Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Manji Fiat SUV za Južnu Ameriku / Fiat Pulse

Recommended Posts

fiat suv b 003.jpg

 

Fiat je još ranije potvrdio da će u prvoj polovini 2020. godine u Južnoj Americi početi sa prodajom nove generacije svog manjeg pick-up modela Strada, ali to neće biti jedini novitet.

 

fiat suv b 002.jpg

 

U Fiatu naime za Južnu Ameriku pripremaju i manji SUV u B segmentu (neki mediji ga opisuju kao Argo SUV), a kao najava mogu da posluže i ove makete koje su nedavno prikazane novinarima u FCA dizajnerskom centru Latam. Premijera se može očekivati krajem sledeće godine (prodaja verovatno početkom 2021. godine), dok će se za proizvodnju brinuti fabrika u brazilskom Betimu.

 

fiat suv b 001.jpg

 

Prednji deo novog SUV-a je inspirisan modelima Argo i Cronos, dok bi u gami motora trebalo da se nađu 1.3 Firefly sa 99KS i novi 1.0 Firefly turbo sa 120KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen mali Fiat SUV

 

fiat 363.jpg

 

Fiat je potvrdio novi manji SUV model koji će se prodavati u Južnoj Americi. Projekat se vodi pod kodnim nazivom Progetto 363, dok će komercijalno ime biti saopšteno krajem aprila. Kako stvari sada stoje, zvanična premijera u Brazilu će se održati u prvoj nedelji maja.

 

Neki mediji su objavili da je Fiat u Južnoij Americi zaštitio više imena (među njima su Revo, Pulse, Tuo, Domo i Nord), pa bi jedan od tih naziva mogao da ponese novi SUV. Ovde se u osnovi radi o SUV-u na bazi Fiata Argo koji se već nekoliko godina prodaje u Južnoj Americi, ali će novi SUV od njega biti duži, širi i viši. Konkretnije, novi Fiat SUV će biti dugačak oko 410 cm, širok 176 cm i visok 154 cm. Takođe. imaće i duže međusoovoinsko rastojanje, dok su točkovi od 16 do 18 inča. Od motora se pominju 1.3 Firefly sa 109KS i 1.0 Firefly T3 turbo sa 120-125KS, kao i manuelni i automatski menjači. U opremi će se naći i LED svetla i Uconnect multimedia sistem sa 8.0-inčnim ekranom, dok više detalja tek sledi. Prodaja će startovati u oktobru, po ceni od oko 90.000 Brazilskih reala (13.550 evra).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro manji Fiat SUV

 

fiat progetto 363.jpg

 

Fiat je najavio novi manji SUV model koji će se prodavati u Južnoj Americi. Projekat se vodi pod kodnim nazivom Progetto 363, dok će komercijalno ime biti saopšteno uskoro. Kako stvari sada stoje, zvanična premijera u Brazilu će se održati još tokom ovog meseca. Neki mediji su objavili da je Fiat u Južnoj Americi još ranije zaštitio više imena (među njima su Revo, Pulse, Tuo, Domo i Nord), pa bi jedan od tih naziva mogao da ponese novi SUV.

 

Ovde se u osnovi radi o SUV-u na bazi Fiata Argo koji se već nekoliko godina prodaje u Južnoj Americi, ali će novi SUV od njega biti duži, širi i viši. Konkretnije, novi Fiat SUV će biti dugačak oko 410 cm, širok 176 cm i visok 154 cm. Takođe. imaće i duže međusoovoinsko rastojanje, dok su točkovi od 16 do 18 inča. Od motora se pominju 1.3 Firefly sa 109KS i 1.0 12v Turbo Firefly sa oko 130KS, kao i manuelni i automatski menjači. U opremi će se naći i LED svetla i Uconnect multimedia sistem sa 8.0-inčnim ekranom, dok više detalja tek sledi. Proizvodnja će početi u avgustu, a tržišno lansiranje sledi u septembru, po ceni od oko 90.000 Brazilskih reala (13.760 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Fiat SUV za Južnu Ameriku

 

fiat suv jm03.jpg

 

Fiat je objavio prve slike novog manjeg SUV modela koji će se prodavati u Južnoj Americi. Projekat se vodio pod kodnim nazivom Progetto 363, dok će komercijalno ime biti saopšteno uskoro. Tačnije, u izboru imena će putem digitalne platofrme učestvovati šira javnost, a ponuđeni su sledeći nazivi: Tuo, Domo i Pulse.

