Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Land Rover Defender

Recommended Posts

Richard Hammond predstavlja novi Land Rover Defender

 

Prošlo je tri godine od kad je prestala proizvodnja prethodnog Defendera, a razvoj ovog novog modela je trajao još duže od toga...i sada je konačno završen:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Land Rover razvija tehnologiju za daljinsko upravljanje namenjenu novom Defenderu

 

land defender 001.jpg

 

Land Rover razvija sistem daljinskog upravljanja koji će omogućiti vozačima da kontrolišu i ''voze'' automobil iako nisu u njemu. Sistem je dizajniran za off-road upotrebu te će omogućiti vozačima da spolja upravljaju automobilom i tako savladavaju prepreke te prolaze kroz uska mesta preciznije nego kad su za upravljačem u unutrašnjosti vozila.

 

Jedan od inženjera Stuart Frith je potvrdio da je Defender spreman za takvu tehnologiju koja će biti proširenje njegovog 3D Scout sistema zaduženog za pružanje virtuelne slike automobila s udaljenosti. Biće potreban Activity Key prenosni ključ automobila koji će omogućiti identifikaciju vozača u blizini, kao i kontrolisanje automobila. Iako novi Defender ima napredne sisteme trakcije, ''pametni'' softver, bolju preglednost zahvaljujući kamerama i druge senzore, Firth je rekao da nema zamene kada je reč o proveravanju okoline automobila pri savladavanju prepreka koja može parirati čoveku. ''Ako ste u uskom prostoru i sami ste, moći ćete da izađete iz automobila i da sve to sami vidite'', rekao je Frith. Neki automobili koji mogu da izvede manevre parkiranja pri malim brzinama putem daljinskog upravljanja su već u prodaji. Trenutno je zakon najveći problem jer regulatorna tela žele garancije za bezbednost. Land Rover razmatra da dozvoli vlasnicima da svoje putovanje prenose uživo pomoću Defenderovog EVA 2.0 sistema i Online Packa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Land Rover Defender SVR sa BMW motorom?

 

land_rover_defender_svr 002.jpg

 

Na početku podsećanje da su kompanije Jaguar Land Rover (JLR) i BMW početkom juna saopštile da će sarađivati na razvoju sledeće generacije tehnologija za električna i plug-in hybrid vozila, pri čemu je cilj značajno smanjiti troškova razvoja. Neke vesti međutim kažu da će saradnja između ova dva proizvođača biti još dublja.

 

Naime, neki mediji navode i da će BMW snabdevati kompaniju JLR i sa benzinskim i dizel motorima, uključujući tu navodno i V8 benzinac za modele iz game Jaguara i Range Rovera (o čemu se inače pričalo još ranije). Osim tog V8 agregata, BMW bi JLR-u navodno trebalo da isporučuje i četvorocilindrične i šestocilindrične jedinice, što će JLR-u omogućiti da značajno smanji troškove koje se tiču game motora u budućnosti. Ovde je posebno zanimljiva vest da bi novi Jaguar F-Type trebalo da dobije BMW-ov 4.4 litarski twin-turbo V8 motor.

 

Najnovije informacije kažu da će prvi model iz JLR ponude koji će dobiti BMW motor u stvari biti Land Rover Defender SVR za 2021. godinu. Land Rover naime radi na sportskoj verziji novog Defendera kako bi njime konkurisao modelu Mercedes AMG G63. Ako se ove vesti pokažu kao tačne, Land Rover Defender SVR će pod haubom imati BMW-ov 4.4 litarski twin-turbo V8 motor sa nekih 500KS. Pored toga, ovaj V8 agregat bi kasnije mogao da dobije i novi Range Rover Sport SVR, pa i veći Range Rover.

