Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Rusija 2019

Recommended Posts

Bravo za Ferari,a Leklerk sutra da pobedi,za srecu sam obukao Ferari majicu.A i vetelinka zivnuo,al nikako ispred cigana,al mislim da ce ga obici na startu.

E da je od pocetka sezove Ferari imao ovakav tempo,sta bi bilo,sigurno da bi bila drugacija situacija u sampionatu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I šta sad Leklerovci imate da kažete na ove naredbe?

Četvorostruki šampion nikad nije za potcenjivanje. Ovaj drugi to tek treba da postane, a možda i neće nikad.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo to. Mladost, adrenalin, rizik.
Znanje je znanje!
A i Luis uopste nije za potcenivanje, ocekuje super meke gume i super brze krugove.

 

 


 

 

 

 

Edited by vicent
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da li je moguce da i u ovakvom trenutnom odnosu snaga nekoga ovoliko ke*a sreca :lol: ?

Nema informacije sta se desilo sa Sebom, okrenu ih Merc u tren oka. Aj' da vidimo jos ovih 20 krugova...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ode Luis na kafu !

 

 

 

 

 

 

Edited by vicent
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Zoki_Vicent

 

Je l ovo isto tvoj nalog:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/profile/1228-vicent/

 

=====

 

Oko trke... - Ferrari najzaslužniji za duplu pobedu Mercedesa. B):D 

Nisu mi jasne one stvari sa početka trke...zašto su imali dogovor da Lekler ide ispred kad je Fetel bio brži? Nisu valjda ''preneli'' dešavanja iz Singapura...pa ono kao da mu se Fetel ''oduži''...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vetelu otkazao MGUK,tj pogonska jedinica,skroz ,maler,a posle toga Lleklerk nije imao nikakve sanse cak ni protiv jadnog Botasa.

Izgleda da je u timu Ferarija nastala velika svadja,posle trke u Singapuru,žabarska posla,dal su normalni,javljaju vetelu da uspori,da ga mali obidje,neverovatno,a Vetel ja imao dosta bolji tempo.

Onu naredbu da Vettel propusti Leclerca dao je sportski direktor tima, Laurent Mekies,iako je bio dogovor ko ima bolji tempo da bude prvi

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Zoki_Vicent said:

Jeste Neso. Menjao telefone, mail adrese, nece da se uloguje. To sam ja.

Imaš PP. :thumbup: 

 

=======

 

Mercedesu dupla pobeda, kontroverze u Ferariju

 

hamilton sochi.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, britanski vozač i petostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton stigao je do devete pobede u sezoni i 82. u karijeri, pošto je na stazi Soči Autodrom osvojio Veliku nagradu Rusije. Drugi je na cilj došao njegov timski kolega Valteri Botas, dok je treći bio vozač Ferarija Šarl Lekler. Hamiltonu je pripao i najbrži krug i sada je veoma blizu šestoj tituli prvaka. Hamilton sada ima 72 boda prednosti u generalnom plasmanu na pet trka do kraja šampionata, pa bi vrlo brzo pitanje šampiona F1 moglo da bude odlučeno. Takođe, bio je to četvrti put da Hamilton slavi u Sočiju. Na četvrtom mestu bio je Maks Ferstapen iz Red Bula, a njegov timski kolega Aleksander Albon završio je trku na petom mestu. Karlos Sains iz Meklarena bio je šesti, Serhio Peres iz Rejsing Pointa sedmi, a Lando Noris iz Melarena sedmi. Top 10 kompletirali su još Kevin Magnusen iz Has F1 tima i vozač Renoa Niko Hulkenberg.

 

 

Sebastijan Fetel je dobio instrukciju da prepusti poziciju Lekleru i u prvih petnaestak krugova vodila se velika polemika o tome jer Fetel to nije želeo da učini. Nemac nije završio trku, pošto mu je otkazao MGU-K. To se dešavalo dok je Mercedes vozio na starim gumama, a po signalu virtuelnog vozila su vozači Mercedesa otišli jedan za drugim na promenu pneumatika. Na taj način Ferari nije napravio značajnu prednost u tom periodu, pa je splet okolnosti doveo do toga da Mercedesi budu u vođstvu. Bila je to šesta Velika nagrada Rusije i na svih šest su slavili vozači Mercedesa. Na taj način je završena serija od tri trke u kojima je slavio Ferari. Hamilton je sada prvi u generalnom plasmanu sa 322 boda, dok Botas ima 249. Za njima slede Lekler sa 215 i Maks Ferstapen sa 212 poena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel: Mislio sam da imamo dogovor, razgovaraćemo

 

142422-fetel.jpg

 

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel nije želeo da komentariše sukob unutar tima tokom trke za Veliku nagradu Rusije. Nemac nije završio trku, pošto mu je u 28. krugu otkazala pogonska jedinica. Prethodno se Fetel oglušio o timske naredbe, kada mu je sugerisano da propusti Šarla Leklera.