 

fiat suv jm02.jpg

 

Kako bilo, ovaj novitet bi mogao da se opiše kao SUV verzija modela Argo, s tim što je od njega duži, širi i viši. Konkretnije, novi Fiat SUV je dugačak oko 410 cm, širok 176 cm i visok 154 cm. Takođe, ima i duže međuosovinsko rastojanje, dok su točkovi od 17 do 18 inča. Od motora se pominju 1.3 Firefly sa 109KS i 1.0 12v Turbo Firefly sa oko 120-130KS, kao i manuelni i automatski menjači.

 

fiat suv jm01.jpg

 

U opremi će se naći i LED svetla, panoramski krov, Fiat Connect Me sistem i Uconnect multimedia sistem sa 8.0-inčnim ekranom, dok više detalja tek sledi. Ovde i napomena da slike unutrašnjosti još nisu objavljene. Proizvodnja će početi u avgustu, a tržišno lansiranje sledi u septembru.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Pulse

 

fiat pulse 02.jpg

 

Fiat je objavio ime svog novog manjeg SUV modela koji će se prodavati u Južnoj Americi. Ovo je - Fiat Pulse.

Projekat se vodio pod kodnim nazivom Progetto 363, dok su komercijalno ime izabrali potencijalni kupci. Tačnije, u izboru imena je putem digitalne platforme učestvovala šira javnost (više od 380.000 ljudi) kojoj su ponuđeni nazivi Tuo, Domo i Pulse. Na kraju, pobednik je naziv Pulse koji je dobio 65% glasova javnosti, Domo je dobio 25%, a Tuo samo 10%.

 

fiat pulse 01.jpg

 

Kako bilo, ovaj novitet bi mogao da se opiše kao SUV verzija modela Argo, s tim što je od njega duži, širi i viši. Konkretnije, novi Fiat SUV je dugačak oko 410 cm, širok 176 cm i visok 154 cm. Takođe, međuosovinsko rastojanje mu iznosi 253 cm, dok su točkovi od 17 do 18 inča. Od motora se pominju atmosferski 1.3 sa 109KS (uz 5-stepeni manuelni i CVT menjač), kao i 1.0 Turbo trocilindraš sa 120-130KS (uz 6-stepeni automatski menjač). U opremi će se naći i LED svetla, panoramski krov, Fiat Connect Me sistem i Uconnect multimedia sistem sa 8.0-inčnim ekranom, dok više detalja tek sledi. Ovde i napomena da slike unutrašnjosti još nisu objavljene. Proizvodnja će u Betim fabrici početi u avgustu, a tržišno lansiranje sledi u septembru ili oktobru.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Pulse unutrašnjost

 

216625-fiat pulse unutra03.jpg

 

Fiat je početkom juna saopštio da je svoj novi manji SUV model koji će se prodavati u Južnoj Americi nazvao Pulse, a tada je objavio i slike njegove spoljašnjosti. U međuvremenu, pred nama su sada i prve fabričke fotografije unutrašnjosti ovog noviteta.

 

fiat pulse unutra02.jpg

 

Pulse može da se opiše kao SUV verzija modela Argo, s tim što je od njega duži, širi i viši. Konkretnije, novi Fiat Pulse je dugačak oko 410 cm, širok 176 cm i visok 154 cm. Takođe, međuosovinsko rastojanje mu iznosi 253 cm, dok su točkovi od 17 do 18 inča.

