Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lamborghini Sian / Lamborghini Terzo Millennio

Recommended Posts

Naslednik Aventadora će biti prvi hibridni Lamborghini sa V12 motorom

 

lamborghini mk2.jpg

 

Lamborghini priprema zamenu za Aventadora koji će se pojaviti 2020. godine i planira da koristi hibridizovanu verziju svog legendarnog V12 motora. Biće to jedan od dva produkcijska Lamborghinija koji će koristiti elektrifikaciju, uz plug-in hibridni SUV Urus. Najaviće ga limitirani hiperautomobil vredan više od dva miliona evra. Hiperautomobil ograničene proizvodnje razvijan pod kodnim imenom LB48H je pokazan potencijalnim kupcima u junu, a najveće novine se odnose na pogon jer taj automobil predstavlja uvid u ono što donosi naredni model koji će pokretati atmosferski V12 motor uparen sa električnim motorom sa ciljem poboljšanja performansi i ekonomičnosti. Hibridni sistem će značiti i veću težinu automobila, a čak i najlakše rešenje će predstavljati dodatnih 150-200 kg. Druga mana je to što će biti teže postavljati rekorde na Nirburgringu, tako da se veruje da će se rekordni krug Aventadora SVJ od 6 minuta i 45 sekundi duže zadržati.

Još uvek nije poznato kako će se zvati Aventadorov naslednik.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naslednik Lamborghini Aventadora sa hibridnim pogonom

 

lamborghini_aventador h.jpg

 

Lamborghini priprema zamenu za Aventadora koji će se pojaviti u modelskoj godini 2022, a planira da koristi hibridizovanu verziju svog legendarnog V12 motora. Biće to jedan od nekoliko produkcijskih Lamborghinija koji će koristiti elektrifikaciju, uz plug-in hibridni SUV Urus. Najaviće ga limitirani hiperautomobil vredan više od dva miliona evra. Hiperautomobil ograničene proizvodnje razvijan pod kodnim imenom LB48H je pokazan potencijalnim kupcima u junu, a najveće vesti se odnose na pogon jer taj automobil predstavlja uvid u ono što donosi naredni model koji će pokretati atmosferski V12 motor uparen sa električnim motorom s ciljem poboljšanja performansi i ekonomičnosti. Hibridni sistem će značiti i veću težinu automobila, a čak i najlakše rešenje će predstavljati dodatnih 150-200 kg. Ali 6.5 litarki V12 i elektromotori će najverovatnije u nasledniku Aventadora ponuditi kombinovanu snagu od oko 1000KS...

Još uvek nije poznato kako će se zvati Aventadorov naslednik.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naslednik Lamborghini Aventadora

 

lamborghini_aventador h.jpg

 

Aventador je na tržištu prisutan još od 2011. godine, a osvežen je 2016. Zato na njegovog naslednika nećemo još dugo čekati, a ako se dosadašnji izveštaji pokažu tačnima radiće se o pravoj zveri. Tačnije, ''Car Magazine'' javlja, pozivajući se na insajdere, da će nasednika modela Aventador pokretati hibridni pogonski sklop koji će činiti kombinacija atmosferskog V12 kao i tri električna motora. Za sada nije poznato da li će biti reč o trenutnom 6.5 litarskom V12 pogonskom agregatu ili nekom novom motoru, ali verovatnija je prva opcija. U svakom slučaju njegova snaga će biti povećana iznad trenutnih 770KS koliko razvija pomenuti 6.5 litarski V12 u verziji Aventador SVJ. Od tri električna motora, dva bi se nalazila na prednjoj, a jedan bi pomagao benzincu u pokretanju zadnje osovine. Sve u svemu kombinovana snaga ovog pogonskog sklopa bi s lakoćom prelazila 1000KS.

 

Novi razjareni bik bi se bazirao na novom monocoqueu izrađenom od ugljeničnih vlakana. Baterije bi bile smeštene u centralni deo vozila, a menjač s dvostrukim kvačilom bi garantovao neverovatno brzu izmenu stepeni prenosa. Standardnu opremu bi činio i pogon na sva četiri točka. Na spolašnji dizajn će navodno veliki uticaj imati konceptni model Terzo Millennio, a dolazak ovog vozila na tržište se može očekivati 2021. Drugim rečima, već krajem ove, a najkasnije tokom sledeće godine bi mogli da vidimo najavnu studiju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini sa 1.000 KS stiže u Frankfurt

 

Lamborghini frankfurt.jpg

 

Mada je trebalo da stigne tek 2020. godine, Italijani su požurili jer su shvatili da aktuelni Lamborghini Aventador sve više zaostaje za konkurentima. Još uvek nije zvanično potvrđeno da li će se novi model, koji će se predstaviti u septemrbu na salonu automobila u Frankfurtu i dalje zvati Aventador ili će dobiti novo ime, ali sigurno je da se radi o prvim hibridnom modelu u istoriji italijanskog proizvođača. Atraktivan izgled je zagarantovan LED svetlima preuzetim sa koncepta Lamborghini Terzo Millennio iz 2017. godine, niskom siluetom, prednjim staklom koje podseća na kupolu borbenih aviona te visoko uzdignutim blatobranima.

