Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Continental i Sennheiser muzički sistem bez zvučnika

Recommended Posts

Continental-Ac2 02.jpg

 

Muzički sistemi u automobilima su već dugi niz godina prilično slični, a neki proizvođači poput Volvoa na modelu XC40 zvučnike su premestili u A-nosače kako bi oslobodili prostor u vratima i tako putnicima ponuditi više praktičnih pretinaca. A čini se da bi uskoro muzički sistemi u automobilima mogli doživeti pravu revoluciju.

Continental i Sennheiser su udružili snage i na salonu CES u Las Vegasu su predstavili svoju viziju muzičkog sistema budućnosti koji nema zvučnike! Da, dobro ste pročitali. Od kuda će dolaziti zvuk? Iz već postavljenih panela, odnosno površina u vratima automobila. Muzički sistem nazvan ''Ac2ated Sound'' ima posebno razvijen softver, a zahvaljujući posebnoj tehnologiji spajanja zvučni talasi se prenose u unutarnje ploče koje ih zatim šalju u kabinu. Rezultat je, kako ističu proizvođači, izuzetno prirodan zvuk, pa će se vozač i putnici osećati kao da su u koncertnoj dvorani. Osim toga, glavna prednost ovakvog sistema je sami fizički izostanak zvučnika.

 

Continental-Ac2 01.jpg

 

Budući da muzički sistemi mogu da donesu i do 40 kg na vagu, jasno je da će ovakva tehnologija doneti uštede po tom pitanju (ovakav sistem je i do 90 posto lakši od klasičnog). Osim toga, dizajneri dobijaju puno više slobode prilikom oblikovanja obloga vrata i samih pretinaca. Napominje se da se ovakva tehnologija i softver mogu ugraditi i u druge površine na automobilu, poput kontrolne ploče ili A-nosača krova. Dakle, mogućnosti su brojne, uštede na masi značajne (to će biti posebno važno kod električnih modela kod kojih je svaka ušteda po pitanju mase dobrodošla), a zvuk bi trebalo da bude dodatno poboljšan. Zvuči odlično, zar ne?

Za implementaciju ćemo još morati da sačekamo budući da su sada sada na redu pregovori sa proizvođačima, ali verujemo da će vrlo brzo postići dogovor.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...