Jump to content
FAS Goran
neshaoct

VW Nivus / VW Taigo

Recommended Posts

Najavljen Volkswagen SUV-Coupe

 

vw t-sport.jpg

 

Najnovije informacije kažu da će Volkswagen svoju gamu na tržištu Južne Amerike obogatiti i manjim SUV-Coupe modelom. Takođe, nakon Južne Amerike ovaj novitet bi trebalo da se nađe i na drugim tržištima. Automobil je trenutno poznat kao ''New Urban Coupe'', ali će po pisanju pojedinih medija poneti naziv Volkswagen T-Sport. Za sada je poznato da će njegova promocija biti održana 2020. godine, kao i da će se bazirati na istoj platformi kao i modeli Polo i T-Cross. U vesti se pominje da će imati međuosovinsko rastojanje od 256 cm, kao i da najverovatnije neće imati opciju 4x4 pogona. Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil će se praviti u Anchieta fabrici u Brazilu, dok više detalja tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

vw nivus.jpg

 

Volkswagen će svoju gamu na tržištu Južne Amerike tokom sledeće godine obogatiti i manjim SUV-Coupe modelom. Takođe, nakon Južne Amerike ovaj novitet će se kasnije naći i na drugim tržištima, uključujući tu i evropsko od 2021. godine. Automobil je do sada bio poznat samo kao ''New Urban Coupe'', a sada je saopšteno da će njegovo komercijalno ime (bar što se tiče Južne Amerike) biti Volkswagen Nivus, kao i da će zvanična promocija biti održana u prvoj polovini 2020. godine.

 

vw nivus 02.jpg

 

Nivus će se bazirati na istoj platformi kao i Polo, pri čemu brazilski sajtovi navode da bi trebalo da ima međuosovinsko rastojanje od 255 cm.Jedan od motora u ponudi biće i 1.0 TSI benzinac sa 116KS odnosno  128KS, a biće dostupan u paru sa manuelnim ili automatskim menjačem. Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil će se praviti u Anchieta fabrici u Brazilu, a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Španiji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi trebalo da izgleda Volkswagen Nivus

 

vw nivus 002.jpg

 

Volkwagenova ponuda konstantno raste, a među budućim modelima je i crossover pod nazivom Nivus. Radi se o crossoveru razvenom u Brazilu koji će se prodavati lokalno, ali će se pojaviti i u Evropi 2021. godine gde će se takođe i proizvoditi. Očekuje se da će Nivus biti predstavljen na proleće te da će biti crossover-coupe kombinacija. Ruski automobilski magazin Kolesa.ru je kreirao rendere na osnovu ranije objavljenog najavnog videa.

 

199836-vw nivus 01.jpg

 

Nivus se neće mnogo udaljavati od poznatog Volkswagenovog dizajnerskog jezika i biće sličan T-Crossu, ali sa padajućom linijom krova kako bi se dobio elegantniji bočni profil. Unutrašnjost je za sada misterija, ali se ne očekuje ništa značajno drugačije u odnosu na T-Cross i Polo. Volkswagen je u Južnoj Americi već objavio neke tehničke specifikacije o Nivusu pa je poznato da će se prodavati samo sa prednjim pogonom. Pokretaće ga trocilindrični motor sa turbopunjačem uparen sa 6-stepenim manuelnim ili 6-stepenim automatskim menjačem. Osim toga, zna se da će 1.0 TSI sa manuelnim menjačem razvijati 114 KS, a u kombinaciji sa automatskim menjačem 126 KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponovo najavljen Volkswagen Nivus

 

vw nivus.jpg

 

Kako se bliži zvanična premijera Volkswagenovog Nivusa, nemačka marka sve češće objavljuje najave koje otkrivaju detalje o najnovijem modelu. U najnovijem videu marke Volkswagen Brazil prikazan je coupe crossover sa novim VW logotipom koji odlikuje prednji i zadnji deo. Novi crossover iz Volkswagena koji je zasnovan na modelu Polo neće odstupiti od dizajnerskog jezika VW-a. Zapravo, on dobija većinu stila i dizajna koji je viđen na modelu T-Cross, ali s povećanim prtljažnim prostorom i atraktivnom zakošenom linijom krova, što mu daje lepši profil od T-Crossa.