 

Osim podatka da je reč o hibridnom pogonskom sklopu sa okruglo 1.000 KS, za sada nema konkretnijih informacija. Ipak, očekuje se da se radi o kombinaciji dobro poznatog atmosferskog benzinca 6.5 V12 sa 800 KS i dva elektromotora. Maurizio Reggiani, tehnički direktor Lamborghinija, izjavio je da je razlog uvođenja hibridne tehnologije samo jedan - ekološke norme. Takođe je istakao da nije nimalo srećan činjenicom da će budući Lamborghini Aventador imati oko 150 kilograma više od aktuelnog modela, ali i da će samo na struju moći da pređe najmanje 50 kilometara. Time novi Lamborghini Aventador, odnosno naslednik za sada nepoznatog imena, kreće stopama koje su pre nekoliko godina utabali Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder i McLaren P1. Svi fanovi koji će biti nesrećni zbog činjenice da uvodi elektromotore sa druge strane mogu da budu zahvalni što se novi Lamborghini Avendator neće okrenuti turbo punjaču, nego ostaje veran atmosferskom benzincu V12 što je garancija monumentalnog zvuka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Sian na sajmu u Frankfurtu

 

Lamborghini Sian 004.jpg

 

Sajam automobila u Frankfurtu se približava (12. - 22. septembar), a tamo će Lamborghini imati svetsku premijeru u vidu novog hypercara koji je delimično inspirisan i Terzo Millennio konceptom iz 2017. godine. Na Instagramu se međutim već sada pojavila jedna slika i nekoliko skica ovog modela koji bi po nekim izvorima trebalo da ponese naziv Sian (razvijen je inače pod kodnom oznakom LB48H).

 

Lamborghini sian 003.jpg

 

Informacije kažu da će Lamborghini Sian imati hibridni poognski sistem sa kombinacijom V12 benzinca i elektromotora, uz pogon na sva četiri točka.

 

Lamborghini Sian 002.jpg

 

Kombinovana snaga bi po nekim izvorima mogla da iznosi 625 kW/850KS, a po nekima i svih 1.000KS. Takođe, samo u elektro modu će moći da se pređe nekih 50 km.

 

Lamborghini sian 001.jpg

 

U planu je ograničena serija od samo 63 primerka, po ceni od oko 2.5 miliona evra po primerku, a neće biti iznenađenje ako su svi već unapred prodati.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Sian zvanično

 

lamborghini sian 009.jpg

 

Sajam automobila u Frankfurtu se približava (12. - 22. septembar), a tamo će Lamborghini imati svetsku premijeru u vidu novog hypercara koji je inspirisan i Terzo Millennio konceptom iz 2017. godine.

 

lamborghini-sian 008.jpg

 

Novi Lamborghini je poneo naziv Sian (''Bljesak munje''), a razvijen je inače pod kodnom oznakom LB48H.

 

lamborghini-sian 007.jpg lamborghini-sian 006.jpg

 

Automobil privlači pažnju i Ninja Mutant Turtle zelenom bojom, zlatnim detaljima, heksagonalnim LED zadnjim svetlima i velikim TFT ekranom u unutrašnjosti.

 

lamborghini sian 005.jpg

 

Sian ima elektrifikovani pogonski sistem, sa kombinacijom 6.5 litarskog V12 benzinca i 48 V mild hybrid sistema sa elektromotorom od 34KS, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

lamborghini_sian 004.jpg lamborghini-sian 003.jpg

 

Kombinovana snaga iznosi 602 kW/819KS što ovaj model čini i najsnažnijim serijskim Lamborghinijem do sada.

 

lamborghini-sian 002.jpg

 

Sian od 0 do 100 km/h ubrzava za 2.8 sekundi i postiže el. ograničenu najveću brzinu od 350 km/h.

 

lamborghini_sian 001.jpg

 

U planu je ograničena serija od samo 63 primerka, ali se u kratkoj vesti ne pominje cena. Ona uostalom sada više i nije toliko važna budući da su svi primerci već unapred prodati.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Terzo Millennio

 

Lamborghini iz budućnosti, tj. ovako ljudi iz Sant'Agata Bolognese misle da će izgledati njihov potpuno električni auto jednog dana kada budu rešili da ga naprave.

