Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lamborghini na 24 sata Le Mana?

Recommended Posts

lamborghini sc 10.jpg

 

Nova kategorija hiperautomobila na trci 24 sata Le Mana od 2020. je već privukla neke od proizvođača poput Aston Martina i Toyote. Šef Lamborghinija Stefano Domenicali je potvrdio britanskom Autocaru da je u toku studija potencijalnog projekta i da će biti gotova pre kraja godine. Novi FIA-ini propisi omogućavaju proizvođačima da se takmiče koristeći automobile koji su više vezani za serijske modele od 2020. godine. Tako će se Aston Martin utrkivati s verzijom svog hiperautomobila Valkyrie, a Toyota razvija koncept Gazoo GR Super Sport. Izvršni direktor Lamborghinija Domenicali je nagovestio da je Lamborghini SC18 - jednokratni projektni automobil koji je u ime kupca proizvelo Lamborghinijevo trkačko odeljenje, Squadra Corse - pokazao mogućnosti firme u pogledu proizvodnje konkurentnog automobila za ovu novu kategoriju za 24 sata Le Mana, ako Lamborghini na kraju odluči da učestvuje.

 

lamborghini sc 1.jpg

 

''Nemamo budžet za ulaganje u potpuno novi projekat, ali SC18 pokazuje da imamo bazu za ono što bi moglo da bude zanimljivo'', rekao je Domenicali. ''Automobil pokazuje da imamo interne mogućnosti za takav projekat.'' SC18 je automobil stvoren na osnovu drumskog modela Aventador, ali stvoren je pre svega za upotrebu na stazi, gde se njegova ekstremna aerodinamika može iskoristiti u potpunosti. Pokreće ga isti pogonski sklop koji koristi Aventador SVJ, a njegov V12 motor isporučuje 770 KS pri 8500 obr/min i 720 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 6750 obr/min. Snaga se prenosi preko ISR (Independent Shifting Rod) 7-brzinskog menača. Uz smanjenu težinu korišćenjem ultralakih kompozitnih materijala, zanimljiv je podatak da mu je visina od podloge samo 109 mm. Zadnji kraj se odlikuje specifičnim izduvnim cevima jedinstvenog dizajna i zvuka. Ekskluzivnost modela SC18 je naglašena bojom karoserije od ugljeničnih vlakana u Grigio Daytona boji (siva), s vidljivim detaljima kako bi se još više se naglasile njegove sportske karakteristike. Unutrašnjost kabine je izvedena u Nero Ade (crnoj) Alkantari sa šavovima u boji Rosso Alala (crvena), a sedišta su izrađena od ugljeničnih vlakana. Posebno proizvedene gume su dimenzija 20 (napred) i 21 inča (pozadi) Pirelli P Zero Corsa. Automobil je opremljen i telemetrijskim sistemom za merenje svih aspekata performansi na stazi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...