 

Sličnosti sa T-Crossom ne prestaju na spoljašnjem izgledu. Nova video najava pokazuje i delove Nivusove unutrašnjosti, a koja će biti znatno atraktivnija od one u T-Crossu. VW Play, novi multimedijski sistem se ističe na kontrolnoj tabli, što pokazuje da će Nivus imati pomoć pri pokretanju, sistem start-stop i električno otvaranje prtljažnika. Upravljač je očekivano jednak onome u T-Crossu, s tim da je ovde sa novim VW amblemom. Volkswagen Južna Amerika je već objavio tehničke detalje za Nivus, otkrivajući da će mali kupe crossover pokretati 1.0 TSI motor. Tu će biti i mogućnost izbora prenosa, pa će šestostepeni automatik biti ponuđen sa motorom od 126 konjskih snaga, dok će šestostepeni manuelni biti uparen sa motorom od 114 KS. VW Nivus bi trebalo da se od ove godine prodaje lokalno u Brazilu gde se i proizvodi, ali planiran je početak prodaje ovog modela i u Evropi 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Nivus na novoj slici
 

Volkswagen nastavlja sa ''teaser'' kampanjom za svoj novi coupe crosssover Nivus, pa je tako objavljena još jedna najavna slika:

 

vw nivus 24.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro Volkswagen Nivus

 

vw nivus 02 2020.jpg

 

Već neko vreme je poznato da će Volkswagen svoju gamu na tržištu obogatiti i manjim SUV-Coupe modelom. Nakon Južne Amerike (gde se očekuje u junu), ovaj novitet će se kasnije naći i na drugim tržištima, uključujući tu i evropsko od 2021. godine. Automobil je ranije bio poznat samo kao ''New Urban Coupe'', a zatim je saopšteno da će njegovo komercijalno ime biti Volkswagen Nivus.

 

vw nivus 01.jpg

 

Nivus će se bazirati na MQB platformi, pri čemu brazilski sajtovi navode da bi trebalo da ima međuosovinsko rastojanje od 255 cm. Ovde i podatak da je zapremina prtljažnika 415 litara. Za sada je potvrđeno da će u gami biti 1.0 TSI trocilindrični benzinac sa 128KS i 200 Nm, a biće dostupan u paru sa manuelnim ili 6-stepenim automatskim menjačem. Kako stvari sada stone, pogon na sva četiri točka neće biti u ponudi. Deo opreme će činiti i LED zadnja svetla, 17-inčni alu točkovi, multimedia sistem, start-stop sistem i el. otvaranje vrata prtljažnika, a maskirani primerak na slikama odlikuju i brojni crni elementi (prednja maska, ručice na vratima, retrovizori, krovni nosači, alu točkovi). Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil će se praviti u Anchieta fabrici u Brazilu, a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Španiji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro premijera Volkswagen Nivusa

 

vw nivus 2020 01.jpg

 

Već neko vreme je poznato da će Volkswagen svoju gamu na tržištu obogatiti i manjim SUV-Coupe modelom. Nakon Južne Amerike (gde će premijeru imati još tokom ove nedelje), ovaj novitet će se kasnije naći i na drugim tržištima, uključujući tu i evropsko od 2021. godine. Automobil je inače ranije bio poznat samo kao ''New Urban Coupe'', a zatim je saopšteno da će njegovo komercijalno ime biti Volkswagen Nivus.

 

Nivus će se bazirati na MQB platformi, pri čemu brazilski sajtovi navode da bi trebalo da ima međuosovinsko rastojanje od 255 cm. Ovde i podatak da je zapremina prtljažnika 415 litara. Za sada je potvrđeno da će u gami biti 1.0 TSI trocilindrični benzinac sa 128KS i 200 Nm, a biće dostupan u paru sa manuelnim ili 6-stepenim automatskim menjačem. Kako stvari sada stone, pogon na sva četiri točka neće biti u ponudi. Deo opreme će činiti i LED zadnja svetla, 17-inčni alu točkovi, multimedia sistem, start-stop sistem i el. otvaranje vrata prtljažnika. Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil će se praviti u Anchieta fabrici u Brazilu, a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Španiji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Nivus zvanično

 

vw nivus 2020 8.jpg

 

Volkswagen je i zvanično svoju gamu na tržištu Južne Amerike obogatio i manjim SUV-Coupe modelom nazvanim Nivus.

 

vw nivus 2020 9.jpg

 

Nakon Južne Amerike, ovaj novitet će se kasnije naći i na drugim tržištima, uključujući tu i evropsko od 2021. godine.

 

vw nivus 2020 7.jpg

 

Nivus se bazira na MQB A0 platformi, pri čemu brazilski sajtovi navode da je automobil dugačak 4.266 mm i da ima međuosovinsko rastojanje od 2.566 mm. Ovde i podatak da je zapremina prtljažnika 415 litara.

