Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Singapur 2019

Recommended Posts

Leklerk odlican,al je izgleda Fetel opalio neku cigancicu.Odlican Ferari,ma ko da je pobedio od njih dvojice,bitno da pobedjuju,a manje bitno je ko ce biti prvi,kad su vec dosli u situaciju da mogu da pariraju i da pobedjuju Merc.

Samo ako ovako budu dobri u u kvalifikacijama i u trci i taktički da odrade trku do kraju,mogu se nadati jos pobedama ove godine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je Fetel zaslužio ovu pobedu u Singapuru.

Jeste on ''spletom okolnosti'' došao na prvo mesto posle boksova, ali nije tamo sedeo i čekao da mu Lekler čuva leđa...već je bio agresivan, imao tempo, preticao je...u onom preticanju Gaslija mogao je i da završi trku jer je bilo skoro pa incident...al' to pokazuje koliko mu je bilo stalo da se probija, da grabi napred, toliko stalo da je rizikovao i po cenu sudara samo da prođe napred. 

 

Jedva čekam Rusiju da vidimo dalje...ih, što nema još par trka u kalendaru, Hamilton bi se još kako bojao... :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da se boji - tesko, jednostavno je Merc bukvalno samleo sve ostale u prvom delu sezone. I da ima vise od ovih 6 trka do kraja i da zicnu i samo po neki bod (a naravno da ce vise) - razlika je tolika da je i u poretku vozaca i konstruktora sve odavno reseno.

Ali navijamo pre svega za zanimljiviji sampionat i mozda najavu malo drugacijeg starta iduce sezone. Ferrari je konacno u lepom zaletu, ali ako smo realni, cak i kad se pogleda zadnjih 5 trka, situacija stoji ovako (i Hamilton i Merc zbirno su tu negde sa Ferrarijevcima):

 

Untitled4.thumb.png.4206d8bae3c02ab64d60ec608a83c619.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znamo da je kljuc DF brze brze opstrujavanje vazduha oko jedne strane spojlera, pri cemu se sa te strane smanjuje pritisak i povecava DF. Ali mi je prosto neverovatno da samo tako prost dodatak resava dobar deo njihovih problema. Jos vise, da im je trebala cela sezona da to uvide i isprave (drugim recima, cisto sumnjam da je samo to u pitanju)...

 

Untitled3.thumb.png.28141fc4ddd0be9ab3fc5fa3759584a6.png Untitled11.thumb.png.9344759d24a7b474e447dca9d35edc44.png Untitled7.thumb.png.acbfea9e7a58760e9e3fcc0b1ec01c64.png

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo to sam i ja hteo da napisem. Znaci za to im treba mozda max ~2 nedelje u simulatoru nekom, a nikako vise od pola sezone... 

 

Donedavno su pricali da imaju problem sa drzanjem guma u optimalnom rasponu temperature. Mislim da se i tu radilo dosta. Zatim, sto se tice Singapura, to je vruca staza dosta, i poznato je da 'srebrna strela' ima malo losije hladjenje od crvenog bolida, tako da deo prednosti odlazi i na to. Svakako doprinosi i aerodinamicki dodatak. Zatim, pitanje je sta se desava ispod poda, to je najefikasniji segment za DF, a ne vidimo ga :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa rekose i da imaju novi pod. Sigurno nije ovo sto smo videli na klipu presudno, ima tu jos mnogo stvari al ako sam dobro shvatio svi timovi su ovo jos na pocetku sezone primenili a oni tek sada.. Ima tu nekih stvari koje ne mozemo videti, ali sta znam ne mora da znaci da je jos nesto komplikovano, mozda i jeste nesto jednostavno kao ovo, plus dobar balans, plus 20ks vise ako je istina itd.. 

Oni ni sada nemaju neki preteran DF, Lekleru je 3 puta pobegao fino bolid u kvalifikacijama, a trka kao trka je bas sporo vozena da bi davali neke zakljucke o DF.. 

Svakako je poboljsano a videcemo u Rusiji, cini mi se da tamo niko sem Merca nije pobedjivao.. 

 

Edited by dekirs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Horner veruje da Ferrari koristi novu verziju goriva

 

horner_o_fer_sing.jpg

 

Šef Red Bulla veruje da je italijanski proizvođač napravio veliku pomak napred na polju motora.

Tim iz Maranela na maestralan način je započeo drugi deo sezone a trke u Belgiji i Monci pokazale su da je Ferrari posebno unapredio svoju pogonsku jedinicu. Ali, Sebastian Vettel i Charles Leclerc prikazali su dobre performanse i u Singapuru i tako dokazali da su napravili korak napred i na polju aerodinamike.

“Oni pomeraju granice, ali polako vidimo da su pomak naparvili sa električne strane motora, dok sam motor koristi neke nove verzije goriva. To je vervatno sve kombinacija raznih faktora.” kazao je Horner za Channel 4. “Veoma je intersantno, oni su sada vodeći tim po pitanju agregata. Mercedes je držao ovo mesto skoro četiri i po godine i sada njih neko pobeđuje baš njihovim oružjem. Kapa dole Ferrariju, oni su našli dosta konjskih snaga.”

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

FIA je omogucila pristup bazi svojih podataka za vise takmicenja. Tu su F1, F2, F3, WRC, ERC, WEC... Koga zanima moze da pogleda na sledecem linku:

https://fiaresultsandstatistics.motorsportstats.com/

 

Jeste da je u Singapuru dodata i treca DRS zona ove godine, ali prosto mi neverovatno deluje podatak koji sam zaokruzio, a u poredjenju sa trkom od prosle godine... Comments :) ?

 

Untitled2.thumb.png.513440840137f60a54f3353d632c84ff.png

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro se secam da sam tokom prosle trke u Singapuru (2018.) odvalio nedeljnu dremku :lol:, toliko je trka bila interesantna. Ali mi i dalje neverovatno deluje podatak o samo 5 preticanja :wacko: , da sumnjam na neku njihovu gresku u statistici. Pa Bottas je propustio Hamiltona, znaci jos jedno manje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...