Jump to content
FAS Goran
Arogan

Fiat Punto Classic - slab zvuk rada migavaca iz instrument table

Recommended Posts

Pitanje.
Imam Punto Classic 2009 decembar, 1,2 benzin.
Nije veliki problem, ali kad sam video ovaj forum, ajde da potražim pomoć.
Čini mi se da je zvuk koji označava rad migavaca slabiji nego što bi trebalo (ili kako meni odgovara).
Dakle, kada mi je zatvoren prozor i utišan radio mogu da čujem zvuk kada dam levi ili desni migavac ili sva četiri.
Međutim, kad mi je otvoren prozor ili radi radio (ne glasno da smeta) veoma slabo čujem ili opšte ne čujem taj zvuk, već moram da se usresredim na vizuelno miganje zelenih strelica na instrument tabli.
Voleo bih nekako da pojačam taj zvuk, na primer mnogo je jači u Oktavia-i 1 ili Astra-i H. Sa druge strane Ford Fusion se nije proslavio po jačini tog zvuka.
Pre Punto-a sam imao Audi 80 kockicu i kada sam skinuo gornju masku instrument table video sam da zvuk daje mala kutija (1x2 cm) u kojoj je verovatno bimetal koji daje zvuk migavaca. Kada sam je malo izvadio iz ležišta (koji je bio obložen sunđerom) na plastiku ili metal zvuk se znatno pojačao.
 
Da li mogu nešto slično da uradim na mom Puntu? 
 
Sećam se da sam, odmah po isteku garancije, otišao u jedan(neovlašćeni) servis (da ga ne reklamiram ali evo već 8 godina mi oni održavaju kola) gde sam tražio da mi otklone iritirajuće zvukove "gremlina" iz instrument table na određenim obrtajima (možda i podlogama asfalta). Tada su mi rekli da je to boljka Punto-a  i da mogu da reše problem. Skinuli su za "par sekundi" instrument tablu i krajeve stakla i verovatno još nekih ivica obložili silikonom. Od tada, u kabini uopšte nema "gremlina", kao da nije Punto.  Skoro su se javili pozadi na polici ali sam to rešio vađenjem i stezanjem metalnog uloška koji ulazi u plastični otvor specifičnog oblika koje prima desnu "osovinu za kačenje" zadnje police (to je u polici u kojoj se nalazi i zadnji desni zvučnik).
 
Da li je moguće da se silikonisanjem stakla instrument table i još nekih ivica hermetički sve zatvorilo pa i kutija koja daje zvuk migavaca ili se ipak nešto može uraditi?
 
 
Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...