Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Toyota pravi ''grad budućnosti''

Recommended Posts

Toyota grad budućnosti

 

Toyota planira da sagradi prototip ''grada budućnosti'' u podnožju japanske planine Fudži, koji će se napajati vodoničnim ćelijama i funkcionisati kao laboratorija za robotizovane automobile, pametne kuće, veštačku inteligenciju i druge tehnologije, saopštila je ta kompanija. Toyota je taj plan otkrila na velikom sajmu tehnološke industrije CES u Las Vegasu. Projekat će biti smešten na mestu zatvorene fabrike i zvaće se ''Izatkani grad'', u znak sećanja na početke Toyote kao proizvođača mašina za tkanje. Grad će biti dom stalno nastanjenim žiteljima i istraživačima. Toyota nije otkrila koliko će ovaj projekat koštati.

 

I rukovodstva drugih najvećih proizvođača automobila razmatraju kako bi gradovi budućnosti mogli da budu dizajnirani da bi se smanjila emisija štetnih gasova koja utiče na klimu, smanjile gužve i internet uveo u svakodnevni život. Međutim, Toyotin plan da izgradi zajednicu na 71 hektaru u blizini planine Fudži je veliki korak napred u odnosu na ono što su konkurenti predložili. Kompanija ocekuje da će u gradu u početku živeti 2.000 ljudi. Početak izgradnje grada budućnosti planiran je za iduću godinu, a dizajniraće ga danski arhitekta Bjarke Ingels koji je projektovai i Kule bliznakinje u Njujorku, i Guglove prostorije u Silikonskoj dolini i u Londonu. Toyota je navela da je otvorena za partnerstvo sa drugim kompanijama koje žele da iskoriste ovaj projekat kao osnovu za testiranje tehnologije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...