Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

4 minutes ago, PremieRacing said:

Čekićanje se nastavlja... 

Screenshot_2019-10-14-10-11-28-409_com.android.chrome.png

Trebalo bi ove nedelje da bude gotovo. Ja sam za Brava cekao 7 dana, a za Lanciu 19 dana :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slatke muke. Tako i ja pokupih Sporta, maltene da nije stigao do oglasa. I dobro se secam da mi se bas nesto oduzilo cekanje ABS :lol: , jer sam jedva cekao da posle deceniju voznje dizela, malo bolje upoznam pomalo neobicnu turbo benzinu. Mogu misliti tek kada te ceka ovakva azdaha.

I samo sugestija za naslov koji mi uvek bode oci (da mozda i tu kumujemo :)). Iako je u pitanju isti 1742 ccm blok (83 x 80.5) - zvanicno ime ove motorizacije na Delti je 1.8 Di Turbo (na Alfi 1750 TBi).

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Papire cekam i dalje, ali Delta je stigla kuci.   :animier:

 

Nakon par dana uzaludnog cekicanja na placu, otisla je kod Gorana na obavezan mali servis kako bi uopste mogla da se vozi. Uzasna mi je bila cinjenica da je auto 'servisiran' samo dva puta po tim 'long life' servisnim intervalima na 30 i 60hkm pa sam zeleo sto pre da zamenim ulje u motoru i sve filtere.

Naravno, kad je vec kod Gorana, i da detaljno pregledamo sta sam kupio  :rolleyes:  (kad nisam pre kupovine). Provereni trapovi, kocnice, motor... sve dobro. Gume su Michelin Primacy 3 dot 1119 (sto sam potpuno zaboravio da pogledam pri kupovini) pa je to super za sledece leto. Sad moram zimske da resavam. 

Na dijagnostici je izbacila grdilo gresaka za sve i svasta, predpostavlja se zbog dugog stajanja, pada napona i slicno... Sada su sve obrisane pa cemo videti.

Najbitnije od svega je da je Goran nekako nasao vremena u rasporedu pa su mi uradili i kompletan veliki servis  :thumbup:

IMG-33939a16386bf78f4c1e2813e01aa6f3-V.jpg

IMG_20191017_000535.jpg

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledaj bar sa vedrije strane, jeftinije ce biti sledeca registracija zbog tablica i saobracajne. Moj savet: uplati delimican kasko za stakla (kosta al si miran, nisu kao kod mene soferka 100E vec malo mnogo vise)
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što bi moji istočnjaci rekli, leleleleleeee...   :X

 

Al' hoću, znam da treba i uzeću... Imate predlog za osiguranje koje je trenutno najbolje? mislim da 3D okrenem za ponude, Dunav, Ddor i Delta G. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pisao sam na jednoj temi ponude za kasko koje sam dobio. Za moju deltu 26000 rad u ddor najjeftinije što sam našao. Utiče dosta početna cena vozila. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vi, svi  :thumbup:

 

Jutros sam docekao tablice pa onda isao do prestonice... Elegantno izbeg'o Medvedeva i proveo prelep dan u Zvezdarskoj sumi. 

 

No, Jelta me je odusevila! Voznja vrhunska, tempomat bolji nego Audijev, na 2500rpm je vec preko ogranicenja (140+ po satu, 132-134 po navigaciji), a unutra mesta koliko volis. Bas je razlika u prostoru unutar kabine. Primetna je razlika u mnogim aspektima, ali definitivno ima i + i  - u odnosu na ono sto sam do sad djirao.

 

Iako sam mislio, citajuci razne testove i clanke o Delti, da kenjaju za visok prag gepeka, odmah sam se uverio da jeste problem. Bas su glupo to napravili. Tezak kofer mi je bas zadavao muke da ga ubacim i izvadim iz gepeka...

Dalje, kocnice su bruka. Imao sam kod Arene situaciju i stao sam a oci su mi ispale. Bas lepo koci. 

Meni licno kod prednjih sedista ne smeta toliko kratak sedalni deo koliko mi je naslon nekako sirok. Dal' sto nemam siroka ledja, ali imam prostora da se mrdam levo-desno u naslonu. Nije mi prijatno. Voleo bi i da mogu jos malo da spustim sediste. Visoko sedim i u najnizem polozaju. 

Nesto me zeza i uzasno se cuje oko klime / ventilatora. Radi klima, i kad vozim nista ne cujem, ali kad sam stigao u BG i stao, cuje se kao kombajn prekrupac  :blink: Moracu to da resavam da se ne pogorsa. 

