Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mitsubishi ASX

Recommended Posts

Mitsubishi ASX facelift na sajmu u Parizu

 

mitsubishi%20asx%201111.jpg

 

Mitsubishi Motors na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu prikazuje restilizovani ASX. Treba podsetiti da su ovaj doterani ASX još u novembru prošle godine prvi videli Amerikanci, i to na sajmu u Los Anđelesu. U SAD-u se inače prodaje kao Mitsubishi Outlander Sport, a u Kanadi i Japanu kao Mitsubishi RVR.

 

145909-mitsubishi%20asx%20111.jpg

 

ASX za novu modelsku godinu je pre svega dobio doterani prednji deo, pa se sada odlikuje agresivnijim nastupom (''Dynamic Shield'' dizajn), što je zasluga drugačije maske i novog branika sa hromiranim detaljima.

 

145908-mitsubishi%20asx%2011.jpg

 

Tu su i novi alu točkovi od 18 inča, retrovizori sa integrisanim LED pokazivačima pravca, crni rubovi blatobrana, gloss black detalji u unutrašnjosti, drugačiji dezeni za sedišta, revidirana zadnja sedišta...

 

145907-mitsubishi%20asx%201.jpg

 

U gami motora se nalazi i 1.6 litarski dizelaš sa 114KS i stop-start funkcijom, a biće dostupne verzije sa prednjim i pogonom na sva četiri točka. Podsećanja radi, ASX je dugačak 4295 mm, širok 1810 mm, visok 1625 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2670 mm. U vesti se navodi i podatak da je Mitsubishi od 2010. do sada širom sveta prodao više od 1,1 miliona primeraka ASX-a, a samo u Evropi 237.564 komada. ASX je inače drugi najpopularniji model Mitsubishija u Evropi, odmah iza Outlandera.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cenovnik u Srbiji za Mitsubishi ASX

 

145909-mitsubishi%20asx%20111.jpg

 

Na sajtu uvoznika Mitsubishija za Srbiju se nalazi i cenovnik za restilizovani ASX, koji na našem tržištu startuje po akcijskoj ceni od 18.000 evra. Toliko košta ASX sa 1.6L benzinskim motorom sa 117KS, manuelnim petostepenim menjačem, 2WD pogonom i paketom opreme Invite.

 

145907-mitsubishi%20asx%201.jpg

 

Najjeftinija dizel verzija je ASX 1.6L DI-D sa 114KS, manuelnim šestostepenim menjačem, 4WD pogonom i opremom Invite, i to po akcijskoj ceni do 23.500 evra. Doplata za metalik boju iznosi 500 evra, zadnji parking senzori su 350 evra, a navigacioni sistem (doplata kod ASX-a sa opremom Invite i Intens) košta 1.200 evra. Na kraju treba napomenuti da garancija na vozilo iznosi 5 godina ili 100.000 pređenih kilometara (+ 12 godina na karoseriju).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mitsubishi ASX će biti manji od sadašnje generacije

 

mitsubishi outlander sport

 

Budući da je postao deo Renault-Nissan alijanse, to za japanski Mitsubishi znači velike promene u budućnosti. To je potvrdio i Melvyn Bautista, menadžer proizvoda u ''Mitsubishi Motors North America'', pri čemu je između ostalog najavio korišćenje zajedničkih komponenti i deljenje tehnologija. Bautista je takođe najavio da će sledeće generacija crossovera ASX (u Severnoj Americi kao Outlander Sport) biti manjih dimenzia u poređenju sa aktuelnim, a sve kako bi se distancirao od nedavno predstavljenog modela Eclipse Cross. Mada je još uvek rano za detalje, Bautista kaže da će novi ASX najverovatnije biti približno iste veličine kao i novi Nissan Kicks. Za sada međutim nije poznato da li će se novi ASX možda bazirati na istoj platformi kao i Kicks.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitsubishi ASX facelift

 

189007-mitsubishi asx 1.jpg

 

Mitsubishi Motors će početkom sledećeg meseca na sajmu automobila u Ženevi prikazati i značajno obnovljeni crossover ASX.

 

189008-mitsubishi asx 11.jpg

 

ASX se pojavio još 2010. godine, dok je poslednje veće doterivanje doživeo u novembru 2015. na sajmu u Los Anđelesu (Evropljani su tu obnovljenu verziju zatim mogli da upoznaju u Ženevi 2016. godine).

 

189009-mitsubishi asx 1111.jpg

 

U SAD-u se ovaj model inače prodaje kao Mitsubishi Outlander Sport, a u nekim zemljama (kao što je Japan) kupcima je poznat kao Mitsubishi RVR.

 

mitsubishi-asx 2.jpg

 

Kako bilo, posle gotovo jedne decenije na tržištu vreme je za značajniju modernizaciju.

