Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ferrari Roma

Recommended Posts

throttlehouse.jpg Throttle House: 2021. Ferrari Roma

 

Ima Ferrari značku i zaista izgleda sjajno - da to možda, samo možda nije i sve što ima?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: Ferrari Roma

 

Sa 3.9 twinturbo V8 motorom od 620 KS, najnovijom tehnologijom za instrument tablu, volan i infotainment, uz savršene GT kvalitete ne može se poreći da je ovo fantastičan automobil. Posebno, s obzirom na to da je i jedan od najlepših automobilskih dizajna koji danas postoje na tržištu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

novitecyoutubelogo.jpg Novitec Ferrari Roma

 

Ferari Roma možda izgleda kao čudan model u ponudi Ferarija jer je previsok, previše ''mekan''... Ali, sada sa dodirom Noviteca njegova duša je oživljena i karakter pojačan. Novitec Ferrari Roma može da se pohvali nižim klirensom zbog novog vešanja, NF10 točkovima, karbonskim elementima svuda po autu, i V8 zvučnom notom koja je jedinstvena...kao što je i Ferrari Roma neobična i jedinstvena:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari Roma Fuego by DMC

 

220674-dmc roma 03.jpg

 

Iz nemačkog DMC-a stiže tjunirani Ferrari Roma, nazvan ''Fuego'', pri čemu se pre svega ističu aero body kit od ugljeničnih vlakana, set novih točkova i pojačani V8 motor.

 

220675-dmc roma 02.jpg

 

Paket od ugljeničnih vlakana između ostalog sadrži prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor i spojler na prtljažniku, a tu su i komplet novih PUR WHEELS točkova od 21 i 22 inča, nove opruge (auto je niži za 35 mm), pojačani 3.9 V8 motor (sada sa 708KS i 888 Nm), novi izduvni sistem, kao i koža i alkantara u enterijeru.

 

220676-dmc roma 01.jpg

 

Ferrari Roma Fuego by DMC od 0 do 100 km/h ubrzava za 3.2 sekunde i može do maksimalnih 326 km/h.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Ferrari Roma

 

Kad je Ferrari u pitanju uvek se prvo pomene motor: 3.9 twin-turbo V8 koji pravi 620KS/760Nm, i koji omogućava da se stotka uhvati za 3.4 sekunde.

Pored toga, Roma može biti auto za svaki dan, ima veći gepek nego Porsche 911 (da, misli se na onaj prostor napred), može da se neko preveze iza vozača barem na kratko...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Ferrari Roma

 

mansory roma 01.jpg

 

Ferrari Roma se našao na listi modifikovanih ekskluzivnih automobila koje je doterao nemački tjuner Mansory.

 

mansory roma 02.jpg

 

Uz modifikovani eksterijer (prednji spojler, pragovi, zadnji spojler, zadnji difuzor od ugljeničnih vlakana, prednja maska, hauba, retrovizori...), ovde imamo i crne točkove, modifikovano oslanjanje, novi izduvni sistem i doterani kožni enterijer sa ugljeničnim vlkanima, aluminijumskim pedalama i Mansory patosnicama.

 

mansory roma 03.jpg

 

Što se motora tiče, 3.9 V8 je pojačan na 710KS i 865 Nm pa ubrzanje do 100 km/h sada traje 3.1 sekundu, dok je najveća brzina 332 km/h.

 

mansory roma 04.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

DMC Ferrari Roma Fuego

 

dmc roma 03.jpg

 

Najavljeno još u decembru sa nekoliko rendera, iz nemačkog DMC-a sada stiže i tjunirani Ferrari Roma, nazvan ''Fuego'', pri čemu se pre svega ističu aero body kit od ugljeničnih vlakana, set novih točkova i pojačani V8 motor.

