Jump to content
FAS Goran
rage_man

Fiat Grande Punto 1.4 8v - lambda sonda

Recommended Posts

Ne bih da otvaram novu temu posto se problem tice greske, ps se nadam da niko nece zameriti.

U pitanju je 1.4 16V motor i izbacuje PO420, bio sam kod majstora i preko dijagnostike je utvrdjeno da zeza lambda sonda kod katalizatora, odnosno da ne pravi dobru smesu. E sad, po davanju gasa dok je auto u leru i radnoj temperaturi prva sonda menja vrednosti i tako valjda treba da bude dok je druga zakucana, ona do katalizatora.

Negde procitah da ta druga valjda i treba da bude na fiksnoj vrednosti dok se ne postigne radna temperatura, medjutim, to se ne desava ni nakon dostizanja radne temperature.

Molim za misljenje, majstor mi je naglasio da bi ipak trebalo detaljno ispitati, ali su mu sumnje uperene na tu sondu do katalizatora.

 

 

 

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto je dobro uzubljen ali vvt (faza) verovavatno nije zato auto pali, ide, radi a nece da vuce kako treba...inace 8v motori imaju vvt samo na izduvnim ventilima, I to nije u svrhu povecanja snage vec da bi se zadovoljile euro norme sagorevanja....
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav forumasi

Od skoro sam vlasnik grande punta 1.4 8v 2006....naime kada sam ga kupio naravno nakacio sam ga na diagnostiku koja mi je prijavila gresku (kao i na instrument tabli) overhit lambda sonde ili ti greska landa sonde gornje........sondu sam zamenio,stavljena je bosch i greska je sama ugasena vec nakon prvog sledeceg startovanja....auto je vozen narednih 15 dana bez ikakve greske....juce isao na put pa ga malo slozio,nikakva velika brzina,prosecno 90 km/h...nakon nekih sat vremena upali ponovo na instrument tabli se opet upali ista greska....ima li nekko ideju sta sada raditi? motor radi normalno i na hladnom startu,i na leru i tokom voznje,nikakav tremor ili neujednacen rad,sve normalno,samo ta greska nervira.....neka ideja?

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...