 

mitsubishi-asx 211.jpg

 

ASX za novu modelsku godinu je pre svega dobio doterani prednji deo, pa se sada odlikuje agresivnijim nastupom (''Dynamic Shield'' dizajn), što je zasluga drugačije maske, LED svetala, novog branika sa hromiranim detaljima i nove haube.

 

mitsubishi-asx 211111.jpg

 

Izmena ima i pozadi, i to u vidu LED svetala i drugačijeg branika sa dodatnom zaštitom.

 

mitsubishi-asx 22222.jpg

 

Tu su i novi alu točkovi, šira paleta boja (nove boje su Red Diamond, Sunshine Orange i Oak Brown), kao i moderniji enterijer sa većim ekranom infotainment sistema (sa 8 umesato 7 inča). Skuplje verzije će dobiti i Tom Tom navigaciju sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu.

 

mitsubishi asx 1111111.jpg

 

Što se motora tiče, u saopštenju se za Evropu pominje samo 2.0 litarski atmosferski benzinski motor (u Outlanderu inače raspolaže sa 148KS i 195 Nm), u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem ili opcionom CVT transmisijom. Kupcima će opet biti dostupne verzije sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, dok više detalja tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promo video: Obnovljeni Mitsubishi ASX

 

193400-mitsubishi asx 3.jpg

 

Konačno, Mitsubishi ASX nakon 9 godina dobija pravi nastavak priče

 

Sveobuhvatno osvežena karoserija, novi benzinski motor s većom snagom i poboljšanim performansama i ono najbolje - novi izgled enterijera... Mitsubishi ASX, sigurno najvažniji adut japanske marke upravo nam se predstavio u modelskoj varijanti - MY2020. Globalno gledano, prodato je 1.36 miliona primeraka širom sveta, od toga je Evropa ostvarila oko 343.000 komada. Model prve generacije se pojavio sredinom 2010. Ta brojka predstavlja 27% evropske prodaje marke u to vreme.

 

193401-mitsubishi asx 33.jpg

 

Novi Mitsubishi ASX kompaktni crossover je opsežno dorađen za 2020. sa novom karoserijom, snažnijim novim motorom, obnovljenim enterijerom. U prodaji će biti od septembra, a promene su očigledne već na prvi pogled. Pre svega zbog LED svetlosnih potpisa. Takođe, dobija i novi 2.0 litarski MIVEC benzinski motor sa 150KS i 195 Nm, a biće dostupan i na sva četiri točka u kombinaciji sa CVT automatskim menjačem. U kabini će biti vidljiv novi 8.0-inčni Smartphone-Link Display Audio (SDA) sistem sa mogućim povezivanjem sa Apple CarPlay i Android Auto kao standard.

 

mitsubishi asx 333.jpg

 

Možemo samo da zaključimo da ovo sada ima smisla. Novi, dorađeni ASX je izuzetno zanimljiv model, ako sudimo po iskustvu do sada. Zato, strpljenja do jeseni...

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsguide.jpg CarsGuide video: Test 2020. Mitsubishi ASX

 

Mitsubishi je svoj ASX ''otpisao'' onog dana kad je počeo rad na novom Eclipse Cross. Taj model je trebao da zameni ASX, odnosno da ga nasledi. Ali, nije kako je rečeno nego kako je suđeno, pa umesto da ASX umre, on na mnogim tržištima i dalje ima bolju prodaju od modela koji je viđen kao superiorniji, bolji od njega. Zato je ASX dobio novi, četvrti po redu facelift tokom 10 godina postojanja, i to toliko veliki da je prednji deo faktički nov auto, dok se za sve što je iza šoferke vidi da je samo facelift stare verzije u pitanju: 

 

 

 

caradvice.jpg CarAdvice video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales video: Test 2020. Mitsubishi ASX

 

Automobil koji je do sada imao više facelifting-a nego Mickey Rourke :D ...ali i dalje tako osvežen ima prolazak na određenim tržištima iako već pokazuje godine:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitsubishi RVR Black Edition

 

mitsubishi asx 003.jpg

 

Mitsubishi Motors na japanskom tržištu nudi specijalnu Black Edition seriju modela RVR (u Evropi inače poznat kao Mitsubishi ASX). Ukratko, Mitsubishi RVR Black Edition dolazi sa crnim 18-inčnim alu točkovima, crnom maskom i retrovizorima, kao i crnim krovnim nosačima i crnim okvirima stakala.

 

199125-mitsubishi asx 002.jpg

 

Tu su između ostalog i aluminijumske pedale, crna sedišta sa crvenim linijama, piano black centralna konzola, kao i kožni volan i ručica menjača sa crvenim šavovima.

