Jump to content
FAS Goran
djole81ar

Fiat Tipo HB Street 1.4 95ks

Recommended Posts

Odvozasmo još jedno letovanje sa Tipom, ako se ne varam sedmo :) Tipo poslužio

 

Što se tiče puta ove godine bez ikakve egzotike, do Halkidija, Kasandra, Strana posle Skale Fukre, ništa spec, al opet imalo neki svoj šmek i različitost, smeštaj sa dvorištem, kuhinjom napolju, izlaskom ka plaži (ne eksta al solidnom), blizu selo sa ribarnicama, roštiljanje... po neko veče preko brda u Hanioti, do nekih drugih plaža za 20-30 min ako se reši... 

Tako da prevelih 400km u mestu :) skoro 1.800km total. Po brodu 6.2 potrošnja (ako se dobro sećam prošla godina 6.3) do dole je bilo 6.0, posle lokal digao na 6.2 i tako ostalo. Klima non stop skoro jer sam zbog izbegavanja gužve vozio preko dana. Nemam čep čep ovako od prilike po sipanju je oko 6.5 oko 120 litara potrošeno, pošao sam sa nešto oko pola rez, sipao na ulasku u mk pun dal beše 62 eur, dosuo pred kraj u gr za 50eur (skoro 2 eur litar) i posle opet mk za 55 eur nije bio pun, vratio se sa malo manje nego što sam pošao. Slika je totala sa sve čekanjima na granici, 10 dana u mestu. Mislim da je povratak bio za 8h15min sa sve granicama, srbija je bila možda i pola sata grčka manje. 

Tipo super nosio, pun gepek, klima, vrućina... AP je baš bio pun, naročito u povrtaku, tako da je baš bilo za vožnju naporno tj. moralo se paziti, kamioni u srednjoj, u levoj po neki jure ko blesavi, mislim na 150+, ali obilazi Tipo i kad je na 130 bez problema, čak tu nema ni malo inferiornosti  koji se može desiti u nekom brdu na magistrali iza kamiona. U odlasku nije tolika gužva bila, manje je bio popularan termin. Tempomat sam baš koristio, nekako mi bolje drži dinamiku, i da ne usporim smoreći se držanja konstatnog gasa, a sa druge strane i da ne pritiskam na 150 bespotrebno, 125,130,135 kako kad mi volja, naravno srbija, posle dole kako gde je moglo. 

 

Granice prošao super, sve na glavne prelaze ali pazio o vremenu prelaska da ne idem kad i masa. Odlazak popodne pa prespavao u đevđeliji pa poranio u 5. Povratak ranije pred 7 po grčkom krenuo iz apartmana. 

 

Na slici deonica preko brda iz Nea Skionija ka Paliuriu, jako lepa deonica, krajolik, vegetacija, reljef.... 

 

Sl2.jpg Sl3.jpg sl1.jpg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike i format

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dejan 1403

Tema je posvecena predstavljanju koleginog Tipa.

Tako da je pitanje i generalna prica o velikom servisu prebacena u odgovarajuci topic u tehnickom Tipo podforumu:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/81152-fiat-nuova-tipo-14-16v-cena-održavanja/&do=findComment&comment=1702025

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...