 

vw nivus 2020 6.jpg

 

Za početak će u brazilskoj gami biti 1.0 TSI trocilindrični benzinac sa 116KS odnosno 128KS (na etanol), a biće dostupan u paru sa 6-stepenim automatskim menjačem. Kako stvari sada stoje, pogon na sva četiri točka neće biti u ponudi.

 

vw nivus 2020 5.jpg

 

Deo opreme će činiti i LED zadnja svetla, 17-inčni alu točkovi, 10.1-inčni multimedia sistem, start-stop sistem, sistem automatskog kočenja i el. otvaranje vrata prtljažnika.

 

vw nivus 2020 4.jpg vw nivus 2020 3.jpg

 

Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil će se praviti u Sao Bernardo do Campo fabrici u Brazilu (prodaja tamo startuje krajem juna), a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Španiji.

 

vw nivus 2020 2.jpg vw nivus 2020 1.jpg

 

U Evropi se očekuje da će u paleti motora biti 1.0 i 1.5 TSI benzinci, kao i 1.6 TDI.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Nivus stiže i na evropsko tržište

 

vw nivus 2020 8.jpg

 

Volkswagen je još prošle godine svoju gamu na tržištu Južne Amerike obogatio SUV-Coupe modelom nazvanim Nivus, dok će se u drugoj polovini ove godine Nivus naći i na evropskom tržištu (od trećeg ili četvrtog kvartala).

 

vw nivus 2020 9.jpg

 

Nivus se bazira na MQB A0 platformi, pri čemu je automobil dugačak 4.266 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.566 mm, a zapremina prtljažnika iznosi 415 litara.

 

vw nivus 2020 7.jpg

 

Deo opreme će činiti i LED zadnja svetla, alu točkovi, multimedia sistem, start-stop sistem, sistem automatskog kočenja i el. otvaranje vrata prtljažnika.

 

vw nivus 2020 4.jpg

 

Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil se pravi u Anchieta fabrici u Brazilu, a u Evropi će za njega po ranijim najavama biti zadužena VW fabrika u Španiji. U Evropi se očekuje da će u paleti motora biti 1.0 i 1.5 TSI benzinci, dok dizelaša i hibridnih verzija po svemu sudeći neće biti. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Volkswagen Taigo za Evropu

 

vw taigo 02.jpg

 

Volkswagen je još prošle godine svoju gamu na tržištu Južne Amerike obogatio SUV-Coupe modelom nazvanim Nivus, dok će se u drugoj polovini ove godine ovaj model naći i na evropskom tržištu. Međutim, u Evropi će se prodavati pod nazivom Taigo, što je sada potvrđeno sa nekoliko najavnih crteža. Njegova zvanična premijera u Evropi će se održasti na leto, dok prodaja treba da startuje do kraja ove godine.

 

vw taigo 01.jpg

 

I Taigo se bazira na MQB A0 platformi, a u razlike odnoiu na južnoamerički Nivus se svode na nešto drugačiji prednji branik, doteranu masku i LED prednja svetla. Dok ne stignu podaci za Taigo, treba podsetiti da je Nivus dugačak 4.266 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.566 mm, a zapremina prtljažnika iznosi 415 litara. Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil se pravi u Anchieta fabrici u Brazilu, a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Pamploni u Španiji. U Evropi se očekuje da će u paleti motora biti TSI benzinci, dok dizelaša i hibridnih verzija po svemu sudeći neće biti. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Volkswagen Taigo

 

vw t 3.jpg

 

Volkswagen je još prošle godine svoju gamu na tržištu Južne Amerike obogatio SUV-Coupe modelom nazvanim Nivus, dok će se u drugoj polovini ove godine ovaj model naći i na evropskom tržištu. Međutim, u Evropi će se prodavati pod nazivom Taigo, što je Volkswagen potvrdio još pre nekoliko meseci.

 

vw t 2.jpg

 

Njegova zvanična premijera u Evropi će se održasti na leto, dok prodaja treba da startuje do kraja ove godine. Ipak, automobil je nedavno već uhvaćen u Španiji, i to bez ikakve maske. I Taigo se bazira na MQB A0 platformi, a u razlike odnosu na južnoamerički Nivus se svode na nešto drugačiji prednji branik, doteranu masku i LED prednja svetla.

