Jump to content
FAS Goran
Irena HGT

Lincoln Corsair

Recommended Posts

unnamed.jpg.657344eecff444db3fc1f2db1298b706.jpg MotorWeek video: Test 2020. Lincoln Corsair

 

Iz Fordove premium divizije Lincoln stižu reči ponosa zbog iskazane različitosti u odnosu na jednoličnu konkurenciju. Dok se rivali trude da naglase sportski i agresivan stil, Lincoln se uglavnom kocentriše na tihu i udobnu vožnju. Možda najbolji primer takve strategije je novi SUV Corsair, koji stiže kao zamena za dosadašnji model MKC.

 

 

 

 


5d97a3db01c59_unnamed(1).jpg.e8d023bf4291ed69c5cade2022b0605e.jpg Autobytel video: 2020. Lincoln Corsair

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carscom.jpg Cars.com video: Test 2020. Lincoln Corsair

 

Lincoln zaokružuje svoju SUV ponudu tako što predstavlja najmanji od svih do sada - Corsair:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

5da6302c749d2_unnamed(24).jpg.9bb401522368d0614d1151d323a658c3.jpg Autotrader video: 2020. Lincoln Corsair

 

Poslednjih nekoliko godina se dosta pričalo o velikoj renesansi u Lincolnu. Još uvek se svi sećamo Lincolna kao proizvođača velikih, udobnih sedana ali danas ova marka predstavlja mnogo više od toga.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek video: Test 2020. Lincoln Corsair

 

Ukoliko neka fabrika danas pravi luksuzne automobile i želi da joj to bude primat poslovanja, to u praksi znači da ta fabrika ustvari pravi SUV modele. Praviti luksuz danas, a nemati SUV faktički nije moguće. Lincoln je dodatno osvežio svoju gamu SUV modela sa novim najmanjim među njima - modelom Corsair. Da li će najmanji Lincoln imati veliki uticaj na prihode i budućnost kompanije, pogledajte u videu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lincoln Corsair Grand Touring plug-in hybrid

 

lincoln-corsair 003.jpg

 

Lincoln je paletu svog crossovera Corsair na sajmu automobila u Los Anđelesu proširio i novom varijantom sa plug-in hybrid pogonom. Lincoln Corsair Grand Touring plug-in hybrid je namenjen mlađim kupcima kojima nisu potrebna tri reda sedišta, a dolazi sa kombinacijom 2.5 litarskog benzinca i dva elektromotora (sa ukupno 266KS).

 

lincoln-corsair 002.jpg

 

Automobil ima i pogon na sva četiri točka, a moguća je i vožnja u elektro modu (oko 40 km).

 

lincoln-corsair 001.jpg

 

Deo opreme između ostalog čine 12.3-inčna digitalna instrument tabla, Wi-Fi, 8.0-inčni SYNC3 infotainment sistem, Revel Audio sistem sa 14 zvučnika, sedišta sa masažom, kao i sistemi pomoći vozaču (Lincoln Co-Pilot360 Plus, adaptivni tempomat, pomoć pri parkiranju...). Cene za sada nije objavljena, ali će u svakom slučaju biti veća u odnosu na standardni Corsair koji sa punom opremom može da pređe 60.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro video: 2020. Lincoln Corsair

 

Linija Lincoln luksuznih SUV modela izgleda ovako: Navigator je najveći, Aviator je srednje veličine, dok je Corsair najmanji SUV u ponudi Lincolna.

Najmanja mu je i cena jer počinje od oko 37.000$ (oko 33.700 evra). Konkurecnija mu je npr. Mercedes GLC, ili Volvo XC60:

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus video: Test 2020. Lincoln Corsair

 

Ovol'ki auto sa 2.0 turbo-benzincem sa pogonom napred, sa svom mogućom modernom tehnologijom (npr. sa podešavanjem sedišta na dugme u 10 pravaca), sa aktuelnim ADAS uređajima koji pomažu vozaču, LED svetlima... - sve za manje od 32.000 evra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes video: Test 2020. Lincoln Corsair

 

2.3 četvorocilindrični turbo sa 295 konja u najmanjem Lincoln SUV modelu...toliko malom da ponekada više izgleda i ponaša se kao podignuti hatchback:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos video: 2020. Lincoln Corsair

 

Najmanji crossover u ponudi Lincolna, kome nije cilj da bude samo još jedna varijacija BMW X3, već je za one ljude koji žele nešto drugačiji auto u tom segmentu. On je mali, luksuzan, više komforan i ''meški'' na putu od rivala...a još je i jeftiniji od njih:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg RedlineReviews: 2021. Lincoln Corsair

 

Lincoln Corsair zamenjuje stari MKC u liniji. Iako se i dalje pravi na platformi Ford Escape, novi Corsair prenosi suštinu većeg i skupljeg Aviatora u manjem pakovanju. Rezultat je privlačan kompaktni luksuzni SUV koji će se svideti mlađoj publici...uz sve to ovo je i najjeftiniji Lincoln koji se može kupiti:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouthyoutubenovi.jpg Motormouth: 2022. Lincoln Corsair PHEV

 

Corsair PHEV ima 2.5 benzinac sa 4 cilindra, sa eCVT menjačem i 266 kombinovanih konja. Može da pređe do 45 kilometara samo na struju, a pogon je na svim točkovima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2023. Lincoln Corsair

 

lincoln corsair 05.jpg

 

Nakon skoro tri i po godine od premijere, Fordov luksuzni brend Lincoln je prikazao restilizovanu verziju krosovera Corsair.  Corsair modelske godine 2023. dolazi i sa izmenjenim prednjim delom (modifikovana maska), kao i novim bojama (Crystal Red i Whisper Blue), mada je najveće promene u stvari doživela njegova unutrašnjost.

 

lincoln corsair 04.jpg

 

Naime, umesto malog ekrana od 8.0-inča, sada je tu veći od 13.2-inča, dok je digitalna instrument tabla od 12.3-inča.

 

lincoln corsair 03.jpg

 

2023 Corsair je dobio i ActiveGlide 1.2 hands-free napredni sistem pomoći vozaču, koji može da zadrži vozilo u traci do 129 km/h. Dodirom na ručicu pokazivača pravca, tehnologija može da izvrši automatizovanu promenu trake. Kada se vozite u blizini drugih vozila, sistem lagano skreće kako bi stvorio više prostora između njih.

 

lincoln corsair 02.jpg

 

Tu je i pomoć za mrtvi ugao kao i opcioni sistem automatskog osvežavanja vazduha (koristi laserski senzor za mešanje vazduha spolja i unutar vozila). Corsairova kabina je sada dostupna i u dve nove boje, nazvane Smoked Truffle i Eternal Red.

 

lincoln corsair 01.jpg

 

U ponudi su Corsair sa 2.0 turbo-benzincem sa 250KS, kao i 2.5 plug-in hibrid sa kombinovanih 266KS, dok je iz ponude izbačen 2.3 benzinski motor. Takođe, kupcima na raspolaganju stoje verzije sa samo prednjim ili pogonom na sva četiri točka. Obnovljeni Corsair će se kod američkih prodavaca naći početkom sledeće godine, po ceni koja za baznu verziju iznosi 38.690 dolara.

U najavi je i potpuno električni Corsair-E ali tek od 2026. godine. Linkoln će inače lansirati svoje prvo električno vozilo nešto pre toga.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...