 

mitsubishi asx 001.jpg

 

Ovu verziju pokreće 1.8 litarski benzinski motor, a dostupan je i pogon na sva četiri točka. Kupcima su na raspolaganju ove boje karoserije: Red Diamond, Sunshine Orange Metallic, White Pearl, Titanium Gray Metallic i Black Mica. Cene u Japanu se kreću od 20.300 do 22.300 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

cartelltv.jpg CarTellTV video: Test 2020. Mitsubishi ASX

 

Modernizovanje već starog modela...ustvari, prednjeg dela starog auta, dok je zadnji ostao isti, a ni iz profila posle A stuba nema promena.

Ali, konkurencija je danas dosta brojnija nego u vreme kad se ASX pojavio, plus dosta tih sub-kompakt modela nudi pogon na svim točkovima barem kao opciju, dok je ASX to sada izgubio u ponudi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže novi manji Mitsubishi SUV

 

mitsubihsi asx 2.jpg

 

Mitsubishijev ASX se na tržištu pojavio pre 10 godina (za to vreme je doživeo nekoliko restilizacija), a ostaće još nekoliko dok ne stigne njegov naslednik. U Americi se ovaj model prodaje kao Mitsubishi Outlander Sport, a u nekim zemljama (kao što je Japan) kupcima je poznat kao Mitsubishi RVR. Novi Mitsubishijev manji SUV je po pisanju japanskih medija u pripremi, a na ovom renderu iz magazina Best Car je prikazan njegov eventualni izgled. Za sada nema mnogo detalja, ali se očekuje da će novi SUV biti napravljen na CMF-B platformi iz Renault-Nissan alijanse. Takođe, i gama motora bi trebalo da bude preuzeta iz sličnih modela Renaulta i Nissana, a biće dostupna i hibridna verzija. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV video: Mitsubishi ASX

 

U današnje vreme najvažniji model za Mitsubishi je Outlander PHEV. Ali, u budućnosti bi to mogao da postane ovaj manji SUV.

Nema mnogo automobila iz 2010. godine koji su i danas još uvek na tržištu, ASX je jedan od njih. Već je imao klasični facelift 2016. godine (na tržištu je od 2010.), a ovo je sada drugi facelift...ali toliko obiman da je što se dizajna tiče sve ispred A stuba potpuno novo (drugačije). U ponudi je samo jedan motor - novi 2.0 MIVEC benzinac sa 150 konja i 195 Nm koji menja nekadašnji 1.6 benzinac koji je imao 115 konja. Može imati manuelni menjač i pogon je tada samo napred, ili CVT automatik i onda je pogon na svim točkovima. U ovoj drugoj konfiguraciji do stotke mu treba oko 12.5 sekundi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže novi Mitsubishi ASX

 

mitsubihsi asx 2.jpg

 

Mitsubishijev ASX se na tržištu pojavio još pre više od 10 godina (za to vreme je doživeo nekoliko restilizacija), ali u japanskoj kompaniji konačno planiraju njegovu zamenu. U Americi je ovaj model inače poznat kao Mitsubishi Outlander Sport, a u nekim zemljama kao Mitsubishi RVR.

Novi Mitsubishijev manji SUV je po pisanju pojedinih medija već u pripremi, a u prodaji bi trebalo da se nađe tokom modelske godine 2023. Za sada nema mnogo detalja, mada neki izvori navode da bi ovo mogao da bude jedan od dva modela koji Mitsubishi za evropsko tržište razvija u saradnji sa Renaultom. U tom slučaju bi novi ASX dobio platformu i tehnologiju Renault Captura. Naravno, novi ASX će se vizuelno razlikovati od Captura, što znači da će i ovde biti primenjen Mitsubishijev Dynamic Shield dizajnerski rečnik.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mitsubishi ASX stiže 2023. godine

 

mitsubishi asx 2023 01.jpg

 

Mitsubishijev ASX se na evropskom tržištu pojavio još 2010. godine (za to vreme je doživeo više restilizacija), ali u japanskoj kompaniji konačno pripremaju naslednika. Potpuno novi ASX je već u pripremi, a u prodaji na evropskom tržištu će se naći tokom proleća 2023.

 

mitsubishi asx 2023 02.jpg

 

Za sada nema mnogo detalja, osim da će ovo biti jedan od modela koji Mitsubishi za evropsko tržište razvija u saradnji sa Renaultom. Konkretno, novi ASX će dobiti platformu i tehnologiju Renault Captura (uključujući plug-in hybrid pogon). Naravno, novi ASX će se vizuelno razlikovati od Captura, što znači da će i ovde biti primenjen Mitsubishijev karakteristični dizajnerski rečnik.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mitsubishi ASX: novi detalji

 

mitsubishi asx 02.jpg

 

Mitsubishijev ASX se na evropskom tržištu pojavio još 2010. godine (za to vreme je doživeo više restilizacija), ali u japanskoj kompaniji konačno pripremaju naslednika. Potpuno novi ASX je već u pripremi, a u prodaji na evropskom tržištu će se naći tokom proleća 2023.