 

dmc roma 02.jpg

 

Paket od ugljeničnih vlakana između ostalog sadrži prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor i spojler na prtljažniku, a tu su i komplet novih PUR WHEELS točkova od 21 i 22 inča, gume 255/30 ZR 21 i 315/25 ZR 22, nove opruge (auto je niži za 35 mm), pojačani 3,9 litarski V8 motor (sada sa 708KS i 888 Nm), novi izduvni sistem, kao i kožu i alkantaru u enterijeru.

 

dmc roma 01.jpg

 

Ferrari Roma Fuego by DMC od 0 do 100 km/h ubrzava za 3.2 sekunde i može do maksimalnih 326 km/h.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dpccars.jpg DPCcars: Tailor Made Ferrari Roma

 

Ferrari predstavlja jedinstveni model Ferrari Roma, koji je napravilo njegovo odeljenje za personalizaciju dizajna po meri (Tailor Made). Automobil ima tradicionalne detalje inspirisane Japanom, zadržavajući čistu, sofisticiranu eleganciju originalnog automobila.

Ferrari Tailor Made je ekskluzivni program za one koji žele da prilagode svaki element svog Ferrarija,kako bi stvorili vozilo koje odražava njihovu ličnost i ukus. Kupcima koji učestvuju u Tailor Made programu pomaže tim stručnjaka, na čelu sa ličnim dizajnerom, koji tumači njihove želje uz pridržavanje estetskih standarda marke Ferrari:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Tempesta Verde

 

229714-Mansory 01.jpg

 

Ferrari Roma se još ranije našao na listi modifikovanih automobila koje je doterao nemački tjuner Mansory, dok je ova najnovija kreacija Tempesta Verde zanimljiva pre svega zbog dvobojne spoljašnjosti.

 

229713-Mansory 02.jpg

 

Tačnije, ovde imamo jednu stranu automobila u beloj, a drugu stranu u zelenoj boji, uz tanku trčaku traku u bojama italijanske zastave.

 

229715-Mansory 03.jpg

 

Uz modifikovani eksterijer (prednji spojler, pragovi, zadnji spojler, zadnji difuzor od ugljeničnih vlakana, prednja maska, hauba, retrovizori...), ovde imamo i crne točkove od 21 i 22 inča, modifikovano oslanjanje, novi izduvni sistem i zeleni kožni enterijer sa ugljeničnim vlkanima, aluminijumskim pedalama i Mansory patosnicama.

 

229716-Mansory 04.jpg

 

Što se motora tiče, 3.9 twin-turbo V8 je pojačan na 710KS i 865 Nm pa ubrzanje do 100 km/h sada traje 3.1 sekundu, dok je najveća brzina 332 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari Roma Tailor Made China

 

231179-Ferrari Roma 4 kina.jpg

 

Ferrari proslavlja svoju 30. godišnjicu u kontinentalnoj Kini predstavljanjem specijalne verzije modela Roma. Ferrari Roma Tailor Made China crpi inspiraciju iz tradicionalne kineske estetike i izrade kroz mnoge opcije personalizacije koje nudi Ferrari Tailor Made program, i predstavlja počast prekretnicama brenda u poslednjih trideset godina. Lansiranje Ferrarija Roma Tailor Made China obeležava ne samo tri decenije od prve porudžbine Ferrarija u Pekingu, već i početak četvrte decenije ove marke u Kini.

 

231178-Ferrari Roma 3 kina.jpg

 

Jedinstveni Ferrari Roma Tailor Made China je dizajnirao Ferrari u saradnji sa kineskom dizajnerkom Jiang Kiong'er kroz Ferrari Tailor Made program, koji pruža jedinstveno prilagođeno iskustvo, uz raznoliku lepezu opcija specifikacija i dizajnerskih rešenja po meri. Tim Ferrari dizajnera pomaže klijentima da kreiraju model koji odražava njihovu individualnost i ukus, uz pridržavanje estetskih standarda marke Ferrari.