 

216624-fiat pulse unutra01.jpg

 

Od motora se pominju atmosferski 1.3 sa 109KS (uz 5-stepeni manuelni i CVT menjač), kao i 1.0 turbo trocilindraš sa 120-130KS (uz 6-stepeni automatski menjač). U opremi će se naći i LED svetla, panoramski krov, Fiat Connect Me sistem i Uconnect multimedia sistem sa 8.0-inčnim ekranom. Proizvodnja u Betim fabrici će po ranijim najavama početi u avgustu, a tržišno lansiranje sledi u septembru ili oktobru.

 

fiat pulse 02.jpg fiat pulse 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Pulse Abarth

 

abarth pulse 01.jpg

 

Fiat je polovinom prošle godine u Južnoj Americi prikazao svoj novi manji SUV model Pulse, dok je sada objavio i prve zvanične slike njegovog sportskog Abarth izdanja koje će na tržištu startovati u poslednjem kvartalu 2022.

 

abarth pulse 02.jpg

 

Pulse može da se opiše kao SUV verzija modela Argo, s tim što je od njega duži, širi i viši. Konkretnije, Pulse je dugačak oko 410 cm, širok 176 cm i visok 154 cm. Takođe, međuosovinsko rastojanje mu iznosi 253 cm.

 

abarth pulse 03.jpg

 

Standardni Pulse ima 1.3 atmosferski motor sa 109KS (uz 5-stepeni manuelni i CVT menjač), kao i 1.0 Turbo trocilindraš sa 120-130KS (uz 6-stepeni automatski menjač). Što se tiče ovog Pulse Abarth modela, svi detalji još nisu saopšteni, ali se najavljuju alu točkovi do 18 inča, zatamnjena kućišta svetala, saćasta crna maska, izmenjeni branici, prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler, crveni detalji, Abarth bočne trake, sportski izduvni sistem sa dve izduvne cevi, modifikovano oslanjanje, poboljšano upravljanje, kožni volan i drugačija sedišta.

 

abarth pulse 04.jpg

 

U opremi će se naći i LED svetla, panoramski krov, Fiat Connect Me sistem i Uconnect multimedia sistem. Pod haubom bi trebalo da bude 1.3 turbo-benzinac sa najmanje 185KS (standardno u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem), a više detalja sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Pulse Abarth (dopunjeno)

 

abarth pulse 02.jpg

 

Fiat je u martu objavio prve zvanične slike sportskog Abarth izdanja SUV modela Pulse za južnoameričko tržište, dok je sada saopštio i neke dodatne detalje. Pulse Abarth će na tržištu startovati u poslednjem kvartalu 2022. godine, i to sa Firefly Turbo motorom koji raspolaže sa 180KS (na benzin), odnosno 185KS (na etanol), a uparen je sa 6-stepenim automatskim menjačem.

 

abarth pulse 01.jpg

 

Fiat najavljuje da će ubrzanje do 100 km/h trajati manje od 8 sekundi, dok će brzina biti veća od 210 km/h.

 

abarth pulse 04.jpg

 

Pulse može da se opiše kao SUV verzija modela Argo, s tim što je od njega duži, širi i viši. Konkretnije, Pulse je dugačak oko 410 cm, širok 176 cm i visok 154 cm. Međuosovinsko rastojanje mu iznosi 253 cm.

 

abarth pulse 06.jpg

 

Što se tiče ovog Pulse Abarth modela, u paketu su i alu točkovi do 18 inča, zatamnjena kućišta svetala, saćasta crna maska, izmenjeni branici, prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler, crveni detalji, Abarth bočne trake, sportski izduvni sistem sa dve izduvne cevi, modifikovano oslanjanje, poboljšano upravljanje, kožni volan i drugačija sedišta. U opremi će se naći i LED svetla, panoramski krov, Fiat Connect Me sistem i Uconnect multimedia sistem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Pulse Abarth

 

Fiat Pulse Abarth za brazilsko tržište je opremljen turbo motorom od 185KS i 270 Nm, od 0 do 100 km/h stiže za 7.6 sekundi i može do 215 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...