 

land_rover_defender_svr 001.jpg

 

Što se tiče Defendera SVR, uz snažan V8 motor u paketu će se naći i 8-stepeni automatski menjač, pogon na sva četiri točka, vazdušno oslanjanje, Terrain Response 2 sistem sa Track modom, kao i 22-inčni alu točkovi, crvena kočiona klešta, doterani izgled (izmenjeni branici, otvori za vazduh, zadnji krovni spojler...), kožna sportska sedišta, 10-inčni Pivo Pro infotainment sistem, 12.3-inčni panel sa instrumentima i head-up displej. Cena? Preko 100.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Land Rover Defender iz novog Bond filma izložen na sajmu u Los Anđelesu

 

bond 002.jpg

 

Land Roverov novi Defender ima ''glavnu ulogu'' u novom filmu o britanskom agentu Džejmsu Bondu, a jedan od modela koji su korišćeni tokom snimanja je izložen na sajmu automobila u Los Anđelesu. Robusni Defender debituje na severnoameričkom tlu, a za razliku od svog prethodnika biće dostupan za naručivanje putem zvaničnih kanala.

 

bond 001.jpg

 

Nanoviji nastavak popularne franšize pod nazivom ''No time to die'' će se u bioskopima pojaviti u aprilu 2020. godine, a videćemo i preporođeni terenac koji će učestvovati u tradicionalnoj poteri. Međutim, još uvek nije poznata tačna uloga Defendera u filmu, ali iz Land Rovera poručuju da su ga kaskaderi vozili u najekstremnijim off-road uslovima i ''demonstrirali negovu nezaustavljivu prirodu''. Objavljen je i snimak vožnje Defendera po zahtevnom off-road terenu te skokova u vazduh:

 

 

Defender odabran za film je verzija 110 srednje veličine, a biće dostupna kraća 90 i duža 130 verzija. Opremljen je najboljom X opremom uključujući 20-inčne crne naplatke i off-road gume.

SUV će se pojaviti u filmu uz Aston Martinov hiperautomobil Valhalla, a Land Rover je povrdio da ćemo videti i Range Rover Sport SVR te istorijske modele kao što su Series III i Range Rover Classic.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

topspeedvideo.jpg TopSpeed video: British Motors predstavio novi Land Rover Defender

 

Kompanija ''British Motors'' je tradiconalno okupljanje medija uoči praznika iskoritila i da prikaže najnoviju generaciju Defender-a:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfection.jpg Carfection video: Test novi Land Rover Defender

 

Da bi bio poželjan u gradu gde mu je najveća prepreka poneki ivičnjak i dosta ležećih policajaca, mora biti kredibilan na najtežim terenima sveta. Paradoksalno, ali da bi ga dosta kupovali u urbanim sredinama od strane posebnog sloja kupaca, mora kod njih steći (u slučaju Defendera održati) kredibilnost...i biti pouzdaniji nego onaj koji se prodavao proteklih decenija:

 

 

 

autotrader.jpg AutoTrader video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Land Rover Defender sa V8 motorom

 

203523-landy v8 01.jpg

 

Trenutna ponuda motora novi Defender je bazirana na četvorocilindarskim i 6-cilindarskim benzinskim i dizelskim opcijama, a sudeći po fotografijama testnog prototipa koje otkrivaju četvorostruke završetke izduvnog sistema, Land Rover uveliko testira Defender koji pokreće kućni 5.0 V8 motor potpomognut sa mehaničkim kompresorom. U britanskoj automobilskoj kompaniji priznaju da se njihov najveći i najsnažniji benzinski motor, zbog sve strožih normi o emisiji izduvnih gasova neće još dugo nuditi u većini evropskih zemalja, pa sa Defenderom V8 primarno ciljaju na tržišta Severne Amerike i Bliskog Istoka na kojima pomenute norme još uvek nisu toliko stroge.

 

203522-landy v8 02.jpg

 

Očekuje se da će 5.0 V8 motor u Defenderu (čija početna cena bi trebalo da iznosi oko 110.000 evra) biti neznatno slabiji od verzije koja pokreće aktuelne najsnažnije SUV-ove Range Rovera i Jaguara, ali u Land Roveru naglašavaju da će najsnažnije izdanje Mercedesove G-Klase uskoro dobiti dostojnog protivnika.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Land Rover Defender je stigao u Srbiju

 

Land Rover Defender

 

Od trenutka prvog predstavljanja u Srbiji, do isporuke prvog modela prodajnom salonu prošlo je nekoliko meseci. Od globalnog predstavljanja postao je, i do danas ostao, najviše iščekivani model iz Land Rover game automobila. Uživali smo u snimcima njegovih neverovatnih off-road sposobnosti, nasleđa dugog više od 70 godina. Novi Land Rover Defender sada je konačno tu.