 

231180-Ferrari Roma 2 kina.jpg

 

Jiang Kiong'er, koja je stekla međunarodnu reputaciju, veoma je tražena za svoj rad koji ima korene u suptilnosti, lepoti i nasleđu kineske kulture. Njena vizija dizajna i karakteristični uvidi, zajedno sa njenim dubokim razumevanjem tradicionalne kineske kulture, odražavaju težnju Ferarija da napravi posebnu Romu za obeležavanje posebne prilike. Zajedno, Ferrari i Kiong'er su dobili inspiraciju iz klasične kineske estetike i spojili koncepte i stručnost kako bi postigli sintezu italijanske filozofije dizajna i Chinoiserie Chica.

 

Ferrari Roma 1 kina.jpg

 

Ovaj Tailor Made Roma otelotvoruje fundamentalne principe umetnosti i dizajna koje dele obe strane: posvećenost detaljima, poštovanje nasleđa i tradicije, i iznad svega posvećenost izvrsnoj izradi koja stvara jezik dizajna bezvremenske elegancije i jednostavnosti. Novi automobil je obložen upadljivim kontrastnim bojama: Sanusilver Matte i Rosso Magma Glossy pri čemu poslednja odaje počast tradicionalnoj kineskoj karmin crvenoj. Trake koje se protežu duž karoserije i kroz unutrašnjost su inspirisane karakteristikama klasičnog nameštaja iz dinastije Ming. Objedinjuje tradicionalne detalje inspirisane kineskom i sofisticiranu italijansku umetnost originalnog modela. Takođe ima pragove od ugljeničnih vlakana sa posvetom, kućište za ključeve ofarbano crvenim i zlatnim Boluo lakom, drevnu kinesku tehniku poznatu po svojoj jedinstvenoj teksturiranoj završnoj obradi, kao i pločicu za posvetu ugraviranu kineskim slovima za ''30''. Ova zlatna posvetna ploča se odlikuje žadom i ima simbolički značaj: u drevnoj kineskoj kulturi zlato simbolizuje bogatstvo i sreću, dok žad označava čistoću i nežnost. Oba su sinonim za dobre želje i poštovanje.

 

Jiang Kiong'er je dizajnirala ekskluzivni lifestyle paket za ovaj posebni Roma model - kolekciju multi-senzornih zadovoljstava koja otelotvoruju potragu za kvalitetom i stilom. Inspirisano uvažavanjem malih zadovoljstava u svakodnevnom životu, pakovanje sadrži set od četiri aroma difuzora, po jedan za svako godišnje doba, set alata za čaj ofarban u crveno-zlatnim pegama Boluo laka, kutiju za cigare, pepeljaru za cigare, set za čaj, papirni zmaj Ksuan, ćebad od kašmira... Ovi predmeti se diskretno čuvaju u pretincu za rukavice, naslonu za ruke i prtljažniku. Ferrari Roma se odlikuje prefinjenim proporcijama i bezvremenskim dizajnom, u kombinaciji sa neuporedivim performansama i upravljanjem. Zahvaljujući svom V8 turbo motoru sa 620 KS koji je četiri godine zaredom osvojio nagradu za međunarodni motor godine, on takođe predstavlja vrhunac performansi u ovoj kategoriji. Ferrari Roma Tailor Made China savršeno spaja tradicionalnu kinesku estetiku sa inherentnim italijanskim stilom. Specijalni Roma model stvara smelu fuziju između nasleđa i inovacija, u potpunosti otelotvorujući težnju marke za inovacijama i izuzetnošću. On ne samo da obuhvata sažetak trideset godina nezaboravnih trenutaka za Ferrari u Kini, već takođe označava početak novog i uzbudljivog poglavlja putovanja marke u regionu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari Roma Spider

 

Ferrari Roma spider06.jpg

 

Ferrari Roma Spider, najnoviji model marke iz Maranela, predstavljen je klijentima na ekskluzivnom događaju u palati El Badi u Marakešu.

Ovaj vanvremenski elegantan automobil visokih performansi predstavlja savremeni pogled na šik italijanski stil života 1950-ih i 60-ih godina željnog zadovoljstva. Spider prenosi proporcije i specifikacije izuzetno uspešnog koncepta Ferrari Roma V8 2+, ali ono što ga čini tako upečatljivim je usvajanje mekog krova, rešenje koje predstavlja dobrodošao povratak u gamu.

