Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Singapur 2019

Recommended Posts

A dobro, da nisu uradili undercut sa Fetelom, najverovatnije ne bi imali 1-2... jeste da je Sarl izvukao deblji kraj ovaj put, ali timski gledano, ovo je najbolje sto su mogli da urade...

 

Ako cemo bas mak na konac, ostao je Sarl duzan Fetelu par usluga :D drzanje zavetrine u Belgiji, pravljenje zavetrine na kvalifikacijama u Monzi...

 

Zao mi Rikarda, bas je dobro vozio u pocetku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa je l' navijate za Ferrari (i njegovu dvostruku pobedu), ili...?

Deluje kao da bi vam bilo žao kad Mitrović (ili Jović obrnuto) da gol za pobedu Srbije.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja licno za Ferrari navijam, ali isto tako navijam za Leklera, super je uvek 1-2, ali ne na ovaj nacin. Titula za sampiona odavno zavrsena, sta je znacila ova pobeda Fetelu, vrlo verovatno nista. Sledecu ce se opet okrenuti. 

Bolje graditi sampiona i forsirati ga maksimalno nego davati 25 miliona eura na lika koji je poslednji put pobedio pre 390 dana.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites


 

5 hours ago, horvat said:
A dobro, da nisu uradili undercut sa Fetelom, najverovatnije ne bi imali 1-2... jeste da je Sarl izvukao deblji kraj ovaj put, ali timski gledano, ovo je najbolje sto su mogli da urade...
 
Ako cemo bas mak na konac, ostao je Sarl duzan Fetelu par usluga drzanje zavetrine u Belgiji, pravljenje zavetrine na kvalifikacijama u Monzi...
 
Zao mi Rikarda, bas je dobro vozio u pocetku...

 


Ako ćemo mak na konac, da nije Leklera, ferrari ne bi još uvek znao šta je pobeda ove sezone, a kamoli dve vezane, pardon, tri.
:)

Ferrari se budi u drugom delu sezone, kao i uvek. Nadam se da će ovako nastaviti i na dalje. Rusija će biti pravi izazov. Ako i tu dobiju, svaka im čast.

Najbitnija stavka ove sezone, nema mercedesa na podijumu!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Navijamo za crvene, ali nas je (koliko vidim maltene sve) Leclerc kupio svojim stavom i voznjama ove godine. A to kako grize i kako mu je pala cela situacija u trci, dovoljno je bilo cuti u razgovoru sa timom, za ona tri puta dok je na stazi bio SC. Sto je i za ocekivati od mladog coveka (i da grize i emocije)... Doduse, bio je sjajan i prosle godine u Alfi, ali iskreno opet nisam ocekivao tako brz napredak u tako velikom timu, jos kao vozac No2. Zato me je i dodatno odusevio, na koji nacin se nametnuo iskljucivo borbom i trudom.

Vettel se previse uljuljkao na poziciji prvog vozaca, a i nije bio u stanju da bude na visini zadatka i kada bas ne ide sve kao po loju. I dalje ga ne otpisujem, daleko bilo, ali ce morati da prolije malo vise znoja. Raikkonena ne mozes da ne gotivis :) , ali me Seb ove godine podseca na njegove zadnje sezone u Ferrariju - tako velika ekipa, velika ocekivanja, a vozikas se i tu si negde u prvih par vozaca. A pobeda u Austinu 2018. prva od 2013. i Melburna... Deluje mi da je vise grizao u Alfi u prvom delu ove sezone...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extra trka...

Nisam video kako je Kimi ispao...

Ferari jel ima taktiku ili je smišljaju u toku trke... Sad Leklerk, sad Fetel...

Ferštapen odličan

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dominacija Ferarija u Singapuru, važna pobeda za Fetela

 

Sebastijan-Fetel singapur 2019.jpg

 

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel trijumfovao je na Velikoj Nagradi Singapura, pošto je sa prednošću od +2.641 ostavio iza sebe timskog kolegu Šarla Leklera i rivala iz Red Bula Maksa Ferstapena. Bila je to 54. pobeda u karijeri nemačkog vozača, a peta u Singapuru za automobilistu koji je početkom decenije bio četvorostruki uzastopni šampion F1. Luis Hamilton je završio na četvrtom mestu, a Valteri Botas je bio peti, dok je Aleksandar Albon završio trku na šestom mestu. Top 10 kompletirali su Lando Noris, Pjer Gasli, Niko Hulkenberg i Antonio Đovinaci, kojem je to bio četvrti bod u sezoni. Đovinaci je čak bio i vodeći tokom četiri kruga trke.