 

mitsubishi asx 01.jpg

 

Ovo će biti jedan od modela koji Mitsubishi za evropsko tržište razvija u saradnji sa Renaultom (drugi novitet je inače novi Colt na bazi Renault Clia). Konkretno, novi ASX će se bazirati na CMF-B platformi i proizvodiće ga Renaultova fabrika u Valjadolidu u Španiji. Naravno, novi ASX će se vizuelno razlikovati od Captura, što znači da će i ovde biti primenjen Mitsubishijev karakteristični dizajnerski rečnik.

Što se tiče palete verzija, novi ASX će se nuditi sa dva turbo benzinca, kao i sa Hybrid i Plug-in Hybrid opcijama. Gama će izgledati ovako:

  • 1.0 MPI-T: 3-cilindrični turbo benzinac sa 91KS, 6-stepeni manuelni menjač.
  • 1.3 DI-T: 4-cilindrični turbo benzinac sa 140KS, 6-stepeni manuelni menjač, emisija CO2: 130-134 g/km odnosno 158KS uz 7-stepeni DCT menjač.
  • Hybrid (HEV) 1.6: 1.6 benzinac i elektromotor sa ukupno 145KS, baterije 1.3 kWh.
  • Plug-in Hybrid (PHEV) 1.6: 1.6 benzinac i dva elektomotora sa 160KS, baterije 10.5 kWh.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mitsubishi ASX zvanično

 

mitsubishi asx 2023 07.jpg

 

Mitsubishijev ASX se na evropskom tržištu pojavio još 2010. godine (za to vreme je doživeo više restilizacija), ali u japanskoj kompaniji su konačno pripremili naslednika.

 

mitsubishi asx 2023 06.jpg

 

Ovo je međutim tek jedan od modela koji je Mitsubishi za evropsko tržište razvio u saradnji sa Renaultom, pa praktično predstavlja novu verziju aktuelnog Renaultovog Captura (drugi novitet će inače biti novi Colt na bazi Renault Clia).

 

mitsubishi asx 2023 05.jpg

 

Kako bilo, novi ASX se bazira na CMF-B platformi i proizvodiće ga Renaultova fabrika u Valjadolidu u Španiji, a u prodaji na evropskom tržištu će se naći od marta sledeće godine.

 

mitsubishi asx 2023 04.jpg

 

Novi ASX se samo delimično razlikuje od Captura, pre svega što se tiče njegovog prednjeg dela sa drugačijom maskom i znakom japanske marke. U vezi dimenzija, ASX je dugačak 4.228 mm, širok 1.797 mm i visok 1.573 mm.

 

mitsubishi asx 2023 03.jpg

 

Bazni model u opremi ima analognu instrument tablu sa ekranom od 4.2 inča. Sa druge strane, postoje i 7.0-inčni digitalni displej instrumenata ili verzija od 10.25 inča za top verziju. Standardni ekran infotainment sistema je od 7.0 inča, ali tu je opcioni 9.3-inčni ekran koji podržava bežični Apple CarPlay i Android Auto.

 

mitsubishi asx 2023 02.jpg

 

Sve verzije novog ASX-a dobijaju sistem automatskog kočenja, upozorenje o napuštanju trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova i pomoć pri parkiranju. Viši paketi opreme imaju i pomoć za mrtvi ugao, aktivno upozorenje o napuštanju trake i upozorenje o brzini, dok top verzija dolazi i sa prilagodljivim tempomatom i aktivnom asistencijom za praćenje trake.

 

mitsubishi asx 2023 01.jpg

 

Što se tiče palete, novi ASX će se nuditi sa dva turbo benzinca, kao i sa Hybrid i Plug-in Hybrid opcijama. Gama izgleda ovako:

  • 1.0 litarski 3-cilindrični turbo benzinac sa 90KS i 160 Nm, uz 6-stepeni manuelni menjač.
  • 1.3 litarski 4-cilindrični turbo benzinac sa 138KS i 260 Nm uz 6-stepeni manuelni menjač, odnosno 156KS i 270 Nm uz 7-stepeni DCT menjač.
  • Hybrid (HEV) 1.6 litarski benzinac i elektromotor sa ukupno 141KS i 148 Nm, baterija 1.3 kWh.
  • Plug-in Hybrid (PHEV) 1.6 litarski benzinac i dva elektromotora sa ukupno 160KS, baterije 10.5 kWh (vožnja u elektro modu 47 do 49 km).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...