Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

VW T-Roc Cabriolet R-Line Edition Blue

 

218180-vw t 041.jpg

 

Volkswagen je gamu svog zanimljivog SUV kabrioleta T-Roc Cabriolet proširio i specijalnom edicijom R-Line Edition Blue.

Ukratko, Nemci su za ovaj ediciju predvideli mat Ravenna plavu boju, crne kontrastne elemente (maska, rubovi blatobrana, ručice na vratima, retrovizori...), crni meki krov, crne alu točkove od 18 inča, crni zadnji spojler, multifunkcionalni kožni volan sa grejanjem, sportske pedale, multimedia sistem, digitalnu instrument tablu, zadnju kameru, dvozonsku automatsku klimu...

 

218181-vw t 03.jpg

 

Uz ''Edition Plus'' paket se dobijaju i 19-inčni točkovi i sistem Dynamic Chassis Control (DCC), a tu je i BeatsAudio sound system od 400W i sa šest zvučnika.

 

218183-vw t 02.jpg

 

U ponudi je 1.5 TSI benzinac sa 150KS, uz 7-stepeni DSG menjač i prednji pogon.

 

218182-vw t 01.jpg

 

Volkswagen T-Roc Cabriolet R-Line Edition Blue je namenjen samo nemačkom tržištu (gde startuje po ceni od 42.565 evra), a serija je ograničena na 800 primeraka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Volkswagen T-Roc R

 

Henry Catchpole deli svoja razmišljanja nakon 6 meseci svakodnevne vožnje Volksvagena T-Roc R:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen T-Roc restajling

 

vw tc 11.jpg

 

Volkswagen je u septembru 2017. godine i zvanično predstavio T-Roc koji se u gami ove marke smestio ispod modela Tiguan. Zatim je 2019. ponuda dopunjena sportskom verzijom T-Roc kao i zanimljivim T-Roc kabrioletom. Volkswagen je tada najavljivao da će T-Roc promeniti odnos snaga u klasi kompaktnih SUV vozila, uz napomenu da se ovaj model ističe ''svojim markantnim proporcijama, progresivnim dizajnom i brojnim inovacijama.'' Takođe, Nemci navode da T-Roc ''objedinjuje suverenost SUV vozila i agilnost sportskog kompaktnog modela, pri čemu se to odražava i u dizajnu sa offroad elementima koje kombinuje sa dinamikom i urbanim karakterom.''

 

vw tr 10.jpg

 

Sada je vreme za modernizaciju, a ona podrazumeva izmene na prednjem delu (standardna LED svetla, doterana maska sa lajsnom i branik), zatamanjena zadnja svetla, nove alu točkove od 16 do 19 inča, promene u unutrašnjosti i nekoliko novih boja.

 

vw tr 09.jpg

 

Za unutrašnjost su predviđeni novi materijali, izmenjeni multifunkcionalni volan, digitalni instrumenti od 8.0 inča i ekran infotainment sistema do 9.2 inča.

 

vw tr 08.jpg

 

U ponudi će biti i brojni bezbednosni i sistemi asistencije vozaču, uključujući i IQ.DriveTravel Assist koji omogućava polu-autonomnu vožnju. Treba podsetiti da je T-Roc dugačak 4.234 mm, međuosovinsko rastojanje mu iznosi 2.603 mm, dok se zapremina prtljažnika kreće od 445 do 1.290 litara (T-Roc R od 392 do 1.237 litara).

 

vw tr 07.jpg

 

Dvovratni T-Roc Cabrio sa sklopivim mekim krovom je dugačak 4.268 mm, širok 1.811 mm, visok 1.522 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.630 mm, dok zapremina prtljažnika iznosi 284 litara.

 

vw tr 06.jpg

 

Treba napomenuti i da se krov otvara za devet sekundi, pri brzinama do 30 km/h.

 

vw tr 05.jpg

 

U gami motora će se od benzinaca naći 1.0 TFSI sa 110KS (sa manuelnim šestostepenim menjačem i prednjim pogonom), pa 1.5 TFSI sa 150KS (sa šestostepenim menjačem i prednjim pogonom ili sa sedmostepenim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom i prednjim pogonom), kao i 2.0 TFSI agregat od 190KS (samo sa 7-stepenim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka). Ponuda i dalje podrazumeva i dizelaše, i to 2.0 TDI sa 115KS (šestostepeni manuelni menjač i prednji pogon) i 2.0 TDI sa 150KS (šestostepeni manuelni menjač i prednji pogon ili sedmostepeni DSG menjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na sva četiri točka). Od svih navedenih motora, kod kabrioleta su dostupni samo benzinci sa 110KS i 150KS. 

 

vw tr 04.jpg

 

Posebnu pažnju izaziva sportski T-Roc R koji pod haubom ima 2.0 turbo benzinski motor sa 300KS i 400 Nm obrtnog momenta, uz pogon na sva četiri točka i sedmostepeni DSG menjač.

 

vw tr 03.jpg

 

Fabrika navodi da ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4.9 sekundi kao i da je najveća brzina el. ograničena na 250 km/h.

