Jump to content
FAS Goran
Dexkg

Fiat Grande Punto 1.4 16v - nema podmazivanje?

Recommended Posts

Pozdrav svima i molba za predlog, savet, pomoc. Kako cerka vozi Grande Punto 16v 1400 kubika cini mi se 90 konja i nemam uvida kako se ponasa auto i da li nesto nedostaje, pre nekoliko dana a posle stajanja vozila od nekih mesec i po, resim da ga prebacim na parkingu i da ga ocistim po startovanju motora cujem zvuk slican skripi klinastog kaisa, i to samo kratko i onda se vise ne cuje. Otisao sam kod drugara koji mi odrzava moj auto i covek otvori deo gde su valjda zupcanici od brgastih i primeti da ima veoma malo ulja sto je nezadovoljavajuce. Onda je uzeo i otvorio poklopac za sipanje ulja gde su bregaste, startovao automobil postavio dlan i dlan je bio suv. Kada se startuje auto on odmah ugasi lampicu za ulje. Sta mislite sta moze biti? Danas cu kupiti ispirol i ubaciti u motor da se ispere ako je doslo do nekog zaceoljenja i zamenicemo ulje.

 

Da li je neko imao slicnu situaciju i ako jeste kako je resio problem. Hvala unapred na odgovorima.

Takodje postavljam sliku tih zupcanika kao i gresku koju je izbacio na dijagnostici ali mislim da je nevezano sa ovom kvarom.

 

viber_image_2019-07-30_11-08-09.jpgviber_image_2019-07-30_11-09-12.jpg

 

 

Edited by neshaoct
precizirao naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo "riba" ekstra, ja sam skoro skidao taj poklopac na mom 16v I ti zupcanici su kod mene kao novi tj. imaju metalnu boju...jedino mi pada na pamet da nije zapusila ona cevcica sto sipa ulje na the zupcanike ili neki kanal I mislim da lampa ne moze da pokaze da li tu ima ulja ili ne...

Greska je standardna za fiat...bukvalno kad god mu se ne svidja benzin ili se malo sporije vozi on zna da upali tu gresku tako je bilo kid mene ma puntu mk2

 

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...