Jump to content
FAS Goran
kozzz

Lancia Nuova Delta 1.4 TJet 120 - teže radi ručica za šoferku i dugme podizača prozora

Recommended Posts

Nedavno sam otkrio da mi dugme u vratima (samo za vozacev prozor, ostala 3 rade normalno) jako tesko radi, odnosno moram ko sivonja da povucem dugme da bi se zatvorio prozor. Otvaranje radi normalno.

Isto se desava i sa rucicom brisaca kada povucem ka sebi da bi prskao vodu na vertobran... jako tesko ide, moram tako jako da povucem da se plasim da cu je slomiti... Pozadi radi lepo.

Nije tako strasno ali nervira... Mogu li to nekako sam popraviti, sta mislite?

 

 

Edited by neshaoct
precizirao naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: 10min posla.

Uspeo sam da popravim dugmic podizaca prozora. Ne treba skinuti tapacirung, vadi se samo cela plastika (kutija) sa dugmicima, veoma lako jer na prednjoj strani ima malo udubljenje za srafciger (najbolje nekom plastikom vaditi da se ne bi ogrebalo nista), zatim sam skinuo kablove na kojima se mora prvo okrenuti zabica da bi izasli. Potom, posto su dugmici i elektronika u toj plasticnoj kutiji, otvorio sam je i izvadio gumicu koja pravi komtakt (isto ko na TV daljincu) sve kontakte, iako su bili naizgled cisti, sam ocistio stapicem za usi i acetonom. Vratio sve na mesto, spojio kablove i sve radi sada normalno.

 

Sto se tice rucice brisaca jos nism nasao lako resenje, a da budem iskren ne skida mi se volan i AirBag da bih mogao da stignem do nje da je cakam malo... Ima li neko slicna iskustva?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo mala dobronamerna napomena za buduća čišćenja: Aceton nije baš najbolje rešenje jer nagriza mnoge vrste plastike, gume i laka; pa se može desiti da slučajno skine zaštitni lak sa štampane ploče ili izazove da gumica dugmeta izgubi elastičnost... Najbolje rešenje je alkohol koji će jednako dobro rastvoriti nečistoće, eventualno pre toga preći medicinskim benzinom ako ima ostataka grafitne kontakt-gumice. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...