 

vw tr 02.jpg vw tr 01.jpg

 

T-Roc R u paketu ima i alu točkove, aerodinamički paket (izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler), prednju masku sa R logom, sportski podešeno oslanjanje, izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, jače kočnice i doterani enterijer (sa sportskim sedištima, multifunkcionalnim kožnim volanom sa zaravnjenim donjim delom, pedalama od nerđajućeg čelika...). Volkswagen će narudžbine za obnovljeni T-Roc početi da prima krajem novembra i to po cenama koje u Nemačkoj startuju od 23.495 evra (koliko košta bazna verzija sa benzincem od 110KS, manuelnim menjačem i prednjim pogonom).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: VW T-Roc R restajling

 

Kada Golf postane SUV dobijemo T-Roc, a kada se on ''nabudži'' dobijemo njegovu ''R'' verziju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dragongarageyoutubelogo.jpg DragonGarage: VW T-Roc R

 

300 konja iz 2.0 motora, do stotke za 4.9 sekundi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Volkswagen T-Roc

 

Što je sve novo na redizajniranom Volkswagen T-Rocu saznajte u novoj epizodi Jura se fura :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

marekdrives.jpg MarekDrives: 2022. Volkswagen T-Roc

 

T-Roc je debitovao 2017. godine i od tada je prodato više od milion komada. Ovo je crossover baziran na Golfu, i dolazi u regularnim verzijama sa 5 vrata za ''obične ljude'', kao i u skupom i cool kabrioletu, kao i u T-Roc R verziji orijentisanoj na performanse sa 310 konja.

Posle restajlinga je ustvari bolji od Golfa 8?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars: 2023. Volkswagen T-Roc

 

U varijanti sa 2.0 turbo-benzincem koji daje 188KS/320Nm uz pogon na svim točkovima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales: 2022. Volkswagen T-Roc R

 

T-Roc R je trenutno najmanji i najjeftiniji ''R'' SUV kojeg pravi Volkswagen, ali i pored toga ima 300 konja i pogon na sva četiri točka koji ga čine skoro jednako brzim kao i novi Golf R:
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automotovisionHR.jpg Automotovision.hr: Volkswagen T-Roc

 

Sa neverovatnom popularnošću SUV vozila tržište se promenilo, pa je tako sada top modela VW-a postao T-Roc, ovde u varijanti sa 1.5 TSI motorom i DSG-om, u paketu opreme Style:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen T-Roc Cabriolet Edition Grey

 

vw troc 04.jpg

 

Volkswagen je paletu T-Roc Cabrioleta obogatio specijalnom i ograničenom serijom ''Edition Grey'', koja ima mat sivu spoljašnjost, R-Line body komplet i širu listu standardne opreme. Najviše pažnje privlači mat Indium Grey boja, a mat nijansa je kombinovana sa sportskim R-Line kompletom i crnim detaljima. Standardna oprema uključuje crne 18-inčne Grange Hill točkove, Black Style paket sa zadnjim spojlerom, IQ. Light LED matrix prednja svetla, Discover Media infotainment, IQ.Drive ADAS paket sa poluautonomnim Travel Assistom, volan sa grejanjem i kameru za vožnju unazad.

 

230363-vw troc 03.jpg

 

Opcioni paket ''Edition Plus'' dodaje crne Suzuka točkove od 19 inča, Discover Pro infotainment, BeatsAudio sistem i Adaptive Chassis Control (DCC) za vešanje. Jedinstvena karakteristika svih Edition Grey vozila su numerisani pragovi, koji pokazuju da je ovo ograničena ponuda.

 

230364-vw troc 02.jpg

 

T-Roc Cabriolet Edition Grey se nudi sa 1.5 benzinskim turbo motorom od 150KS, uz prednji pogon i sedmostepeni DSG automatski menjač.

 

vw troc 01.jpg

 

Serija je ograničena na 999 jedinica, a prve isporuke su najavljene za februar 2023. Cene u Nemačkoj počinju od 46.470 evra za ''Edition'' opremu, dok ''Edition Plus'' ima cenu od 51.600 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi T-Roc

 

vw tr 03.jpg

 

Druga generacija najprodavanijeg crossovera u Evropi na tržište stiže 2026. godine. Biće to poslednji Volkswagenov novi model koji će biti u ponudi s SUS motorima, prenose britanski mediji.

 

Da poplava, u slovenačkoj fabrici KLS Ljubno, nije prekinula proizvodnju ključnih delova za Volkswagen T-Roc prošle godine, ovaj crossover bi verovatno bio najprodavanije vozilo u Evropi u 2023. godini. Međutim, s obzirom da se T-Roc proizvodi još od 2017. godine, titula trećeg najprodavanijeg modela na Starom kontinentu Volkswagenu nije pala mnogo teže. Ipak, VW će razvlačiti proizvodnju aktuelnog i dobro prodavanog T-Roca barem još dve godine, kada bi na evropsko tržište trebalo da stigne druga generacija. Prema pisanju britanskog Autocar-a, biće to poslednji novi model marke, koji će biti dostupan sa motorima SUS.

Na tehničkom nivou, očekuje se da će novi T-Roc biti baziran na MQB Evo platformi i da će dobiti i plug-in hibridni pogon. Najverovatnije da će novi model dobiti iste motore kao i novi Golf, Passat i Tiguan. Ovde govorimo o 1.5 i 2.0 benzinskim motorima, u običnim i hibridnim varijantama, koji nisu novost. Pretpostavljamo da će u ponudi ostati i TDI, mada za sada nema potvrde. Takođe, s obzirom da je VW nedavno ukinuo proizvodnju kabriolet verzije, za očekivati je da je neće biti ni sa novom generacijom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...