 

Ferrari Roma spider05.jpg

 

Meki krov se otvara za samo 13.5 sekundi i može se pokrenuti pri brzinama do 60 km/h. Činjenica da je tako kompaktan takođe pruža veći prtljažnik i povećava svestranost automobila. Takođe, novi deflektor vetra se može aktivirati dugmetom na centralnom tunelu, garantujući izuzetan komfor putnika u automobilu.

 

Ferrari Roma spider04.jpg

 

Roma Spider zadržava odlične dinamičke karakteristike: može se pohvaliti najboljim odnosom težine/snage u klasi zahvaljujući ne samo svom mekom krovu, već i svojoj potpuno aluminijumskoj šasiji i V8 agregatu sa 620KS iz porodice motora koji je četiri puta bio proglašen za Međunarodni motor godine. Motor je uparen sa Ferrarijevim 8-stepenim DCT menjačem poznatim po brzom vremenu menjanja, kao i po odličnim standardima udobnosti i mehaničke efikasnosti.

 

Ferrari Roma spider03.jpg

 

Kabina Ferrari Rome Spider ima skoro simetričan raspored koji proizvodi organskiju distribuciju i prostora i funkcionalnih elemenata. Rezultat toga je da će se suvozač osećati veoma uključeno u iskustvo vožnje. Forme su napravljene da stvore skulpturalni volumen u kome postoji osećaj teksturalnog kontinuiteta između svih različitih elemenata kabine. Kabina nije dizajnirana kao skup odvojenih podsklopova, već je definisana elementima koji se organski razvijaju. Suvaozač ima opcioni ekran koji omogućava dobijanje informacija o vožnji. Centralni displej od 8.4 inača je postavljen između dva kokpita i delimično lebdeći između kontrolne table i tunela uključuje druge funkcije infotainmenta i kontrole klime.

 

Ferrari Roma spider02.jpg

 

Dugme za pokretanje motora je takođe pozadinsko osvetljeno crvenom bojom kako bi se naglasilo uzbuđenje trenutka kada legendarni Ferrari twin-turbo oživljava.

 

Ferrari Roma spider01.jpg

 

Ferrari Roma Spider pokreće V8 motor od 3.855 kubika sa 620KS pri 7.500 obrtaja, što je ekvivalentno 161 KS po litri radne zapremine motora, a 80% obrtnog momenta je dostupno pri samo 1.900 obrtaja.

 

Specifikacije

 

- Motor:

  • V8 - 90° - twin turbo
  • Zapremina: 3855 cc
  • Snaga: 456 kW (620 KS) pri 5.750-7.500 obrtaja
  • Obrtni moment: 760 Nm pri 3.000-5.750 obrtaja.

- Dimenzije i težina:

  • Dužina: 4.656 mm
  • Širina: 1.974 mm
  • Visina: 1.306 mm
  • Međuosovinsko rastojanje: .2670 mm
  • Težina praznog vozila: 1.556 kg
  • Odnos težina/snaga: 2.5 kg/KS
  • Rezervoar za gorivo: 80 litara
  • Zapremina prtljažnika: 255 litara

- Gume i točkovi:

  • Napred: 245/35 ZR 20 J8.0
  • Pozadi: 285/35 ZR 20 J10.0

- Kočnice:

  • Napred: 390 x 34 mm
  • Pozadi: 360 x 32 mm

- Menjač:

  • 8-stepeni F1 DCT

- Performanse:

  • Najveća brzina: 320+ km/h
  • 0-100 km/h: 3.4 s
  • 0-200 km/h: 9.7 s
  • 100-0 km/h: 32 m
  • 200-0 km/h: 130 m

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: Ferrari Roma vs Porsche 911 Turbo S

 

Ko ima preko 200.000 evra na slatkim je mukama, pa evo jedno poređenje da im bude lakše :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...