Jump to content
FAS Goran
Pobesnelo_pile

Fiat Nuova Bravo 1.9 MJet - variraju obrtaji / sam podiže obrtaje

Recommended Posts

Kolege, treba mi pomoc, posto od 2 mehanicara i 1 boschiste niko ne moze da ustanovi u cemu je problem. U pitanju je Bravo 1.9mjet 150ks. Odmah po paljenju, a nekad i u toku voznje auto sam krece da “osciluje” izmedju 1500-3000 obrataja u ravnomernim intervalima (vroom..vroom..vroom). Kada se prikaci na dijagnostiku izbacuje gresku za pritisak pumpe, ali nakon brisanja iste nastavlja da radi normalno. Nekad to traje dan, nekad traje 10min i vraca se na ovo oscilovanje. Inace dok je na dijagnostici svi parametri su u granicama..

Na moj komentar da zamene taj regulator pritiska su oba mehanicara bila sumnjicava i rekla mi da nisu sigurni da je to u pitanju, a ne bi da me izlazu trosku od 100inak eur ako to ne resava problem..

 

Ideje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Pobesnelo_pile

 

Ovde (Bravo 1.6 MJet) je bio problem u klapni:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/68859-nuova-bravo-16-multijet-105ks-variraju-obrtaji-na-leru/

 

U tvom slučaju, kad već u tim servisima sumnjaju na regulator (a tu grešku je i dijagnostika izbacila), nek' majstori uzmu drugi regulator pritiska (nov ili polovan), zamene i vide kako radi auto.

Ako sve bude ok - platiš.

 

Ako i dalje ima problem, tj. ispostavi se da nije do tog dela, vrate tvoj regulator u auto, a onaj drugi vrate u prodavnicu u kojoj su ga uzeli, odnosno vrate ga otpadu koji ga je poslao.

Ako oni to ne mogu, tj. ne mogu da vrate deo u prodavnicu (sa kojom sarađuju i povlače ko zna koliko vrednosti delova mesečno), odnosno ne mogu da ga vrate otpadu (od kojeg isto tako povlače ko zna koliko vrednosti u delovima) - onda promeniš servis i odeš u kršteni koji to može (doooosta njih to može, pa mi čudno da ovi tebi pričaju kako eto ''ne bi da te izlažu trošku''. Ko zna, možda ustvari lažu da ne mogu jer iz nekog razloga im se ne radi tvoj auto).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...