Kako smo ga u prodajnom salonu British Motorsa dočekali, pogledajte u videu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Land Rover Defender 110 Chelsea Truck Company First Edition

 

kahn newdefender 03.jpg

 

Britanski Chelsea Truck Company je pripremio svoj prvi paket za novi Land Rover Defender modelske godine 2020, uz najavu da će uskoro ponuda biti daleko bogatija.

 

kahn newdefender 02.jpg

 

Za početak, pred nama je njihov Land Rover Defender 110 Chelsea Truck Company First Edition, i to u Santorini Black boji, sa 22-inčnim RS točkovima, zatamnjenim staklima, Black Pack komponentama od ugljeničnih vlakana (prednja maska, zadnji branik...), kao i najfinijom kožom u enterijeru.

 

kahn newdefender 01.jpg

 

Takođe, Chelsea Truck Company nudi i brojne mogućnosti što se tiče izbora boja eksterijera, dok će kasnije ponuda btii dopunjena. Automobil na slikama inače košta 77.800 evra (plus lokalni porezi).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

youcar.jpg YouCar video: 2020. Land Rover Defender 110

 

Test gde treba da bude za Land Rover Defender - u Africi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro video: 2020. Land Rover Defender

 

Jedan od automobila koji se decenijama pravio u istoj generaciji i stekao gomilu ljubitelja, sada je potpuno novi (moderan) auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test novi Land Rover Defender

 

P400 je benzinac (3.0 šestak Turbo sa 395 konja), D240 je oznaka za dizela (2.0 Turbo sa 197 u osnovnoj varijanti ili 237 konja u jačoj):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Land Rover Defender Hard Top

 

land defender hard04.jpg

 

Kompanija Jaguar Land Rover (JLR) je najavila da će kasnije ove godine početi sa prodajom komercijalne verzije nove generacije Land Rovera Defender. U pitanju je Defender Hard Top, dostupan sa kratkim (Defender 90 sa troja vrata) i dužim međuosovinskim rastojanjem (Defender 110 sa petora varata), a koji po navodima fabrike nudi jedinstvenu kombinaciju prtljažnog prostora, praktičnosti i komfora.

 

land defender hard03.jpg

 

Naziv Hard Top je inače korišćen još tokom pedesetih godina prošlog veka, i to za Land Rover Series 1. Obe nove verzije imaju klirens od 291 mm, mogu da povuku do 3.500 kg (duža verzija) i nemaju sedišta u drugom ni u trećem redu (kod duže verzije). Dostupna je i mogućnost vožnje u dubljoj vodi, uz specijalni Wade mod koji je deo Terrain Response 2 sistema.

 

land defender hard02.jpg

 

Deo opreme čine i ClearSight digitalni retrovizor, Pivi Pro infotainment sistem, Apple CarPlay i Android Auto, a treba pomenuti i da verzija Defender 110 Hard Top može da ima i opciono vazdušno oslanjanje.

 

land defender hard01.jpg

 

Defender Hard Top je razvila Land Roverova divizija Special Vehicle Operations (SVO), dok će cene u Velikoj Britaniji počinjati od 35.000 funti (38.800 evra) bez poreza.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg Novi Land Rover Defender u Deliblatskoj peščari

 

Ekipa SAT-a ovog puta na najteži ispit stavlja novi Land Rover Defender. Šta su sve Defenderi morali da savladaju u Deliblatskoj peščari, pogledajte u video prikazu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse video: Land Rover Defender

 

Ok, jeste novi Defender, ali to ne znači da treba da bude samo eto malo modernija varijanta Defendera starog par decenija. Novi može i mora da bude dobar van uređenih puteva, ali treba da bude dobar, upravljiv, udoban i na asfaltu jer se ionako najveći broj SUV-ova vozi danas po asfaltu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume video: Land Rover Defender

 

Legendarni Defender je dobio nov izgled, novu namenu i novu publiku sasvim drugačijih kulturnih ''manira''. Međutim, osim sjajnih off-road karakteristika, u modernim SUV traže se i one putne.

