Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Italija 2019

Recommended Posts

Jes' da je F3 u pitanju... Pre jucerasnjih F1 kvalifikacija u Monzi, cuvena Parabolica je u pitanju.

Na istom mestu se nesto kasnije i Kimi okrenuo i zakucao u zid:

 

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najsporiji deo Parabolice F1 prolazi sa oko 220km/h, izlazi se sa preko 270 km/h... Tako da se i ovde vidi koje su to sile ili aerodinamika kada bolid ovako poleti kao perce.

Sto je najbitnije - covek izadje na nogama, a ovi se sinoc valjaju :) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

kuje se valjao,nisam mogao da gledam,kao i vise od pola srbije,zato sto je prenos bio na nekoj tv koju sam juce prvi put cuo:rant:,pa ovakvo nesto neko treba da odgovara i zbog ovakvih stvari sve ce vise ljudi otici iz zemlje

Prosecna brzina u Monci je preko 250 na sat,80% kruga se vozi pod punim gasom,koliko sam video danas ce biti suvo na stazi,ko bude krenuo na startu sa mekim gumama,najkasnije do 20og kruga,posle toga da stave srednje tvrde gume i na njima da zavrse trku

Leklerk treba bas dobro da startuje,al i Vetel sa 4og mesta,barem Botasa da obidje

trka od prosle godine

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sumnjam da ce Seb prestici Merca, kao sto sam vec pisao, mnogo je manja prednost crvenih nego sto se misli. Sto se Leklera tice, cak i to sumnjam da ce odoleti Hamiltonu, proslu trku je uspeo uz pomoc Seb-ove zaledjine koju ovaj put nema, a cigo napada iz petnih zila. Naravno da bih voleo da bude pobeda, ali ne nadam se. Jako me zanimaju Max i Albon, a bogame i Renault je pokazao solidan tempo u kvalifikacijama, mozda bude nesto i od njih. Naravno ako padne kisa, sve pada u vodu i onda je random potpuni :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najveći utisak do sada je konstantno brži Ferrari od Mercedesa, iako na pravcima Mercedes ima DRS.

Ustvari, brži je od Hamiltona, videćemo ako Mercedes pusti Bottasa ispred da on proba da prestigne Leklera...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auuuu kakva trka, svaka cast Lekleru svaka cast, prava sampionska voznja! Drago mi je i zbog Albona, eto nije ga stigao Max (diskutovali smo o tome jel). Reno odlican!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Max bezveze, Fetel zaslužena kazna, Hamilton pocepao gume, Botas extra i pobeda Ferraria... 

Šta je onim Renaultima sa zavrtnjima točkova.... 

Nigde Kimija...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta se desava se Fetelom... Covek je postao rekreativac.

Bravo za Leklera, junacki je izdrzao sve napade.

Nadao sam se da nece ispustiti pobedu u poslednjim krugovima kao pre par meseci u deulu sa Verstapenom.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo za Ferari,da su stavili žute gume izgubili bi. Lepo da su nešto naučili. Meklaren baš nema sreće. Reno videćemo na sledećoj trci da li stvarno ima nekog napretka, sumnjam u šasiju. Videla se jačina motora kad Mercedes ni sa drs-om  nije mogao da pridje na pravcu 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo za Ferari i za Leklerka,fantasticno je vozio sve do kraja,videlo se da ferari ima bas tempo,pa cigance sa DRSom nije mogao da ga ugrozi.Milisim da u Italiji slave Leklerka i da ce postati vozac broj 1,a Vetel je bas u losoj formi,vrhnski je vozac,al neda mu se

Reno odlican,bas su bili brzi,i Hulk i Rikardo su sjajni vozaci,samo sam bolid da bude brz i parirali bi najbrzima.