Pogledajte detaljnije ovaj koncept uz Mitja Borkert, šefa dizajna Lamborghinija:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mesto u redu za Lamborghini Sian košta skoro 4 miliona evra

 

lamborghini-sian 006.jpg

 

Nije retko da super-automobili koštaju i po nekoliko miliona evra, ali je impozantna činjenica da mesto na listi čekanja za novi Lamborghini Sian takođe košta milione. Sudeći po oglasu koji smo pronašli na mobile.de, auto će biti isporučen u junu (ako okolnosti dozvole) a sve što kupac treba da uradi je da plati 3.772.300 evra i da čeka. Lamborghini Sian FKP 37 će biti proizveden u samo 63 primerka u čast Ferdinanda K. Piha koji je rođen 1937. godine. Svaki od njih je imao početnu cenu od preko dva miliona evra. Namerno kažemo imao, jer je kompletna proizvodnja rasprodata.

 

lamborghini-sian 003.jpg

 

Lamborghini Sian je najsnažniji serijski Lambo. Predstavljen je jesenas na poslednjem Salonu automobila u Frankfurtu. Konstruisan je na zajedničkoj platformi sa Aventadorom a pokreće ga atmosferski 6.5 V12 motor u kombinaciji sa elektro-motorom od 34 konjske snage ugrađenim u menjač. Ukupna snaga sistema je 819 konja i do stotke stiže za 2.8 sekundi. Maksimalna brzina mu je 350 km/h. Zanimljivo je i to da će u potpunosti moći da ide samo na struju tokom uparkiravanja i isparkiravanja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

sian001.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i Lamborghini Sian Roadster

 

lamborghini-sian 008.jpg

 

Lamborghini Sian (''Bljesak munje'') je predstavljen na prošlogodišnjem sajmu u Frankfurtu, pri čemu je najavljena proizvodnja serije od samo 63 primerka. U Frankfurtu je bio prikazan Sian Coupe, ali stiže i njegova Roadster (ili Spyder) verzija. U ovom trenutku nije poznato kada će se tačno održati premijera Siana Roadster, ali se u nekim medijima navodi da je taj model već unapred rasprodat. Sian ima elektrifikovani pogonski sistem, sa kombinacijom 6.5 V12 benzinca i 48V mild hybrid sistema sa elektromotorom od 34KS, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Kombinovana snaga iznosi 819KS što ovaj model čini i najsnažnijim serijskim Lamborghinijem do sada. Sian od 0 do 100 km/h ubrzava za 2.8 sekundi i postiže el. ograničenu najveću brzinu od 350 km/h.

Kako stvari sada stoje i Sian Roadster će biti napravljen u ograničenoj seriji (možda u manjem broju nego Sian Coupe), dok će njegova cena biti veća od 2 miliona evra koliko je koštao Sian Coupe (i to bez lokalnih poreza).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini najavio promociju novog vozila za 8. jul

 

lamborghini 2020.jpg

 

Iz Lamborghinija je stigla najava da će 8. jula održati premijeru novog vozila, ali u kratkoj vesti se ne navodi o čemu je tačno reč. Ipak, pojedini mediji spekulišu da je u pitanju nova verzija modela Sian što bi značilo Sian Roadster (ili Spyder) o čemu se nedavno več pričalo. U nekim medijima se takođe navodi da je Sian Roadster već unapred rasprodat.

 

Lamborghini je Sian u Coupe izdanju predstavio na prošlogodišnjem sajmu u Frankfurtu, pri čemu je najavljena proizvodnja serije od samo 63 primerka. Sian ima elektrifikovani pogonski sistem, sa kombinacijom 6.5 V12 benzinca i 48V mild hybrid sistema sa elektromotorom od 34KS, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Kombinovana snaga iznosi 819KS što ovaj model čini i najsnažnijim serijskim Lamborghinijem do sada. Sian od 0 do 100 km/h ubrzava za 2.8 sekundi i postiže el. ograničenu brzinu od 350 km/h. Kako stvari sada stoje, i Sian Roadster će biti napravljen u ograničenoj seriji (možda u manjem broju nego Sian Coupe), dok će njegova cena biti veća od 2 miliona evra koliko je koštao Sian Coupe (plus lokalni porezi).

 

Ipak, ostaje da se vidi da šta je to Lamborghini pripremio za 8. jul...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Sian Roadster

 

Lamborghini-Sian 2020 08.jpg

 

Kao što je i najavio prošle nedelje, Lamborghini je danas održao premijeru novog vozila, a to je Sian Roadster.

 

Lamborghini-Sian 2020 07.jpg

 

Lamborghini je Sian u Coupe izdanju predstavio na prošlogodišnjem sajmu u Frankfurtu, pri čemu je najavljena proizvodnja serije od samo 63 primerka.

