Jump to content
FAS Goran
jevta

Spora vožnja sve češći uzrok udesa

Recommended Posts

Ima snage, ali nije trkalica, treba njoj vreeemena....
U normalnim saobraćajnim uslovima skroz ok

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Davnih dana prijatelj od oca imao 250TD, tu se rodila ljubav prema turbini, nemcima, dizelima i velikim autima, godinama posle nisam seo u bolji auto, a isao je za svoje vreme nerealno dobro. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozio kao puž, pa dobio kaznu

 

spora voznja.jpg

 

Ako vozite prebrzo autoputem svesni ste rizika. Međutim, i spora vožnja je opasna.

U Francuskoj je na autoputu ograničenje brzine 130 km/h, nije dozvoljeno da vozite levom trakom brzinom manjom od 80 km/h (osim u slučaju kada saobraćaj ili vreme to ne dozvoljavaju). Vozač iz Heraulta je ignorisao zakon i policajci su ga kaznili zbog prespore vožnje. Policija iz Heraulta na FB-u navodi da je kaznila vozača jer je autoputem vozio 48 km/h, a takođe je monopolizovao levu traku, što je iznerviralo vozače koji nisu oklevali da nazovu policiju kojoj nije bio problem da stignu vozilo. Za nekoliko minuta dva policijska motocikla su prišla vozaču i ispratila ga do izlaza sa autoputa. To je naravno sankcionisano, a vozač automobilčića moraće da plati kaznu od 22 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

I prespora vožnja je izvor frustracija i problema u saobraćaju

 

voznja p.jpg

 

Vozači koji sa razlogom voze prebrzo su pod uvećanjem jer je takva vožnja opasna. Nepoštovanjem ograničenja brzine ugrožavaju svoj i tuđi život - i bivaju kažnjeni. Ali, nisu samo takvi vozači ti koji stvaraju opasne saobraćajne situacije jer spora vožnja, značajno ispod dozvoljene brzine, takođe može da doprinese broju nesreća. Takvi vozači rizikuju čekanje u redovima, frustracije i opasno preticanje.

 

U novom istraživanju koje je Ipsos sproveo za norvešku osiguravajuću kompaniju Gjensidige, čak 69% vozača kaže da su imali opasne situacije sa vozačima koji voze ispod dozvoljene brzine. Istovremeno, gotovo isto toliko (66%) kaže da ih takvo ponašanje često nervira često ili povremeno, što je udeo koji je porastao za devet procentnih poena od sličnog istraživanja iz 2020. godine. Mlađi vozači se nerviraju češće od malo starijih, a muškarci su doživljavali opasnije situacije i malo ih više nerviraju u saobraćaju od žena. ććMnogi ljudi koji stvaraju duge redove u sporoj vožnji možda nisu svesni rizika koji predstavljaju tragedije koje se dese u kratkom vremenu, poput ozbiljne saobraćajne nesrećećć, kaže Arsen Voll, šef komunikacija u Gjensidige.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...