 

Trku je obeležio i svojevrsni sukob dvojice timskih kolega iz Ferarija, a Fetel je do trijumfa došao nakon što je klub rešio da prvi u boks ide Lekler, kojem je i tim duže menjao gume. Na taj način je Fetel i došao do trijumfa, a činjenica da je sigurnosno vozilo triput izlazilo na stazu znatno je usporila trku i na taj način pomogla Nemcu da sačuva gume. Fetel se sada nalazi na trećoj poziciji u generalnom poretku vozača pošto je pretekao Leklera i Ferstapena, a ispred njega je dvojac Mercedesa koji čine prvak Hamilton i Botas. Bila je to prva pobeda Fetela još od Velike nagrade Belgije prethodne godine, a prva dvostruka pobeda Ferarija od 2017. godine, kada su na Velikoj nagradi Mađarske slavili Fetel i Kimi Raikonen.

 

Fetel: Bio sam iznenađen;

Lekler: Razočaran sam

Vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Šarl Lekler drugačije su ocenili ishod trke za Veliku nagradu Singapura. Fetel je sa prednošću od +2.641 slavio ispred timskog kolege Leklera.

''Bila je ovo odlična trka. Želim da čestitam timu. Početak sezone je bio težak za nas, tako da sam ponosan na sve što smo uspeli da uradimo'', rekao je nemački vozač. Trku je obeležio i svojevrsni sukob vozača Ferarija, a Fetel je do trijumfa došao nakon što je klub rešio da prvi u boks ide Lekler. ''Uradio sam sve što sam mogao i iznenadio sam se kada sam završio na prvom mestu'', dodao je Fetel.

Sa druge strane, Lekleru je bilo teško da se pomiri sa odlukom tima. ''Teško je kada izgubite na ovaj način, ali na kraju je najvažnije da su dva Ferarija bila na prve dve pozicije. Razočaran sam, ali ću se sigurno vratiti jači. Strategija je bila određena na početku i držali smo se plana. To je najvažnije'', istakao je mladi Monegašanin.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, neshaoct said:

a Fetel je do trijumfa došao nakon što je klub rešio da prvi u boks ide Lekler, kojem je i tim duže menjao gume.

Ovi izgleda nisu prosli ni pored izvestaja sa trke... I jos to ponavljaju 2 puta :lol: .

Pa prvi je u 20. krugu u box otisao upravo Vettel (tik ispred Maxa - pomislio sam da ce biti kurcslus na izlazu, kao sto je to Max uradio u Monaku sa Bottasom, taman za toliko RB moze da ima brzi pit). Vettel se cak i duze zadrzao, okruglo 3 sec.

Krug kasnije u box odlazi Leclerc, i iako je tim bio primetno brzi (2.4 sec) - na nesrecu se vratio iza Vettela koji je na Hard komponenti uspeo samo jednim krugom da anulira i sopstveni zaostatak i sporiji pit-stop. Zbog naredna 3 izlaska SC, to je i jedino interesantno sto se desilo u borbi za podijum. Zato i ne volim trke ovakvog tipa (uske, gradske staze, sa malom mogucnoscu preticanja i zutom zastavom za svaku sitnicu) - izuzetak je jedino Monako, iskljucivo zbog svoje izuzetne tradicije. Za mene su prave trkacke staze upravo 2 prethodne - Spa Francorchamps i Monza, kao i njima slicne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekler nije hteo da se trka sa Fetelom, samo bi rizikovao na onakvoj stazi i možda iskompromitovao prva dva mesta.

Ulične staze i staze koje su debili projektovali za trke fiata ćikvećenta bih zabranio zakonom jer sem kvalifikacija obesmišljavaju trkanje.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, knezevic76 said:

Ulične staze i staze koje su debili projektovali za trke fiata ćikvećenta bih zabranio zakonom jer sem kvalifikacija obesmišljavaju trkanje.

Skroz se slazem. To je bas previse 'turisticki biznis' postalo. Veze sa trkanjem nema... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, knezevic76 said:

Lekler nije hteo da se trka sa Fetelom

Ne da nije hteo, nego mu nije bilo odobreno ;) . Ako slucajno nisi slusao komunikaciju preko radija - dobio je eksplicitnu instrukciju iz boxa, da auto doveze u komadu do cilja.