 

Lamborghini-Sian 2020 06.jpg

 

Ovaj Sian Roadster je međutim još ekskluzivniji budući da je serija ograničena na 19 primeraka, a svi su već unapred prodati.

 

Lamborghini-Sian 2020 05.jpg

 

I Sian Roadster ima elektrifikovani pogonski sistem, sa kombinacijom 6.5 V12 benzinca i 48V mild hybrid sistema sa elektromotorom od 34KS, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

Lamborghini-Sian 2020 04.jpg

 

Kombinovana snaga iznosi 602 kW/819KS, pa automobil 0 do 100 km/h ubrzava za 2.9 sekundi i postiže maksimalnih 350 km/h. Ovde i podatak da odnos težina-snaga iznosi 2.0 kg/KS.

 

Lamborghini-Sian 2020 03.jpg Lamborghini-Sian 2020 02.jpg

 

Primerak na slikama je inače u Blu Uranus boji, sa Oro Electrum točkovima i Blu Glauco detaljima.

 

Lamborghini-Sian 2020 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

supercarblondie.jpg SupercarBlondie video: Lamborghini Sian

 

Trenutni boost kad god se doda gas, bez ikakvog laga između menjanja brzina, najjači Lamborghini automobil ikada napravljen...a sve to zahvaljujući V12 motoru i elektromotoru.

Za ceo svet 63 komada:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi Lamborghini Sian isporučen u Ameriku

 

lamborghini-sian.jpg

 

Lamborghini je predstavio Sian još u septembru 2019. godine kao najnoviji superautomobil koji je naslednik Aventadora. Isporučeni model završen je u živahnoj narandžastoj nijansi nazvanoj Arancio Atlas i sadrži mnoštvo izloženih sjajnih delova od ugljeničnih vlakana, uključujući zadnji spojler i poklopac motora. Sian pokreće Lamborghinijev 6.5 V12 atmosferac koji je povezan sa blagim hibridnim sistemom i rezultira sa ukupno 808 konja. Ovaj hibridni sistem sastoji se od električnog motora od 48 volti sa 34ks ugrađenog u menjač, za koji se navodi da pruža trenutni odziv i poboljšane performanse.

 

Ono što pogonski sklop Siana čini još posebnijim je činjenica da koristi super kondenzator za razliku od tradicionalnijeg litijum-jonskog akumulatora. Kaže se da je ovaj superkondenzator tri puta snažniji od baterije iste težine, i da je tri puta lakši. On se postavlja se u pregradu između kabine i motora za optimalnu raspodelu težine. Superautomobil takođe uključuje sistem regenerativnog kočenja koji je Lamborghini i koji dopunjuje hibridni sistem i puni super kondenzator. Lamborghini tvrdi da Sian može ubrzati do 100 km/h za manje od 2.8 sekundi i da ima najveću brzinu od 350 km/h. Samo 63 primerka će biti napravljena, a cena još uvek nije tačno određena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Lamborghini Sian FKP 37

 

Prvi hibridni Lamborghini ikada. Baziran je na Aventadoru SVJ, pa zato ima isti atmosferac 6.5 V12, isto vešanje, ali drugačiji izduv...

Glavna razlika je ipak mali elektromotor unutar menjača, tako da auto ukupno ima 808KS (bez hibrida kod Aventadora SVJ je 760KS):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear video: Lamborghini Sian

 

Jeste sa 6.5 V12 atmosfercem i hibrid je...ali malo drugačiji hibrid nego što ste pomislili jer nema ni baterije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear: Lamborghini Sian

 

Pogledajte zašto je ovaj auto skuplji od jednog luksuznog apartmana:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: Lamborghini Sian

 

Kao da vlasniku (iz Brazila) ovog auta nije dovoljno što ih ima samo 63 na celom svetu, već je svoj primerak dodatno fabrički specifikovao tako da faktički bude unikat:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Sian u Londonu izazvao veliku pažnju prolaznika

 

6.5 V12 sa hibridnom tehnologijom sa 785 konja - najjači Lamborghini ikada napravljen:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

fifthgearyoutube.jpg FifthGear: Lamborghini Sian

 

Kompanija koja je izmislila superautomobil konačno postaje ''zelena''...pomalo. :) Sian je hibridni automobil, ali ne koristi baterije već superkondenzatore da obezbedi nešto malo električne energije.

Pogledajte kako sve to radi kod ovog auta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen naslednik Lamborghini Aventadora

 

Premijera se očekuje tokom 2022. godine (kao MY 2023), a imaće V12 motor sa plug-in hybrid sistemom (sa više od 800 konja), uz menjač sa dvostrukim kvačilom...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...