Albon odlicno vozio,a jbg zao mi Kjata,motor nije izdrzao

viber_image_2019-09-08_19-35-54.jpg

viber_image_2019-09-08_19-39-51.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

omrsio se Ferari ove godine i osladilo im se,pa ce verujem i kod singapurcana na stazi, da daju bod u gostima

Leklerk je i ovu pobedu posvetio tragicno nastradalom francuskom vozacu Antoanu Iberu,koji je vozio u F2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel je u ozbiljnom problemu, deluje nestrpljivo tokom trke.
Onaj potez vraćanja na stazu je za drastičnu kaznu. Mogao je pošteno da ugrozi svoj i tuđ život. Takav potez ne bi smeo da dopusti sebi jedan šampion.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šarl Lekler za prvu pobedu Ferarija u Monci od 2010. godine

 

image.png

 

Vozač Ferarija Šarl Lekler trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, 14. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Mladi Monegašanin je u Monci svom timu doneo prvu pobedu na domaćem terenu još od 2010. godine, a ujedno je upisao drugi trijumf zaredom pošto je prošlog vikenda slavio u Belgiji. Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas u Mercedesu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao njegov timski kolega Luis Hamilton.

 

Lekler je na Monci i te kako morao da se namuči da bi na kraju slavio, pošto je tokom većeg dela trke trpeo veliki pritisak vozača Mercedesa. Hamilton je imamo znatno veće šanse da ga ugrozi, ali kada ga je napao Monegašanin mu je zatvorio prolaz i praktično izgurao sa staze. Vozač Ferarija je samo opomenut zbog svoje vožnje, a branilac titule od tada nije došao u sličnu priliku da krene u napad. Hamilton se držao iza Leklera do desetak krugova pre kraja, kada je posustao, a zatim i napravio veliku grešku pošto je nastavio pravo na startno-ciljnom pravcu, umesto da skrene. Botas, koji je počeo da sustiže vodeći dvojac posle odlaska u boks, spremno je dočekao to i preuzeo drugo mesto, a zatim krenuo u poteru za vodećim. Iako je u nekoliko navrata bio baš blizu vozaču Ferarija, svaki put je pre pokušaja napada usledila greška, zbog čega pravu priliku da pobedi nije ni imao. Najbolji među ostalima bio je vozač Renoa Danijel Rikardo, ispred timskog kolege Nika Hilkenberga, Aleksandera Albona iz Red Bula i vozača Rejsing Pointa Serhija Peresa. Maks Ferstapen je posle starta sa začelja uspeo da se probije do osme pozicije, a najbolju desetoricu kompletirali su Antonio Đovinaci iz Alfa Romea i vozač Mercedesa Lando Noris.

 

Pored Leklerovog trijumfa, Veliku nagradu Italije obeležio je i njegov timski kolega Sebastijan Fetel, koji je imao trku za zaborav. Četvorostruki svetski šampion je držao četvrto mesto kada se okrenuo na stazi, što samo po sebi nije predstavljalo toliki problem za njega. Međutim, posle izletanja se nije bezbedno vratio na stazu, tačnije pravo u Lensa Strola iz Rejsing Pointa, koji je potom na sličan način izgurao Pjera Gaslija iz ekipe Toro Roso. Obojica su kažnjeni zbog tog incidenta, Fetel je trku završio na 13. poziciju, jednu iza Strola. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Singapura 22. septembra.

 

Tok trke:

Od starta u Monci je poveo Lekler, ispred Hamiltona, Botasa, Fetela, Hilkenberga i Rikarda, ali je četvorostruki svetski šampion vrlo brzo ostao bez pozicije kada ga je pretekao sunarodnik koji vozi za Reno. Fetel je nedugo zatim uzvratio udarac, a nekoliko minuta kasnije došlo je do žestokog okršaja između Albona i Sainsa, posle kojeg su obojica napustila stazu, ali su se vratili. Vozač Meklarena je ostao ispred posle toga, dok je Tajlanđanin izgubio dve pozicije i pao na 11. mesto. U šestom krugu Fetel je napravio grešku i okrenuo se na stazi, posle čega se nebezbedno vratio u trku i izgurao Strola, koji je nešto slično samo trenutak kasnije uradio Gasliju. Nemac je produžio u boks i pao na pretposlednju poziciju, a iza njega je bio samo Grožan, koji je takođe imao okretanje na stazi. Fetel je zbog izbacivanja vozača Rejsing Pointa dobio kaznu ''stani-kreni'', dok je Strol morao da prođe kroz boks zbog svog prestupa. Kaznu je zaradio i Raikonen jer je na startu imao pneumatike koji su drugačiji od onih na kojima je završio drugi deo kvalifikacija.