Zato i onoliko negodovanje, stalno ponavljanje da mu objasne taktiku dok je SC bio na stazi i emotivna reakcija...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mali bi ga odrao. Imao je Fetel dobar tempo al ovaj je cini mi se posle drugog SC-a skinuo prednost na 0.6 sekundi znaci bio mu je u dupetu..

Edited by dekirs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta staza je veoma nezgodna za preticanje, bas sam cuo Helmuta kad je rekao, da bi pretekao nekog, moras da si za ~2 sec brzi po krugu!!! Sve manje od toga, jednostavno se ne moze dovoljno brzo da obaviti manevar, jer je prostor gde bi potencijalno mogao je prekratak. Fetel i Lekler se uopste nisu ni trkali, pa to necu ni koment, ali Lekler je vidno bio brzi u kvalifikacijama, koje su odlucujuce za ovu trku obicno, zato je i bio besan. Ali po meni, reakcija mu je malo nezrela (koliko god da mi bio drag ovako), jer ipak decko nije u borbi za titulu, a potez takticara je nedvosmisleno maksimizirao timske bodove. Pri tom, kao sto sam i spomenuo par postova gore, Fetel je dosta velikodusno pomogao Lekleru u Belgiji, kad mu je drzao Hamiltona, i ovaj se taman provukao, a isto i u Italiji u kvalifikacijama, gde je prvo Fetel pravio zavetrinu Lekleru (zavetrina je donosila ~0.4sec po krugu), i posle kad je trebalo da se obrnu, onda se desio onaj incident, i nisu odvozili... 

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, dekirs said:

Mali bi ga odrao. Imao je Fetel dobar tempo al ovaj je cini mi se posle drugog SC-a skinuo prednost na 0.6 sekundi

Upravo na kraju jednog od izlazaka SC na stazu je trazio:

Leclerc : "I want everything, even engine mode…"

Ferrari : "We need to bring the car home, Charles."

Leclerc : "Yep. I won’t do anything stupid. It is not my goal. I want us to finish 1-2. I just don’t think it is fair. But I won’t do anything stupid."

 

Sto je i bio razlog konstantnih emotivnih reakcija u voznji iza SC:

Leclerc: "My head is down and it will be for the rest of the race but I wanted you to know my feelings."

Leclerc: "To be completely honest with you, I don’t understand the undercut, what’s going on?"

 

58 minutes ago, horvat said:

To je bas previse 'turisticki biznis' postalo. Veze sa trkanjem nema... 

Neke trke apsolutno i jesu, ali i to je biznis i promocija, jbg... Dok su neke zbog totalne trkacke nezanimljivosti zrele za izbacivanje iz kalendara, s druge strane mi je drago da npr. vracaju Zandvoort iduce sezone.

Em je staza "luda" (potrebne su naravno dorade za F1), em je sa izuzetno bogatom tradicijom u F1. Ali je zadnja trka vozena davne '85. ako ne gresim. Plus ocekujem i totalno ludilo zbog holandskih navijaca koji su odlepili za Maxom, videli smo koju su festu napravili u Austriji nedavno :) .

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zandvoort apsolutno! Jedva cekam. Ali Vietnam??? Ne... Moj komentar nije u kontekstu da je lose sto se od F1 pravi turizam, nego je problem da se to radi uz pomoc ulicnih staza... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@horvat

Jbg bolje i ovakva reakcija nego kao Botas da cuti i vozi se samo.. 

Mlad, 2 pobede, odrao kvalifikacije, zeljan dokazivanja, adrenalin, vrucina u Singapuru ( samo bi me to iznerviralo ) i undercut tima, dovoljan razlog za onu reakciju. Meni je i drago sto je tako reagovao da je bilo drugacije, ne bi bilo dobro. Pobunio se, pitao, nisu dali okej - teraj dalje. 

Svakako svi znaju i tim i Fetel da je maleni trenutno bolji vozac. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, dekirs said:

Jbg bolje i ovakva reakcija nego kao Botas da cuti i vozi se samo.

Pa naravno, mali nije Bottas nego verovatno buduci sampion.

Od njega i Maxa ocekujem veliki rivalitet u narednim sezonama. Koji uostalom traje jos od doba kartinga - kacio sam posle njihovog duela na VN Austrije onaj video kolizije dvojice istih tih decaka u kartingu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skroz se slazem, to je cak i sef Binotto rekao, da mu je drago da je mali tako impulsivno reagovao :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...