Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Da kazem malo i ja svom mezimcu. Uzet pre dva meseca i prosto je uzivanje voziti ovako jak a pre svega prostran automobil. Za nas troje (ja, zena i dete) ima mesta i vise nego sto treba ali sa malim detetom je uvek malo. :) Nadam se da cu tj cemo preci puno km i uzivati u voznji. 

 

IMG_20191030_110103.jpgIMG_20191030_110003.jpg

IMG_20191030_110029.jpgIMG_20191030_110049.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Croma je odličan auto, za ovih godinu dana i 15k km, nisam joj našao manu. :respect:

Osim - menjača, koji mi je izuzetno blentav i jbnih plastika u enterijeru. Menjač ko menjač, m32 se nije nešto proslavio, recimo da je fabrički loš urađen. Ali neverovatno koliko su plastike enterijera loše urađene. Čini mi se da Seicento ima čvršći enterijer od Crome. 

U zdravlju i bez problema da je voziš!!!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/10/2019 at 11:49 PM, Markocroma said:
Pa istina izgleda dosta robusnija da kazem agresivnija.:) Ma oba modela su lepa, stvar ukusa ali da su oba modela prakticna i dosta komforna tu nema dileme. 

Srecno i dugo bezbednih i udobnih kilometara sa Cromom
Croma je sjajan automobil, komforan, udoban, dovoljno snazan, kvalitetan....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala drugari. Dosza komfora i startnosti u bilo kojoj brzini. Ja sam za ovih sace dva meseca i nekih 4000 km bez problema presao. Za sad sve ok slisa kako se kaze, plastike istina bss menakana tanka dugmici porozni od upotrebe ali i pored toga prava ladja(sto kaze soic). Eh taj menjac ni u jednom autu nije savrsen a i ne moze biti ima svaki dosta kilometara iza sebe ali dok radi radi posle zamena i teras dalje. Pre crome sam vozio grande punta 66kw 6 brzina i u 6toj je zujao kao da nema ulja ne mnogo ali taman da ga cujes i tako sam terao godinu dana i more grcka 2500 km i plus bosna familija nikad nije izdao. Za sad na cromi je dobar ne cujem ga :).  A dalje sta da bog. Jedno pitanje kolikp tvoja kroma trosi ja sam izvukao grad 10 otvoreno 5 6?? I dal si ili sve skidali krilca na usisnoj grani ili bar kontrolisali i kako se kontrolise stanje istih? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da te auto lepo sluzi i u zdravlju da ga vozis.

Na vecini verzija 1.9 150 tih godista je plasticna grana (opet najcesce sa metalnim Swirl Flaps) i ko duze ostavlja auto za sebe, preporuka je da se skinu, jer ako odlete u motor mogu da naprave vrlo skupu havariju. Operacija skidanja i ciscenja grane i skidanja Flaps-ova je po BG oko 11000 din. Plus EGR&DPF (ako ga ima) off i taj motor ce da tera ohoho :) . Opet ako ostavljas auto za sebe, zamenio bih obavezno ulje u tom problematicnom C544 (M32, ako je on u pitanju), smesan trosak od oko 20 EUR i to sa skupljom Seleniom. Sa tim dizelom, licno bi mi to bile "must have" stavke uz veliki servis, pre nego stavim jelkicu u auto :) . Evo teme o Flaps-ovima, pa mozes da pogledas:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potrosnja je ta... Leto-zima, kratke relacije vrti se oko 9-11L... Otvoren put uz umerenu nogu na gasu izmedju 5-6... Bord ko Vuč.. pardon ko bord, svaki laže po malo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ako ulete krilca u motor - dobar majstor će ga srediti da se ništa ne primeti, jbg (kao kod mene). :D

 

Potrošnja - trenutni prosek je oko 7 litara, sa dosta grada (SM konkretno). Inače je oko 6-6.5, manje ne može.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To to zadrvam za sebe sigurno jer dosta ocuvana i baz mi se svidja. Veliki servis je radjen pre 20000 km a ta krilca na usisu cu odraditi na prolece tj izvaditi a sto se tice egr i dpf to sve radi kako trebatj posto radim na karaburmi a zivim u zemunu jednom nedeljno kad se uvece vracam sa posla posle 01 iza ponoci izadjem na auto put ubacim vozim 4 na 3000 obrtaja do zmaj pumpi a ponekad i do aerodroma i tako da srzim se toga za sad dok ne pocne da zeza ili egr ili ppf. A krilca cu da izbacim sigurno na prolece i da budem onda siguran mada sam ih gledao onako sa gornje strane nemaju lufta tj nemrdaju se sem u smeru gde treba levo desno a mena lufta gore dole. Nadam se da sam objasnio kako valja:). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/13/2019 at 11:23 AM, Markocroma said:

A krilca cu da izbacim sigurno na prolece...

Nego šta. :thumbup: 

Na tvom mestu (isti je motor u 159) odmah posle kupovine su letela napolje...jer krilca i treba da lete :D:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...