 

vw t 1.jpg

 

Dok ne stignu podaci za Taigo, treba podsetiti da je Nivus dugačak 4.266 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.566 mm, a zapremina prtljažnika iznosi 415 litara. Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil se pravi u Anchieta fabrici u Brazilu, a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Pamploni u Španiji. U Evropi se očekuje da će u paleti motora biti TSI benzinci, dok dizelaša i hibridnih verzija po svemu sudeći neće biti. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Taigo zvanično

 

vw taigo6.jpg

 

Volkswagen je još prošle godine svoju gamu na tržištu Južne Amerike obogatio SUV-Coupe modelom nazvanim Nivus, dok je sada prikazao i verziju za evropsko tržište. Međutim, u Evropi će se prodavati pod nazivom Taigo, što je Volkswagen potvrdio još pre nekoliko meseci.

 

vw taigo5.jpg

 

Taigo je i zvanično predstavljen evropskoj javnosti, dok će narudžbine startovati u četvrtom kvartalu ove godine.

 

vw taigo4.jpg

 

Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil se pravi u Anchieta fabrici u Brazilu, a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Pamploni u Španiji.

 

216703-vw taigo3.jpg

 

I Taigo se bazira na MQB A0 platformi, a u razlike u odnosu na južnoamerički Nivus se svode na nešto drugačiji prednji branik, doteranu masku i LED prednja svetla.

 

vw taigo2.jpg

 

Taigo je dugačak 4.270 mm, širok 1.757 mm, visok 1.494 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.566 mm, a zapremina prtljažnika iznosi 438 litara.

 

vw taigo 1.jpg

 

U Evropi će se nuditi samo TSI benzinci i prednji pogon, dok dizelaša i hibridnih verzija neće biti u ponudi.  To su trocilindrični turbo benzinac sa 95KS i 110KS, kao i četvorocilindraš sa 150KS. U zavisnosti od motora, ugrađuju se manuelni menjači sa 5 i 6 stepeni, kao i 7-stepeni DSG automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. Deo opreme čine i multifunkcionalni volan, centralni ekran osetljiv na dodir (od 6.5 ili 9.2 inča), digitalna instrument tabla, IQ.Drive paket (sistemi asistencije vozaču)...

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Volkswagen Taigo

 

U RLine varijanti. tj. ''napucan'' je sa opremom.

Pravi se na platformi MQB A0 (VW Polo, Škoda Scala, Seat Arona, Škoda Kamiq, VW T-Cross...). Suštinski je kao SUV/Coupe varijanta T-Cross:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Volkswagen Taigo

 

Detaljno spolja, unutra i utisci iz vožnje novog malog SUV-Coupe modela:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još je ružniji nogo što sam zamišljao...preuzetu je titulu od drugara Renault Megana Conquest

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Volkswagen Taigo

 

Prvi Volkswagenov Coupe/SUV model, i najjeftiniji SUV iz te fabrike:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

marekdrives.jpg MarekDrives: Volkswagen Taigo

 

Taigo je liftback zasnovan na modelu T-Cross. Dakle, trebao bi da bude lepša varijanta tog auta, tj. SUV-Coupe. Međutim, skoro je jednako veliki kao T-Roc, toliko i otprilike košta.

Ovaj auto je 2020. godine debitovao u Brazilu pod imenom Nivus. Sa malim izmenama je stigao u Evropu, i pod drugim imenom. U Evropi je pozicioniran uz T-Cross, ali u Južnoj Americi je on primer jeftinog automobila na tržištu. Istovremeno, deli gomilu komponenata sa VW Polom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carbuyer.jpg CarBuyer: Volkswagen Taigo

 

Nekada su Coupe modeli bili među popularnijim u prodaji, ali je njihova prodaja danas u tragovima. I, najveći krivci za to su SUV modeli... tako da novi život Coupe modeli mogu dobiti kao SUV-ovi. :D

Kad Polo dobije Coupe liniju krova i postane SUV = Taigo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: Volkswagen Taigo 1.5 TSI DSG

 

U poželjnom paketu ''R-Line'' sa 150 konja iz 1.5 TSI motora:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. Volkswagen Taigo

 

Čini se da je ne tako davno SUV asortiman VW-a počinjao sa Tiguanom. Danas je mnogo drugačije.

Sada ispod Tiguana postoje još tri modela. Dva su više poznata, T-Cross i T-Roc, a treći je od skoro tu - Taigo.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automotovisionHR.jpg Automotovision.hr: Volkswagen Taigo 1.5 TSI DSG R-Line

 

Taigo donosi novi stil i popriličnu količinu emocija i individualnosti u segment:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...