Jump to content
FAS Goran
dellas

Grande Punto 1.3MJet - zamena motora?

Recommended Posts

Da li neko zna koliko bi okvirno izasla zamena motora na GP 1.3 90hp sa carinom motora i sve sto je potrebno da to bude regularno? I da li znate nekoga ko bi to mogao da uradi po sistemu kljuc u ruke, pitam za drugara koji nema kad da se cima, a ima dobrog GP u ponudi samo je motor los. Auto je presao 300k kupljen kod nas i odrzavan u ovlascenom , nova turbina novi trapovi vrlo lepo ocuvan, mislim da je 2012. evo model, ako to menja nesto u izboru motora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neka pogleda, ali lično kod Peđe u Inđiji

 


 

Edited by neshaoct
skinut eksterni link

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, dellas said:

...zamena motora na GP 1.3 90hp sa carinom motora i sve sto je potrebno da to bude regularno?

Mislim da mora da se uveze motor preko ''FCA Srbija.'' Treba to proveriti...

 

Sećam se da je sličan slučaj imao ''Razor'' sa Foruma. Koliko se sećam, prvo je hteo od Punta mk.1 1.7 dizela da napravi (prepakuje) Punto mk.1 1.4 GT. Kad je sve završio nije mogao da registruje jer je motor 1.4 Turbo fabrički išao samo u školjku Punta mk.1 sa 3 vrata, a ne i u onu sa petoro vrata (kakvu je on imao od tog Punta mk.1 dizela). Onda je uzeo drugi Punto mk.1, ovog puta sa troje vrata, sve prepakovao...i opet nije mogao da registruje. Tada više nije bio problem da dobije papir od Fiata koji potvrđuje da je fabrički taj motor išao u takvog (sa troje vrata) Punta mk.1, već je bio problem u motoru jer ga nije uvezao preko FCA Srbija. Džabe što je platio carinu, sve...zaobišao je ovlašćenog pri uvozu, a to nije dozvoljeno. Odnosno, može ali ako ide za delove (otpad)...

 

Svakako treba prvo proveriti kako ide procedura oko uvoza drugog motora da ne bi bio problem iako je plaćena carina pri uvozu. :thumbup: 

Nisam siguran za ovo oko uvoza drugog motora, ali čim mi je ostalo u sećanju verovatno ima nešto...svakako treba proveriti proceduru kako možda ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...