Ovde nastaje problem...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

supercarblondie.jpg SupercarBlondie video: Land Rover Defender

 

''First Edition'' verzija koji će postojati samo u toku prve godine proizvodnje potpuno novog Defendera:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150 video: 2020. Land Rover Defender

 

U početku je tu samo duža (110) verzija sa 5 vrata, onda stiže i kraća (90) sa 3 vrata. Dizeli su D200 i D240 (brojevi označavaju broj konja) i oba su 2.0, a benzinci su P300 i P400 (2.0 i 3.0), a možda u budućnosti bude predstavljena i varijanta sa V8 motorom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsguide.jpg CarsGuide video: Test Land Rover Defender P400

 

110-ka je na testu, što znači duža verzija sa zadnjim vratima. Ovaj novi Defender treba da bude najsposobniji ikad off-road, ali mnooogo bolji na asfaltu u odnosu na stari, i dosta luksuzniji unutra:

 

 

 

carsalescom.jpg CarSales video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carlex Land Rover Defender Yachting Edition

 

carlex d 04.jpg

 

Poljski Carlex Design je ranije već ponudio specijalni Mercedes-AMG G63 Yachting Edition, a slično izdanje će uskoro dobiti i novi Land Rover Defender.

 

carlex d 03.jpg

 

Defender Yachting Edition je namenjen onima kojima je luksuz prioriet, vole sunčani, pomorski stil, a potrebno im je pouzdano off-road vozilo.

 

carlex d 02.jpg

 

Automobil će biti u srebrnoj boji, sa crnom haubom i stubovima, novim točkovima, CARLEX natpisom na prednjem delu, motivom Ruže vetrova na poklopcu rezervnog točka, kao i doteranim enterijerom.

 

carlex d 01.jpg

 

Za enterijer je predviđeno nekoliko kombinacija, uvek uz najkvalitetniju kožu i drvo (drvo će između ostalog biti i na oplatama vrata, centralnoj konzoli, volanu i podu prtljažnika).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Land Rover Defender P400e plug-in hybrid

 

206672-Land Rover Defender hibrid05.jpg

 

U gami novog Land Rover Defendera se sada nalazi i plug-in hybrid verzija, nazvana Defender P400e.

 

206673-Land Rover Defender hibrid04.jpg

 

Defender P400e kombinuje 2.0 litarski turbo benzinac, elektromotor i litijum-jonske baterije od 19.2 kWh, sa kombinovanom snagom od 398KS i 650 Nm obrtnog momenta.

 

206674-Land Rover Defender hibrid03.jpg

 

Vozilo može da se kreće i samo na struju (do 43 km), a fabrika navodi da se 80% kapaciteta baterija na 50 kW brzom punjaču može napuniti za 30 minuta.

 

206675-Land Rover Defender hibrid02.jpg

 

Ubrzanje do 100 km/h traje 5.6 sekundi, najveća brzina je 209 km/h, dok potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 3.31 l/100 km (emisija CO2 je 74 grama po km).

 

Land Rover Defender hibrid01.jpg

 

Defender P400e se nudi samo u dužoj 110 verziji, sa pet ili šest sedišta, uz standardni pogon na sva četiri točka, 20-inčne točkove i vazdušno oslanjanje. Defender je za modelsku godinu 2021 takođe dobio i izmenjenu paletu dizelskih motora. Tačnije, tu su šestocilindrični dizelaši sa mild-hybrid tehnologijom, u verzijama D200, D250 i D300 (broj u nazivu označava snagu u KS). Novi dizelaši su dostupni u verzijama Defender 90 i Defender 110, a ubrzanje od 0 do 100 km/h se kreće od 6.7 do 10.2 sekundi u zavisnosti od motora. Osim toga, Land Rover je za Defender između ostalog prripremio i novu X-Dynamic verziju, kao i tri nove boje za eksterijer.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

marekdrives.jpg MarekDrives video: Test 2020. Land Rover Defender

 

Da li je svaki offroad-er dobar samo onoliko koliko i njegov vozač?

Pogledajte kako stvari stoje kod legendarnog novog Defendera:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Land Rover Defender

 

Verzija 90 - 4.32m, kraća varijanta.

Verzija 110 - 4.75m, duža varijanta kao na testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...