''Ne znam tačno šta se dogodilo. Mislio sam da imamo dogovor. Pričao sam sa Šarlom pre trke. Možda mi je nešto promaklo, nisam siguran. Razgovaraćemo'', rekao je Fetel. ''Želeli smo da završimo na prve dve pozicije. Ne znam je li Šarl bio treći... To nije rezultat koji smo želeli da ostvarimo. Ipak, ne želim da pričam o tome ili da govorim loše o timu.'' Lekler je na kraju završio kao treći iza dva Mercedesa.

 

Lekler: I dalje verujem Fetelu...

Šarl Lekler je posle trke za Veliku nagradu Rusije na kojoj je osvojio treće mesto istakao da i dalje ima poverenje u svog klupskog kolegu Sebastijana Fetela uprkos čudnoj situaciji u Sočiju. Nemac nije pustio Leklera napred, iako je vozač iz Monte Karla pomogao Fetelu na startu da pretekne Luisa Hamiltona i njega. ''Mislim da se poverenje neće promeniti. Moramo da verujemo jedan drugome. Za tim u nekim situacijama vrlo je korisno da zna da može da računa na drugi automobil - i obrnuto. Da, poverenje je još uvek prisutno'', rekao je Fetel i dodao: ''U startu su svi poštovali naš dogovor. Vozio sam sa leve strane da obezbedim Seba. Znao sam da će me preteći. Znali smo to. Tada je samo trebalo da vratimo prvobitne pozicije. I to smo uradili na pit stopu kasnije tokom trke. Nisam imao razloga za svađu jer, kao što sam rekao, apsolutno sam verovao da ćemo se vratiti na startne pozicije. Dakle, nije bilo smisla rizikovati.''

Prokomentarisao je Lekler i epilog trke u Rusiji. ''Posle pit stopa počeli su problemi. Seb je završio trku, a sigurnosno vozilo se nije pojavio u idealnom trenutku za nas. Nakon toga stvari su iskomplikovale za nas. Ništa nismo mogli da učinimo. Šteta za tim jer smo imali potencijala za jako dobar rezultat'', naveo je Lekler.

 

Hamilton: Teško je boriti se sa Ferarijem, hvala timu!

Luis Hamilton rekao je da je bilo teško pratiti Ferari u Rusiji, ali da njegova ekipa nikada nije odustala zbog čega je danas i trujumfovao u trci Formule 1 u Sočiju.

''Ekipa je obavila neverovatan posao. Stalno ide napred, uvek se trudi da bude inovativna i nikada ne odustaje. Zbog toga sam inspirisan. Današnji rezultat je neverovatan, s obzirom koliko je Ferari od starta bio brži. Bilo je teško držati se sa Ferarijem. Nismo odustali, a vozilo je bilo fantastično. Veliko hvala svima ovde i u fabrici'', rekao je Hamilton posle trke. Hamilton je danas četvrti put pobedio u Sočiju i primakao se osvajanju šeste šampionske titule. Njega je na startu obišao vozač Ferarija Sebastijan Fetel, ali je posle odustajanja Nemca preuzeo prvo mesto i pobedio. Pet trka pre kraja šampionata Hamilton ima 73 boda više od timskog kolege Valterija Botasa. ''Trudim se da ne razmišljam mnogo o tituli, idem trku po trku, ne želimo da se sapletemo. Svi zajedno na tome radimo, sve je teže kako sezona traje, korak po korak, moramo da nastavimo sa ovakvim nastupima i znam da će šefovi biti zadovoljni danas'', naveo je Hamilton.

 

Drugo mesto zauzeo je Botas.

''Početi trku sa četvrtog mesta, a završiti je na drugom nije loše za mene, a posebno za tim. Nije pobeda, ali je i dalje prilično dobro. Imao sam dobru trku. Znao sam da imamo dobar tempo i verovao sam da možemo da pobedimo. Moramo da popravimo nastupe u kvalifikacijama, ali brzina je u redu'', rekao je on.

Vozač Ferarija Šarl Lekler je četvrtu uzastopnu trku krenuo sa pol pozicije, ali je na kraju zauzeo treće mesto.

''Makar smo konstantni. Dobro je vratiti se na podijum, šteta što nismo imali i drugo vozilo ovde. Trka je bila u redu, Mercedes je i dalje veoma brz, mnogo brži u poređenju sa kvalifikacijama'', rekao je on.

 

Ferari je pre trke napravio plan da Lekler propusti Fetela, kako bi Nemac blokirao Hamiltona na startu, pa su, kada je to uspelo, iz ekipe tražili da se Lekleru vrati prva pozicija. Fetel je to odbio rekavši da timski kolega mora da mu se primakne. Na polovini trke Fetel je imao problema sa bolidom i završio je pored staze. ''Uvek verujem timu, ali taktika je bila da zaštitim prva dva mesta na kraju pravca, što se i dogodilo ali onda... Ne znam. Moram da razgovaram sa ekipom, kako bih bolje shvatio situaciju'', rekao je Lekler.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Lepo je objasnio. 

Nisam gledao trku al prilicno je sve jasno.

Fetel nije ispostovao dogovor, odradio je foru "neka se priblizi" a i sam zna da zbog prljavog vazduha to nije tako lako, ovaj mali je pokusao, pregrejao gume i to je to. 

Jedno je sigurno, karma je odradila svoj deo posla sa Fetelom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...