Jump to content
FAS Goran
tricx

Grande Punto - pucketanje/škripanje vrata

Recommended Posts

Pozdrav, imam problem sa suvozačevim vratima na Grande Puntu , čuje se između prvih i zadnjih desnih vrata sa suvozačeve strane samo u vožnji. Pilikom prelaska neravnina mi vrata škripe, kao da se savijaju, mislio sam prvo da je plastika, ali sam rastavio panel vrata i probao voziti i isti problem, čak kada vozim uzbrdo i ulazim u desni zavoj isto se čuje, čim se auto malo više uvine, odmah se javlja taj zvuk, baš je iritantno. Zvuk baš dolazi iz vrata i nije mehaničke prirode, tj..sve mi na autu ispravno, bio kod mehaničara. Ima netko ideju šta bi to moglo biti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakav je tip zvuka, kao da kvrci plastika (uvijanje iste) ili metala, onaj metalni prizvuk ?
Mogu biti sarke da ne lezi dobro ili neka olabavljena/zamor materijala. Proveri kako nalezu vrata na karoseriju, i milimetar moze da utice. Ono sto mi dodatno pada na pamet je da nalegnu na izolacijonu gumu pa mravi onaj zvakaci zvuk uvijanja...

Sent from NOMU S10 PRO using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam isti problem. Problem je bio dotrajali desni stabilizator. Ne mora da znači da je to i kod tebe, ali meni su vrata vibrirala i krckala baš zbog toga. Umalo da nisam krenuo da rastavljam komplet vrata. Moja neka logika, ako je zaista nešto u vratima, to bi trebao da možeš pronaći i kad auto nije u pokretu pomeranjem istih, lupkanjem i sl.

Edited by ivica su

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni isključivo krcka kada se auto uvija, kada prolazim preko ležećih ili u nekim slučajevima kada je baš pod nekim kutom. Vrata mi ne vibriraju niti ista takvog, mehanicar je sve pogledao i sve je ok. Zvuk je baš uvijanja i krckanja, kao da se plastika uvija, čak mislim da dolazi iz prostora tamo gdje se vrata zatvaraju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...