 

image.png

 

Hamilton je u 20. krugu otišao u boks, prvi od vodećih, a Lekler je isto učinio krug kasnije i vratio se na stazu tik ispred Britanca. Botas je ostao na stazi i na ruku mu je išla borba između njegovog timskog kolege i vozača Ferarija, koji je branioca titule u jednom trenutku izgurao sa staze. Britanac je uspeo da se vrati odmah iza Leklera, kojem je pokazana crno-bela zastavica, što znači da je upozoren da pripazi kako vozi. Botas je u 28. krugu produžio po nove pneumatike i vratio se na treću poziciju, dok je razlika između vodeće dvojice bila manja od sekunde.

 

Nedugo zatim, Sains se parkirao na izlasku iz boksa pošto mu mehaničari nisu dobro pričvrstili prednji desni pneumatik, zbog čega je na stazi istaknut period virtuelnog bezbednosnog vozila. Trka je brzo nastavljena, ali je potom i usporena kada se Kvjat zaustavio pored staze u prvom sektoru. Hamilton je nastavio da vrši pritisak na Leklera, koji je u 36. krugu napravio veliku grešku u prvoj krivini, ali je uspeo da se zadrži u vođstvu. Botas je postepeno počeo da sustiže vodeći dvojac, a Britanac je pred poslednjih desetak krugova popustio. Hamilton je potom i napravio grešku i produžio pravo pred prvu krivinu, što je Botasu omogućilo da ga pretekne i započne poteru za Leklerom. Iako su Finca ohrabrivali da krene u napad, on nije nadoknađivao dovoljno vremena, ali je četiri kruga pre kraja vozač Ferarija napravio grešku i omogućio rivalu da mu se primakne. Taman kada je Botas dobio priliku da napadne, usledila je greška i tako je ostao bez šanse da postane prvi Finac koji je slavio u Monci. Hamilton je u međuvremenu ponovo otišao u boks i bez problema se vratio na treću poziciju, a zatim upisao i najbrži krug trke.

 

Fetel: Nisam video Strola;

Lekler: Grešio sam...

 

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel bio je veoma nezadovoljan trkom za Veliku nagradu Italije u Monci, koju je, posle incidenta na stazi, završio na 13. poziciji. Nemac je u šestom krugu držao četvrtu poziciju, ali je onda izleteo sa staze, da bi u povratku bio neoprezan i zakačio vozača Rejsing Pointa Lensa Strola. ''Nisam ga video. Mučio sam se kako bi bolid nastavio da se kreće, ali nisam ga video. I dalje volim Formulu 1, ali kada vam ne ide dobro, ne možete biti srećni'', kazao je četvorostruki šampion F1 i dodao: ''Ne mogu biti zadovoljan današnjim danom. Dobro smo startovali, ali nisam imao gde, pa sam izgubio poziciju, vratio je, priključio se vodećima, a onda sam izgubio prednje krilo i nisam mogao da se vratim. Nisam bio zadovoljan što je trka bila izgubljena''.

U Monci je najbrži bio Fetelov timski kolega Šarl Lekler, kojem je to druga uzastopna pobeda u šampionatu. Ferari je, njegovim trijumfom, prvi put slavio na čuvenoj stazi posle devet godina. ''Pobedio sam i vrlo sam srećan. Napravio sam nekoliko grešaka, ali na kraju sam završio prvi. Iako me sad nisu koštale pozicije, moram da budem pažljiviji u budućnosti'', poručio je Lekler.

Druga i treća pozicija pripale su vozačima Mercedesa Valteriju Botasu i Luisu Hamiltonu. Aktuelni šampion je u finišu trke izgubio drugo mesto. ''Čestitam Ferariju i Šarlu. Bio je pod velikim pritiskom od Valterija i mene. Uradio sam najbolje što sam mogao, ali pratiti ga toliko blizu dugo vremena, gume su se jednostavno potrošile. Bez obzira na sve, oni su danas bili bliži. Mnogo su brži na ravnom, pa i da smo mogli da im se primaknemo, ne bismo ih prošli. Ipak, osvojili smo velike bodove i odmakli smo Ferariju u konkurenciji konstruktora i to je najvažnije'', jasan je Hamilton.


preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...