Farovi vrh. Malo me nervira sto nema automatska svetla vec moram da palim kad padne mrak. Moze li to na dijagnostici da se ukljuci? Cornering light je super. Kao na B klasi, bas mi se svidja...

Enterijer prelep. Ono ambijentalno svetlo oko menjaca je bas pederaj  B)  Muzika odlicna. 

Migavci su mi necujni, jedva se nesto slabo cuje da radi pa moram da gledam na tabli one zelene strelice. 

 

Dosta vise, smucio sam se sebi samom, sutra nastavak...

 

edit:

 

Ah, da !!!

 

Prisao mi stariji covek na parkingu i pitao me "Jelte, jel' to Jelta?" i prasnuo u smeh  :D

 

Kaze, jedva je cekao da mu se ukaze prilika  :rolleyes:

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pisala nas je većina za sedišta :)

Uopšte ne drže  u krivinama tako da se pliva u u gornjem delu. Ja sam se žalio i na položaj naslona za glavu, nepraktičan je totalno, moram uzeti neki dodatni jastuk. 

Koliki znam ne mogu se namestiti automatska svetla. Za to ide poseban senzor uglavnom smešten kod retrovizora na šoferci a delta ga ne poseduje :)

Migavci se čuju baš slabo, tako je fabrički. Desilo mi se bar 5x da mi sva 4 ostanu upaljena kad se uparkiram i da me neko zove da ugasim. Isto tako, pištanje za pojas nekad radi nekad ne :) našao sam vezu sa ikonicom za muziku na tabli, ona nota iza koje su talasi. Kad talasa onda radi, kad ne talasa ne radi 

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, PremieRacing said:

Nesto me zeza i uzasno se cuje oko klime / ventilatora. Radi klima, i kad vozim nista ne cujem, ali kad sam stigao u BG i stao, cuje se kao kombajn prekrupac  :blink: Moracu to da resavam da se ne pogorsa. 

Čuje se unutra u kabini? Moguće da su ležajevi nekog od ventilatora, ali jesi siguran da nije hladnjak klime odnosno vent na njemu samo glasniji no što si navikao? U pokretu ima dovoljno naleta svežeg vazduha da ne mora da se uključuje, ali kad stojiš, ako je klima na max "napanjena", itekako je potreban.

 

37 minutes ago, PremieRacing said:

Malo me nervira sto nema automatska svetla vec moram da palim kad padne mrak. Moze li to na dijagnostici da se ukljuci?

Kako misliš, nema automatska svetla? Na ručici bi trebalo da ima gornji položaj (kad okreneš "prsten" gornjim krajem ka sebi) sa sijalicom na kojoj je u sredini slovo "A", to se oslanja na senzore za svetla, i pali kratka svetla automatski. U donjem položaju (prsten rotiraš gornjim krajem od sebe) forsiraš kratka. Automatska dugačka nema, nije ni imala, to je marketing odeljenje pogrešno predstavilo... I ja sam se time malo razočarao.

 

39 minutes ago, PremieRacing said:

Migavci su mi necujni, jedva se nesto slabo cuje da radi pa moram da gledam na tabli one zelene strelice. 

Poznata boljka Jelte (:D), malo previše dobra zvučna izolacija za neke stvari... I meni se dešava da mi ostane migavac ponekad zbog toga. Navići ćeš se :)

 

Drago mi je da si zadovoljan, i moraćemo organizovati neku trkicu, čisto da vidimo koja motorizacija odgovara većoj dužini virtuelnog ponosa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, McSteel said:

Čuje se unutra u kabini?  

... / ...

 

Ne, unutra se nista ne cuje, kad sam stao i otvorio vrata shvatio sam zasto me svi gledaju i da to nije zbog lepe Jelte  :hope:

 

Hvala za sve ostalo  :thumbup:

9 hours ago, Quadrifoglio Verde said:

Uuu... Vidim da sam već pominjan ovde... ;)

 

Aj ti tvoju sto pre da predstavis sa sto vise slika i da mi posaljes broj na pm da te malo smaram  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, andreja.micovic said:
Migavci se čuju baš slabo, tako je fabrički. Desilo mi se bar 5x da mi sva 4 ostanu upaljena kad se uparkiram i da me neko zove da ugasim.

Kod mene ne da se čuju, nego možeš i da menjaš 4 različita zvuka, pa tako ima i onih koji te izlude dok rade migavci. Nema šanse da ostanu

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...