predstaviti sopstvenu verziju ovog vozila. Maruti Suzuki je svoju varijantu zvanično predstavio danas, i to pod nazivom Grand Vitara (baziran na Suzukijevoj Global C platformi).

 

suzuki gv 4.jpg

 

Dužina vozila je 4.345 mm, širina 1.795 mm, visina 1.645 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.600 mm, dok su točkovi kod bazne verzije od 17 inča.

 

suzuki gv 3.jpg

 

Kao i Toyota Urban Cruiser Hyryder, i nova Grand Vitara će se nuditi u blago hibridnom i potpuno hibridnom obliku. To podrazumeva dva različita elektrifikovana benzinska pogona. Početni model dolazi opremljen Suzukijevom ''Neo Drive'' jedinicom, koja kombinuje 1.5 motor sa blagim hibridnim 12V ISG sistemom i malom litijum-jonskom baterijom. Njegova kombinovana snaga je 103KS i 117 Nm obrtnog momenta (uz 5-stepeni manuelni ili 6-stepeni automatski mnejač), sa pogonom na prednju osovinu ili sa opcionim 4x4. Tu je i model opremljen Toyotinom potpunom hibridnom tehnologijom. Postavka uključuje 1.5 motor iz Toyote, jači električni motor i veću litijum-jonsku bateriju. Hibridni pogonski agregat proizvodi kombinovanih 114 KS, uz eCVT menjač. Moguća je i vožnja u EV režomu, do 25 km.

 

suzuki gv 2.jpg

 

U unutrašnjosti su 9.0-inčni ekran osetljiv na dodir u kombinaciji sa 7.0-inčnom digitalnom instrument tablom. Oprema u vrhunskim kompletima uključuje karakteristike kao što su panoramski krov, dvobojna sedišta, ambijentalno osvetljenje, head-up displej, kamera od 360 stepeni, ventilisana sedišta, zadnji USB portovi za punjenje...

 

suzuki gv 1.jpg

 

Nova Grand Vitara će se proizvoditi u fabrici Bidadi u Karnataki, Indija, zajedno sa svojim bratom iz Toyote. Osim u Indiji, novi SUV će se prodavati i na drugim tržištima. Maruti Suzuki će objaviti cene Grand Vitare u narednim nedeljama, pri čemu će ovaj model konkurisati vozilima kao što su Hyundai Creta, Kia Seltos, Volkswagen Taigun, Škoda Kushaq i Toyota Urban Cruiser Hyryder.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...